Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Turkusowa Calabria

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.02.2011 21:08

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:17 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 4 razy
Lotnik85
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lotnik85 » 09.03.2011 18:54

Witam serdecznie.
Tomek - AIT- Zdjęcia przepiękne i co z nich wynika pobyt marzenie. Byliśmy 2x w Cro, było cudownie, ale żona powiedziała dość i wybór padł na Włochy. Ze względu na ceny wybór padł na Kalabrię i Kampanię. Tak się złożyło, że wybraliśmy Torre Ruffa 1 tydzień z wyżywieniem w terminie 18.06-25.06.11 3 posiłki z biura Neckermann. Teraz pytanie czy ktoś brał wyżywienie w tym hotelu, bo jeżeli chodzi o pobyt to z fotorelacji wynika że jest super. 2 tydzień w Kampanii hotel Heracles 2 posiłki, jeśli ktoś tam był to proszę o jakiekolwiek info. Pozdrawiam Andrzej - Cromaniak.
P.S. Wszystko już opłacone, mam nadzieję że ceny paliwa nie wzrosną drastycznie!(':lol:')
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 09.03.2011 20:57

U nas po 5 pobytach w Chorwacji czas na zmianę,Włochy płw.Gargano-Vieste.
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 10.03.2011 08:21

ElciaS napisał(a):U nas po 5 pobytach w Chorwacji czas na zmianę,Włochy płw.Gargano-Vieste.

Dzień Dobry,
u mnie podobnie ,tylko że tydzień w Toskanii i po tym tydzień w Vieste.
Dobrze jest zmienić otoczenie raz po raz, bo wtedy z radością wraca się w stare miejsca.
Tak że życzę pięknych wakacji, my wyruszamy 3.06 do Sieny a od 11.06
hotel Portonuovo koło Vieste.
Pozdrowienia ze słonecznego Poznania
Roman
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2011 23:45

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:18 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 11.03.2011 11:47

Relacja super :D
nie wiem, czy uda mi się namówić resztę rodziny na wyjazd w te strony, ja jestem zauroczona :lol: i chcę skalkulować koszty wyjazdu :D

W związku z tym czy możesz podać koszty za autostradę?
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2011 23:28

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:18 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 13.03.2011 00:37

Bardzo dziękuję Tomku za wyczerpujące i szczegółowe informacje :D
Przyznam, że najbardziej interesowały mnie ceny autostrad w Italii :D

Wienetkę na autostrady czeskie mamy całoroczną ale o włoskich trudno było mi znaleźć aktualne dane, a szukając w necie wymiękłam :oops:
Dzięki za pomoc i pozdrawiam :wink:
Asia
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2011 21:37

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 4 razy
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 15.03.2011 22:25

AIT -ta strona jest twoja?Jest świetna :)

Czuję się bardzo zachęcona,tylko ta odległość mnie poraża
Kalabria mnie powaliła na kolana
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2011 20:42

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 17.03.2011 15:36

Pewnie,ze można samolotem.
ale po pierwsze i najbardziej ważne primo: w moim tegorocznym okresie urlopowym(I polowa lipca )ceny imprez lotniczych zaczynają się od ok.3 tys.złotych za osobę-najczęściej opcja OV lub BB.Jak dla mnie ciut za drogo.
Chyba żeby z lastów trafiło sie coś bardziej przyjaznego cenowo.
A może bywa tu jakiś pracownik lub własciciel biura podróży i podrzuciłby cos na priv.?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2011 23:08

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:18 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Lotnik85
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lotnik85 » 25.03.2011 21:40

Dzięki Tomek za wszystkie info.
Mam jeszcze do Ciebie pytania odnośnie autostrady adriatyckiej, czy nie jest zatłoczona, kręta czy są ograniczenia itp.
I czy miałeś okazję pomykać autostradą słońca, jeśli tak to czy mógłbyś porównać obie no wiesz plusy i minusy.
Wracając do Twojego pytania jadę dieselkiem 1,9 tdi VW 105 kM :cry: a ceny ropki niestety idą do góry.
Pozdrawiam serdecznie Andrzej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2011 15:12

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:17 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 4 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Turkusowa Calabria - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies