Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Turcy w Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzecho
Turysta
Turcy w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzecho » 10.01.2011 17:24

Nigdy się z czymś takim nie spotkałem , proponuje przeczytać opis pod filmem .
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 10.01.2011 17:31

:D :cry: ale jazda
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.01.2011 17:53

U mnie w kościele koło szopki bożonarodzeniowej stoi biały aniołek,który kiedy mu wrzucić pieniążka "dziękuje" kiwając głową.
Obok niego stoi pastuch,który na wrzucenie takowego nie reaguje w ogóle.
A karnację ma dokładnie taką jak ci na filmie.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.01.2011 18:50

grzecho napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=oTidjohPiGg
Oni tak jeżdżą całymi tabunami.W 2009 robiłem objazdówkę Słowacja,Węgry,Chorwacja,BIH,Serbia,Macedonia,Grecja,Bułgaria i za Sofią natknąłem się na Turecki korowód,który ciągnął się do Budapesztu a to ca ta banda wyczyniała na drodze to się w głowie nie mieści.Przepisy ruchu drogowego służyły im tylko temu by je łamać,ja na szczęście jechałem w drugą stronę i musiałem uważać przy wyprzedzaniu.Odnosiło się wrażenie jakby cały naród się przeprowadzał a to tylko Turcy z całej zachodniej europy jechali na urlop.Opanowane wszystkie parkingi,stacje paliwowe o drogach nie wspomnę,kobiety pilnowały by ich mężowie spokojnie obok samochodów mogli spać itd.Identycznie było w 2010 w Serbii.Macedonii i Grecji i tak jest chyba zawsze.Jeśli jedziesz sam to lepiej uważać.A tak swoją drogą jak zakończyła się interwencja policji :?:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.01.2011 18:54

Niby jestem tolerancyjny,ale jeśli UE nie zmieni polityki wobec nierobów,których interesuje tylko socjal takie sytuacja będą się zdarzały nie tylko na autostradach.
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 10.01.2011 18:56

Podobną sytuację widziałem jak w Cro zrobili niestety nasi euro sąsiedzi Niemcy, a tak naprawdę chamstwa w wykonaniu naszych rodaków poza granicami Polski też się naoglądałem.
Turek Turkowi nie równy - i nie wiadomo skąd ci Turcy ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.01.2011 18:58

malmika napisał(a):nie wiadomo skąd ci Turcy ?

chyba z....Turcji.

:wink:
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 10.01.2011 19:01

Polak w Chicago to też raczej z Polski :D a prawie już Amerykanin .
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.01.2011 19:03

Tablice żółte czyli F lub NL
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 10.01.2011 19:08

Tablice żółte czyli F lub NL

czyli Turcy nie z Turcji :D
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.01.2011 19:14

Inni też potrafią co nie zmienia faktu,że zachowali się jak bandyci.A to,że oni obecnie mieszkają gzie indziej nie sprawi,iż przestaną być Turkami.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 10.01.2011 19:22

W 2010 roku na parking przy autostradzie, gdzie odpoczywaliśmy, wjechało ok 10 aut z Tureckimi rodzinami. Dzieci naszych znajomych dostały arbuzy i pomarańcze a kolega zamienił / ku uciesze całego naszego konwoju/ flagę z piracką czaszką / którą to miał na antence/ na flaszkę Smirnoffa!!!
Pogadaliśmy, poprzybijaliśmy piątki i pojechaliśmy dalej. Trochę dzicy byli ale bardzo sympatyczni.
Turcy? Fajni ludzie! :lol:
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 10.01.2011 19:35

żeby poznać Turków i Turcję to najlepiej od kuchni- kierunek Azja lub trochę poczytać na forum np.posty Franz-a
grzecho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzecho » 10.01.2011 19:37

pawelh napisał(a):
grzecho napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=oTidjohPiGg
Oni tak jeżdżą całymi tabunami.W 2009 robiłem objazdówkę Słowacja,Węgry,Chorwacja,BIH,Serbia,Macedonia,Grecja,Bułgaria i za Sofią natknąłem się na Turecki korowód,który ciągnął się do Budapesztu a to ca ta banda wyczyniała na drodze to się w głowie nie mieści.Przepisy ruchu drogowego służyły im tylko temu by je łamać,ja na szczęście jechałem w drugą stronę i musiałem uważać przy wyprzedzaniu.Odnosiło się wrażenie jakby cały naród się przeprowadzał a to tylko Turcy z całej zachodniej europy jechali na urlop.Opanowane wszystkie parkingi,stacje paliwowe o drogach nie wspomnę,kobiety pilnowały by ich mężowie spokojnie obok samochodów mogli spać itd.Identycznie było w 2010 w Serbii.Macedonii i Grecji i tak jest chyba zawsze.Jeśli jedziesz sam to lepiej uważać.A tak swoją drogą jak zakończyła się interwencja policji :?:

Ten film znalazłem na Youtube to nie moja przygoda ale szokuje mnie to zachowanie . Parę razy byłem za granicą i nigdy sie nie bspotkałem z takim chamstwem .Rozwiń sobie opis pod filmem i przeczytaj dokładnie .
hejka
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 10.01.2011 20:16

Współpracowałem trochę z tymi czarnuchami,od tamtej pory traktuję ich jak ostatnie ścierwo.Żadnego honoru,jeden drugiego za parę groszy by sprzedał,najlepsze w moim przypadku było to że ten Turek który dla paru złotych chciał drugiego sprzedać jeszcze po d..ie dostał.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone