Re: Turcja Osiołkiem 2022
napisał(a) piotrf » 27.03.2023 20:41
piekara114 napisał(a):Fajny ten zamek, taki bajkowy, a trawniczek pięknie utrzymany.
Będzie krótkie podsumowanie? Ile kilometrów przejechaliśmy i jakiś ranking naj w Turcji?
Super, że zdecydowałeś się zabrać nas na Osiołkową wycieczkę, wspaniałe się podróżowało. Dzięki i czekam na więcej odsłon Turcji.
Od dawna miałem na niego "ochotę" , ale przegrywał
bo czas gonił Przejechaliśmy osiem tysięcy kilometrów , płacąc za ON w przeliczeniu od 6,5 do 8,22 PLN/litr , najdrożej było w Serbii ; bilety do głównych atrakcji zachowaliśmy , pozostałe wejściówki plenerowe średnio 20 - 40 TL / szt.
Wędrując po Turcji nie planowałem pisania relacji , więc nie robiłem notatek , a pamięć
. . . sprzątana regularnie , bo z racji wieku miejsca coraz mniej
Rankingu nie mam , nie robię , trudno postawić w jednym rzędzie kanion Saklikent , Efez , czy inne pełne wspaniałych artefaktów antyczne miasto , wodospady Kapuzbasi i Kapadocję , a potem wybrać to jedyne , najlepsze miejsce . Nie umiem . Dla mnie te wszystkie miejsca warte są odwiedzin , podobnie jak pozostałe przez nas odwiedzone . Jak już wcześniej pisałem dopiero liznęliśmy to ciastko zwane Turcją , mam nadzieję że uda się w tym roku poznać go lepiej i pokazać potem w relacji
Bardzo Ci dziękuję za obecność w relacji i komentarze
Pozdrawiam
Piotr