Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Turecki szlak AD 2009

Największym miastem Turcji jest Stambuł - miasto o dużej wadze historycznej (niegdyś znany był pod innymi nazwami: Bizancjum i Konstantynopol). Ciekawostką jest, że w Stambule zmarł Adam Mickiewicz – wybitny polski poeta epoki romantyzmu. W jego niegdysiejszym domu mieści się dziś Muzeum Adama Mieckiewicza, gdzie znajduje się ekspozycja poświęcona pamięci artysty. Turcja jest jednym z niewielu państw na świecie, które są całkowicie samowystarczalne pod względem produkowanej żywności.
kamzio
Odkrywca
Re: Plovdiw

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamzio » 22.08.2010 09:25

Piotrek_B napisał(a):
kamzio napisał(a):Mam pytanie Piotrze. Z jakiego programu korzystałeś do tej wizualizacji trasy?

www.viamichelin.pl - jak dla mnie THE BEST. W tym roku planowałem trasę w Izraelu i też strzał w dychę, zero przeklamań, perfekcyjne wyliczenie poszczególnych odcinków.

Piotrze, chyba się nie zrozumieliśmy - nie prosiłem o program do planowania trasy, tylko program albo linka do strony posiadającej mapę, którą wkleiłeś w kilku poprzednich postach tego wątku. Zaznaczałeś na niej dokładną trasę, np. w swoim pierwszym poście.
Użytkownik usunięty
Re: Plovdiw

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2010 10:12

kamzio napisał(a):[tylko program albo linka do strony posiadającej mapę, którą wkleiłeś w kilku poprzednich postach tego wątku. Zaznaczałeś na niej dokładną trasę, np. w swoim pierwszym poście.

aaaaaa to o to Ci chodzi :lol:
Program (a raczej wersja, którą posiadam) stary jak świat, kiedyś był super bo innych nie było na rynku (mam go jeszcze z czasów jak o internecie mogłeś dowiedzieć się tylko z filmów S-F) - dziś nadaje się tylko do poglądowego opisywania trasy i to tak mniej, więcej.
Mowa o MicrosoftAuroRoute.
TU możesz sobie ściągnąć 60-cio dniowego triala.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 24.08.2010 20:17

No to zaryzykuję ponownie - ciekawe, czy tym razem też mnie zignorujesz :wink: :lol:

.... no bo tak nic... żadnych nawet zdjęć z Tureckiego szlaku 2010???????

pozdrawiam
:D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2010 20:25

Tymona napisał(a):No to zaryzykuję ponownie - ciekawe, czy tym razem też mnie zignorujesz :wink: :lol:

Pani Kierowniczko, nawet w myślach bym nie śmiał Panią ignorować :wink:
Tymona napisał(a):.... no bo tak nic... żadnych nawet zdjęć z Tureckiego szlaku 2010???????

No pewnie, że nie będzie ŻADNYCH ZDJĘĆ z Tureckiego szlaku 2010. Powód prosty - nie byłem w tym roku w Turcji tylko w:

Obrazek
A co do relacji tegorocznej to nie wiem jak to powiedzieć ale.......póki co z różnych powodów jakoś przeszła mi ochota na pisanie relacji :?

Ale pomoca służę jakby kto pytał i jak zawsze serdecznie pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 01.10.2010 22:29 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 24.08.2010 20:34

Póki co... Więc jakaś szansa :idea: jest i mam nadzieję, że Ci się odmieni i jednak co nieco poczytamy i pooglądamy 8)
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 24.08.2010 20:47

Piotrek_B napisał(a):No pewnie, że nie będzie ŻADNYCH ZDJĘĆ z Tureckiego szlaku 2010. Powód prosty - nie byłem w tym roku w Turcji tylko :
Ja to jednak bląąądynka jestem :lol: :lol: :lol:
Ale muszę przyznać, że to jest okrutne - takie ładne złote dachy pokazywać, z taką ładną niebieską ścianą.... i potem napisać, że nici z tego :wink:

Ale my tu z Danusią będziemy lobbować :D :D :D

Może ktoś jeszcze się do nas przyłączy ? :D

W razie jakby co - czekamy:D

trochę ci się nie dziwię
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.08.2010 20:55

Można by go tak umiejętnie na spytki wziąć.

Na przykład: a samolot gdzie lądował? O której, a o której wyleciałeś ...
A co podawali na pokładzie? :wink:

Nawet się nie obejrzy, jak z niego wyciągniemy wszystko ... :D

Ja już, nie chwaląc się, trochę wiem ... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2010 20:58

weldon napisał(a):Na przykład: a samolot gdzie lądował? O której, a o której wyleciałeś ...

