Gib
piekara114 napisał(a):Bardzo przyjazne ceny wejściówek.
A spotkałeś się z innymi cenami biletów dla turystów, a innych dla Turków?
piotrf napisał(a):Góra Ararat ( orm. Արարատ, hebr. אררט, tur. Ağrı, pers. آرارات ) – masyw wulkaniczny leżący w centrum Wyżyny Armeńskiej między jeziorami Wan i Sewan , na terytorium Turcji , 32 km od granicy z Armenią i 16 km od granicy z Iranem
megidh napisał(a):Jakiś czas temu oglądałam cykl podróżniczy Lena na Kaukazie i właśnie w jednym z odcinków tego cyklu przedstawiona została góra Ararat, ...
Jeśli ktoś chciałby obejrzeć ten odcinek, po podaję link do niego...
megidh napisał(a):Jakiś czas temu oglądałam cykl podróżniczy Lena na Kaukazie i właśnie w jednym z odcinków tego cyklu przedstawiona została góra Ararat, która pomimo tego, że znajduje się obecnie na terytorium Turcji, to kiedyś znajdowała się na terenie Armenii i w dalszym ciągu jest "świętą" górą Ormian.
Jeśli ktoś chciałby obejrzeć ten odcinek, po podaję link do niego
https://vod.tvp.pl/programy,88/lena-na-kaukazie-odcinki,393402/odcinek-9,S01E09,453344
tony montana napisał(a):No tym Araratem to mnie teraz "rozwaliłeś" ! Cudownie
tony montana napisał(a):Przypomnij bo nie pamiętam, ile zrobiliście km podczas tej podróży?
tony montana napisał(a):I daj proszę linka do miejsca, w którym pisałeś więcej o "Osiołku"
piotrf napisał(a):mchrob napisał(a):Ciekawi mnie jak macie waszego Osiołka urządzonego w środku. Długo już nim jeździcie?
Nie jeździmy długo - trzy lata , około 26 000 km . Co do urządzenia - dwa fotele obracane z przodu , podwójna kanapa po drugiej stronie stołu , po złożeniu oparcia kanapy łóżko ma wymiary 210 x 134 cm , kuchenka na kartusze i lodówka wyciągane na zewnątrz ( opcja dobra przy rozłożeniu Fiammy ( namiot do rolety - dobre przy kiepskiej pogodzie ) szafki i półki . . . prysznic wolnostojący . Pojazd specjalny ( kamper ) zarejestrowany na dwie osoby . Można nim parkować na wszystkich parkingach , również podziemnych , opłaty jak za osobówkę . My jesteśmy z niego zadowoleni .
wiola2012 napisał(a):Góra Ararat jest bardzo fotogeniczna . Tak kiedyś, kiedyś, wyobrażałam sobie góry. Jako konkretne, pojedyncze wysokie wzniesienia z ośnieżonymi szczytami .