Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Turkusowa Calabria

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2011 16:51

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:31 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 03.02.2011 20:14

Dzięki Tomku za pomoc prawdopodobnie zainspirowałeś nowy pomysł na urlop pozdrawiam Paweł :P
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 03.02.2011 20:16

aha czy jest możliwość otrzymania e-maila do Ciebie bo gdyby wyjazd doszedł do skutku to miło by było zapytać o rade.pozdro :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2011 20:30

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:27 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 06.02.2011 14:03

AIT napisał(a):Witam

Aby odrobinę rozgrzać wszystkich spragnionych słońca tej zimy postanowiłem umieścić tutaj kilka fotek z naszego pobytu w Calabrii w 2009 roku.

Na wstępie fotka gdzie to cuś się znajduje :D

Obrazek

Wyjechaliśmy 5 czerwca i po przebyciu 2200 km byliśmy w Capo Vaticano.
Przywitała nas doskonała pogoda i ......

Obrazek

A teraz zgodnie z tematem Turkusowe fotki :)
Poniżej fotka pochodzi z Tropei

Obrazek

Plaża

Obrazek

Widok z tarasu

Obrazek

Port

Obrazek

Kolejny taras widokowy

Obrazek

Obrazek

Wybrzeże Capo Vaticano

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to widok na ośrodek Cala di Volpe

Obrazek

Basenik ( turkusowy :D )

Obrazek

Nika w basenie

Obrazek

Ja coś mieszam przy kamerze

Obrazek

Basen Torre ruffa Robinson

Obrazek

Obrazek

Teraz trochę plaży

Obrazek

Obrazek

Gdzieś w trasie

Obrazek

Mały przerywnik

Obrazek

Nice humor zawsze dopisuje

Obrazek

Obrazek

I zachód słońca z czynnym wulkanem w tle

Obrazek

Mam nadzieję, iż troszkę rozgrzałem Wasze serduszka :)
Na zewnątrz u nas teraz -9 stC :? buuuu

Pozdrawiam
Tomek

Dzień Dobry,

to prawie nieprzyzwoite oglądanie tych pięknych widoków w taki ponury i deszczowy dzień jak dzisiaj, prawie mam wypieki na twarzy.
Mam już pierwsze w tym roku wakacje zaplanowane i zarezerwowane noclegi - Toskania i stamtąd na Gargano,
ale jest to świetna opcja na następny wyjazd. Dwa razy odwiedziłem Włochy ale nie byłem poniżej Neapolu a Calabria szczerze powiem region stanowiący dla mnie białą plamę na mojej mapie turystycznej. A przecież to świetne miejsce na wypad na Sycylię o odwiedzeniu której również marzę. No cóż najwyżej znowu zdradzę Chorwację, ale nie na długo bo jak magnes zawsze mnie będzie przyciągać.
Widziałem dwa adresy na forum i jak dojrzeję do wyjazdu i będę miał pytania to pozwolę sobie napisać , wiadomo do wyjazdu są potrzebne trzy elementy - pomysł (chęć) , czas i pieniądze. Czasu (emeryt) i pomysłu nie brakuje a ten trzeci element no cóż trzeba podwinąć rękawy i zabrać się znowu do pracy.
Serdecznie Pozdrawiam
Roman
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2011 18:52

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:22 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 07.02.2011 19:25

AIT napisał(a):
iwc1
...trzy elementy - pomysł (chęć) , czas i pieniądze.

Życzę wszystkich trzech.
W razie pytań pisz :P

Pozdrawiam
Tomek

Dziękuję i dzisiaj poczyniłem kroki w celu spełnienia trzeciego elementu.
No i na pewno skorzystam z Twojej wiedzy, bo nie biorę innej opcji pod uwagę jak tylko następny wyjazd do Calabrii.
Pozdrawiam Serdecznie
Roman
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.02.2011 19:37

AIT.
Przed chwila wpadłem na ten wątek.

Mozesz napisać jakąś listę rzeczy, miast/eczek, miejsc wartych obejrzenia w pobliżu, no do 200km?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2011 15:58

.
Ostatnio edytowano 03.05.2018 15:22 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.02.2011 18:53

Dzieki.
Korca nas tamte rewiry. Mozliwy termin to czerwiec/lipiec, tylko dzidsiaj nie jestem w stanie okreslić, czy te terminy będą nam pasowaly. :roll:
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 08.02.2011 22:18

czy mógłbyś podać koszty paliwa i tak ogólnie finansowo?
interesuje mnie główni podróż, paliwo i ceny jedzenia na południu
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.02.2011 22:35

artur77 napisał(a):czy mógłbyś podać koszty paliwa i tak ogólnie finansowo?
interesuje mnie główni podróż, paliwo i ceny jedzenia na południu

paliwo i jedzenie zblizone do austriackich, choc trochę drożej...
Bardziej niemieckie.
Różnicy chyba Ci nie zrobi 0,10-0,20 juro na litrze; i tak musisz zatankować...
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 08.02.2011 22:52

chyba drożej niż w Austrii troszkę :wink:
okolice Wenecji dla przykładu są droższe...A co dopiero Kalabria
Ze to musi być tak daleko :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2011 23:31

.
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 10.02.2011 19:00

Witam,czy apartamenty mają klimę,gdzie parkowaliście auto,jak z płatnościami za nocleg,zaliczka a resztę na miejscu,bardzo ładne miejsce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Turkusowa Calabria - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies