CDN
dangol napisał(a):Medresa ciekawa , muszę sobie poprzypominać te, które kiedyś widziałam w Maroku i porównać z pokazaną przez Ciebie. Wiekowość zabytku robi wrażenie, ale chyba jeszcze większe wrażenie wywierają te przestrzenie z pięknymi górskimi widokami .
I to mnie bardzo cieszy, bo już to co pokazałeś jest bardzooo przyjemne dla oka...piotrf napisał(a):Mozaiki - zapewne sporo ich jeszcze zostało do odkrycia w tym rozległym terenietony montana napisał(a):"Miasto" Hadriana z ciekawymi mozaikami
Czytając relację zwróciłam uwagę, że pogoda dość średnia... sporo chmur, takich ciężkich widać na zdjęciach no i Twój widok w długich spodniach a wieczorami w polarze...piotrf napisał(a): ale sprawdziliśmy prognozy pogody i okazało się , że jedynym rozsądnym wyjściem z sytuacji będzie opuszczenie wybrzeża Morza Czarnego i jazda na południe
O tym samym pomyślałamte kiero napisał(a):piotrf napisał(a):Zanim skierowaliśmy się na południowy wschód , wypadało pożegnać się z Morzem Czarnym .
Toż to ja myślałem, że Wy już do tej Gruzji dojedziecie, jak Wam tak dobrze idzie
Szmat drogi to mało powiedziane
I znowu zazdrość ...ilu takich budowniczych straciło życie z tego powodu.... W Krakowie teżpiotrf napisał(a):Pozostały dwa różne minarety i pamięć po krnąbrnym uczniu i zakompleksionym nauczycielu
piekara114 napisał(a):Czytając relację zwróciłam uwagę, że pogoda dość średnia... sporo chmur, takich ciężkich widać na zdjęciach no i Twój widok w długich spodniach a wieczorami w polarze...
piekara114 napisał(a):Przeczytałam już że zrobiliście 10 200 km, a ile wydaliście na wejściówki...Nie mam pojęcia jakie ceny rządzą w Turcji