wiola2012 napisał(a):Miałam okazję przeczytać "ciurkiem" wszystkie odcinki z tego dnia . Oprócz przepięknych widoków, słońca i koloru wody , podziwiałam młodego mężczyznę z obsługi statku, wprawę i zwinność z jaką się poruszał (obejrzałam filmik )
wiola2012 napisał(a): a zaraz potem zauroczył mnie świat podwodny, który jak się okazało, sama nakręciłaś . Gratulacje!
megidh napisał(a):Na niektórych tablicach zainteresowały mnie daty urodzenia zmarłych, które nijak się miały do daty zgonu.
Zastanawialiśmy się o co chodzi z tym datami.
Dopiero po powrocie do domu zaspokoiłam swoją ciekawość, gdy znalazłam w internecie artykuł Spacer po tureckim cmentarzu, z którego dowiedziałam się, że zdarza się, iż daty na nagrobkach podawane są według kalendarza muzułmańskiego. Miniony rok 2022 to według tego kalendarza muzułmańskiego1443/1444.
[/attachment]
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a): a zaraz potem zauroczył mnie świat podwodny, który jak się okazało, sama nakręciłaś . Gratulacje!
Dzięki.
Ja filmiki kręcę od wielu lat i moje początkowe relacje na forum opierały się wyłącznie na nich. Najbardziej jestem zadowolona z filmiku z ZipLine, który nakręciłam podczas pobytu w Omisu w 2014 roku. Lubię też dwa inne filmiki z tego samego wyjazdu, a mianowicie z rejsu po Cetinie i z wejścia na Forticę..
wiola2012 napisał(a):megidh napisał(a):Ja filmiki kręcę od wielu lat i moje początkowe relacje na forum opierały się wyłącznie na nich. Najbardziej jestem zadowolona z filmiku z ZipLine, który nakręciłam podczas pobytu w Omisu w 2014 roku. Lubię też dwa inne filmiki z tego samego wyjazdu, a mianowicie z rejsu po Cetinie i z wejścia na Forticę..
Super, że o nich wspomniałaś . Chętnie obejrzę. W Omisiu byliśmy kilka razy ( raz krócej, raz dłużej) z dziećmi i nie zdecydowaliśmy się ani na rafting, ani na Zipline. W tym roku tez zaplanowałam powrót do Omisia i chcę wykupić rafting, a i na fortece sobie wejdę
megidh napisał(a):Pomnik ręki jest bardzo wdzięcznym obiektem do fotografowania, szczególnie podczas zachodu słońca.
megidh napisał(a):A jutro jedziemy do Pamukkale.
Dawigs napisał(a):Rewelacyjnie te zdjęcia wyszły .
marze_na napisał(a):Szalenie mi się ten kadr podoba .
piotrf napisał(a):Piękne zdjęcia w zachodzącym słońcu i ptaszki współpracowały . . .
marze_na napisał(a):megidh napisał(a):A jutro jedziemy do Pamukkale.
Bardzo jestem ciekawa Waszych wrażeń, bo opinie słyszałam już przeróżne .
piotrf napisał(a):Canyoning to jest to , co tygryski lubią najbardziej ale na raftingu też może być fajnie
wiola2012 napisał(a):Biorąc pod uwagę kondycję niezbędną do tych dwóch aktywności, to chyba jednak wybiorę rafting .
piotrf napisał(a):Gosiu , nic mi nie wiadomo na temat ograniczeń wiekowych , natomiast przed wyruszeniem do kanionu instruktor/przewodnik pokazywał najtrudniejsze fragmenty trasy i krótki film z ich przekraczania - wtedy dwie osoby ( wcale nie najstarsze ) zdecydowały się na krótszy i mniej wymagający wariant .
Pozdrawiam
Piotr