To tak jak u nas, częściej chmury niż widoki, choć my mało latamy..marze_na napisał(a):Ja niestety nie mam tyle szczęścia. Częściej lecimy w chmurach niż z widokami .megidh napisał(a):Ale jak dotąd to chyba tylko raz podczas dziennego lotu, miałam problemy z oglądaniem widoków.
Obserwuję od dłuższego czasu wakacyjne tureckie grupy na fb i po postach tamże mam inne zdanie. Turyści z Polski wybierają Riwierę Turecką, bo pogoda jest tam duża lepsza i pewniejsza, stabilniejsza - od połowy maja do końca września deszcze się prawie nigdy nie zdarzają, a temperatury są wyższe. I druga kwestia lepsze hotele dla rodzin (w tym więcej rozrywek dla dzieci) i jak porównuję to ciut niższe ceny, co przy rodzinnym wyjeździe ma spore znaczenie.megidh napisał(a):Kuşadası jest znanym kurortem na tureckim wybrzeżu morza egejskiego, ale niedocenianym i niewybieranym przez turystów, którzy wolą kurorty na Riwierze Tureckiej. Powodem takiego stanu rzeczy jest zapewne to, iż Kuşadası uznawane jest za bardzo głośny kurort, obfitujący w dużą ilość dyskotek i barów, w którym młodzież bawi się do samego rana. Ponadto sporym odstraszaczem są wycieczkowce(...)
Osobiście, jak wcześniej pisałam, wolałabym wybrać region Kussadasi, ale okresy, który na Turcję przeznaczam (kwiecień lub październik) to pogodowo kiepsko i nie wiem kiedy uda się wybrać...
Moi Rodzice (wtedy 65 lat) wybrali się z Side na wycieczkę z polskim lokalnym biurem na 2 dni do Kapadocji (była też opcja lotu balonem) - bardzo sobie chwalili wycieczkę, mimo że dość męcząca (7 h samej jazdy autokarem, ale coś tam zwiedzali po drodze).megidh napisał(a):Chcielibyśmy dotrzeć do Kapadocji i polecieć nad nią balonem o wschodzie słońca, ale ponieważ nie mamy niestety możliwości podróżowania w taki sposób, jak piotrf, więc będę się rozglądać za jakimiś wycieczkami objazdowymi po Turcji
Na pewno się przydadzą i nudno nie było, o to się nie martw.megidh napisał(a):Mam nadzieję, że się tutaj nie nudziliście i że może komuś przydadzą się informacje, które tutaj zamieściłam.
A kolejne plany jakieś już masz?