Kucze...Kiler...trochę mnie tu nie było, zdążyłam ochłonąć po swoim wyjeździe, a tu takie atrakcje
Z wielką przyjemnością i nadrobiłam zaległości
Teraz już będę systematycznie śledzić Waszą ekscytującą podróż
Pozdrawiam
Gośka
megidh napisał(a):Ulewa niesamowita. Mieliście oberwanie chmury prawie takie, jak my w Efezie, tylko krótsze.
Kolorowe oczy kotka robią niesamowite wrażenie. Jeszcze nigdy takiego nie widziałam.
Bardzo ładny zachód słońca nad jeziorem.
maslinka napisał(a):Widzę, że bardzo lubicie czereśnie
maslinka napisał(a):Kotek z oczami jak David Bowie Chociaż David miał jedną brązową tęczówkę, a nie żółtą
Fajne są takie spontaniczne imprezy i wieczorne pogaduchy.
malina1959 napisał(a):Kucze...Kiler...trochę mnie tu nie było, zdążyłam ochłonąć po swoim wyjeździe, a tu takie atrakcje
Z wielką przyjemnością i nadrobiłam zaległości
Teraz już będę systematycznie śledzić Waszą ekscytującą podróż
piotrf napisał(a):Witaj , Gosiu , miło mi bardzo A skoro ochłonęłaś po swoim wyjeździe , to powiedz gdzie byłaś i czy będzie relacja
piotrf napisał(a):Ta relacja powoli zbliża się do końca , jeszcze kilka stałych "miejsc powrotowych" i dojedziemy do Krosna , ale kilka zaległych ( Czechy i Portugalia ) będzie się toczyć . . .
malina1959 napisał(a):Zebrałam się w sobie i wybrałam się na trekking na Maderę , było super
A relacja...może...kiedyś, jak dam rade ogarnąć zdjęcia
piotrf napisał(a):wiola2012 napisał(a):Z Riły, przez Stobi, do Ochrydy to tak trochę okrężną drogą do domku wracacie . My też tak lubimy .
Wiolu , to przecież najkrótsza droga z Istambułu do Krosna
piotrf napisał(a):..
okrężną drogą to był spacer dawno temu , z Krosna do Chorwacji przez Rumunię . . .
piotrf napisał(a):..ruszyliśmy na północ , zobaczyć co zmieniło się od naszej poprzedniej wizyty w macedońskiej stolicy - Skopje .
wiola2012 napisał(a):No tak, najkrótsza wg Piotrmaps
Zdjęcia pokazują, że od naszej ostatniej wizyty niewiele się zmieniło (czyli od 2021) . Może dlatego Skopje niezmiennie mi się podoba. Bardzo lubię to miasto i podejrzewam, że jeszcze raz zrobimy sobie w nim nocleg tranzytowy.
piotrf napisał(a):Wiolu , jeżeli mogę , polecałbym hotel w kanionie Matka - fajny hotel ze śniadaniem , po którym można spacerować wykutą miejscami w skale ścieżką , albo popłynąć do jaskini . To tylko kilka kilometrów , a widoki przednie Jeżeli jeszcze nie byłaś
wiola2012 napisał(a):Nie byłam, zawsze Skopje wygrywało z kanionem .
wiola2012 napisał(a):Nie byłam, zawsze Skopje wygrywało z kanionem . Masz jakiś ulubiony hotel?
maslinka napisał(a):wiola2012 napisał(a):Nie byłam, zawsze Skopje wygrywało z kanionem .
Ja się wcale nie dziwię Dla mnie Kanion Matka jest przereklamowany, przynajmniej w sezonie. Tłumy, głośni i okropnie zachowujący się Albańczycy... Myślałam też, że jest po prostu ładniejszy, a mnie niczego nie urwał
Być może poza sezonem jest inaczej albo... było kilka lat temu
Moim zdaniem jest dużo ładniejszych miejsc tego typu (kanionów) w Europie, choćby w Czechach
Natomiast Skopje ma swój szalony urok i może się podobać Nawet bardzo
piotrf napisał(a):...i ruszyliśmy na północ , zobaczyć co zmieniło się od naszej poprzedniej wizyty w macedońskiej stolicy - Skopje