piotrf napisał(a):Hierapolis to jest ta zdecydowanie bardziej interesująca mnie część parku Pamukkale i całej góry Cökelez .
Dla mnie trawertynowe tarasy są tylko dodatkiem do ruin miasta Hierapolis. Gdyby ich tam nie było, to Pamukkale nie byłoby już tak atrakcyjne.
piotrf napisał(a):Czekam jednak na Twoje wrażenia z wapiennych basenów . . .
Już niedługo do nich dojdziemy.
piekara114 napisał(a):Ja nie wiedziałam, że oprócz białych basenów są tu i kamienie bo o basenie Kleopatry wiedziałam...
To się cieszę, że dzięki mnie masz już wiedzę na ten temat .
piekara114 napisał(a):Obejrzałam mapki i google maps i utwierdziłam się w przekonaniu, że tam muszę pojechać wyłącznie w opcji z samochodem i mieć czas na spokojnie na wszystko.
I to jest bardzo słuszna koncepcja.
kulka53 napisał(a):Bardzo fajny przewodnik po Pamukkale
Fakt, że 3 godziny to pewnie nie za wiele czasu by spokojnie zobaczyć wszystko, ale lepiej tak, niż wcale...
Trzy godziny to zdecydowanie za mało, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma.
dangol napisał(a):Niedawno w TV oglądałam jakiś filmik o Hierapolis. Miejsce ciekawe, fajnie byłoby zobaczyć je kiedyś w realu.
Polecam, bo warto.
dangol napisał(a):Zdecydowanie wybrałabym taki spacer, a nie drogi lot balonem, bo przy moich lękach to odpada .
A ja zdecydowanie odradzam lot balonem, nawet tym, którzy nie mają lęków. Szkoda kasy i czasu na tą wątpliwą przyjemność.
dangol napisał(a):Onyksowa biżuteria ślicznie wygląda na Twoich fotkach, ale to nie moje kolory... Bursztynów kilka mam sprzed lat, a też ich nie noszę.
Też mi się tam spodobało kilka wyrobów, ale nic nie kupiłam, bowiem tak jak Ty, też przestałam nosić biżuterię, z wyjątkiem kolczyków. Każdy pierścionek czy łańcuszek mnie drażnią i przeszkadzają.
zibi116 napisał(a):Fajny wątek, ten o onyksie.
Fajnie, że Cię zainteresował .
zibi116 napisał(a):Z racji tego, że jestem kamieniarzem....
Dzięki za informacje na temat onyksów. Te podświetlone płyty są rewelacyjne. Zamarzyła mi się taka ozdoba w mieszkaniu zamiast np. obrazu. No i dzięki Twojemu wpisowi poznałam słowo "slab", o którym nie miałam pojęcia.
A tak nawiasem mówiąc, to wpisałam to słowo w wyszukiwarkę i pokazała mi się firma kamieniarska o tej nazwie. Czy to może Twoja ?.