23.55 Ryga - 4.30 Tel Aviv Ben Gurion Airport
weldon napisał(a):A co podawali na pokładzie? :wink:

Nie wiem - spałem bo to rejs nocny był. Ale zanim zasnąłem to podawali kocyki i poduszki :lol: :lol: :lol:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 24.08.2010 22:02

Zamęczymy Cię pytaniamy i tak Piotrku :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.08.2010 22:35

[quote="Piotrek_B"][/quote]
Ryga? A to nie jest czasem na Łotwie?

Toż przejechać na północ, to gorzej, niż byś od razu na dół leciał :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2010 07:45

carnivalka napisał(a):Zamęczymy Cię pytaniamy i tak Piotrku :)

Kto pyta ie błądzi ;-) :-)
Odpowiem na wszystkie pytania - jestem przyzwyczajony do przesłuchań, pewna przesympatyczna Pani z Mosadu lub SzinBet również przy wylocie o wszystko mnie wypytywała i zagadnięty odpowiadałem jak na spowiedzi ;-)
weldon napisał(a): A to nie jest czasem na Łotwie?

Toż przejechać na północ, to gorzej, niż byś od razu na dół leciał :lol:

Weldon przecież to po drodze :-)
Ale przed Rygą był jeszcze Berlin-Tegel ;-)
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 25.08.2010 14:36

No to początek już mamy :lol: To ja za Ciebie zacznę :wink: :lol: Ale tylko zacznę !!!

...a było to tak - pod koniec lipca... tak około trzydziestego wyruszyliśmy na letni szlak wakacyjny. Skład ekipy ten sam - czyli trzy moje dzielne Kobiety i ja. Z Rzeszowa... hm... teleportowaliśmy :idea: się do Berlina na lotnisko, dzięki czemu po jakimś czasie znaleźliśmy się na kolejnym lotnisku - tym razem w Rydze. No i właśnie w tej Rydze znowu do samolotu wsiedliśmy i po kilku godzinach lotu - w środku nocy, kiedy to normalni ludzie jeszcze słodko śpią :lol: - dotarliśmy do celu - Tel Aviv przywitał nas słońcem :mrgreen:

Pojechaliśmy do hotelu - widać go na zdjęciu - to ten duży niebieski ze złotym dachem:
Obrazek

A potem to na plażę pojechaliśmy - a że zimno było, to kostiumy kąpielowe musiał zastąpić stój bardziej odpowiedni do warunków atmosferycznych:
Obrazek

A potem to nam się pić zachciało - ale się okazało, że w całym Tel Avivie wody nie ma (chyba jakaś awaria - czy cuś). Na szczęście nieopodal było takie źródełko:
Obrazek
...
...
...
...

:wink: :wink: :wink: :wink:
No to czekamy na cedeen :mrgreen:
Ostatnio edytowano 28.08.2010 20:52 przez Tymona, łącznie edytowano 1 raz
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 25.08.2010 15:16

to już raczej należało założyć Piotrusiowi nowy wątek z adekwatnym tytułem...
zostawmy Turcję "Turkom"...
wbrew pozorom sporo starej wiary czeka na reportaż...

:lol: :lol: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.08.2010 15:19

Piotrek_B napisał(a):Weldon przecież to po drodze :-)

Normalne, że po drodze ...

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2010 18:57

Tymona napisał(a):No to początek już mamy :lol: To ja za Ciebie zacznę :wink: :lol: Ale tylko zacznę !!!

Pani Kierowniczko, normalnie mnie Pani rozwalila ta relacją za mnie pisaną :lol:
Literacki cro_NOBEL się należy jak nic.
Umówmy sie tak - niech sie na forum lekko uspokoi. I może na jesieni (poźnej) mnie najdzie bo teraz jak sobie poczytam niektóre teksty to post factum już mi ochota na pisanie przechodzi :twisted:
Tymona napisał(a):A potem to na plażę pojechaliśmy - a że zimno było, to kostiumy kąpielowe musiał zastąpić stój bardziej odpowiedni do warunków atmosferycznych:
Obrazek

A ten opis i fotka mnie rozbawiły na amen :lool:
Skończę w takim razie ten jeden opis - jak to zobaczyłem to na myśl mi przyszły kultowe cytaty :lol:

Czyli.......
Na początku pasuje sie przedstawić:
"Panowie pozwolą, że sie przedstawię: Zdzisław Dyrman, zasadniczo"

Na zdjęciu wklejonym przez Tymonę - od prawej: moje córki a po lewej w pozycji pół leżącej: "Moja żona, Zoffffija" :lool:

weldon napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):Weldon przecież to po drodze :-)

Normalne, że po drodze ...

Piotruś no jak nie jak tak :lol:
Połączenie do Tel Avivu miałem idealne :mrgreen:

A teraz już sobie idę :lol:
Obrazek

Pozdavki :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Turcja - Türkiye

Turecki szlak AD 2009 - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies