Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Turcja 2010- Wbrzeże Egejskie, Pamfilia, Licja- Italiano

Największym miastem Turcji jest Stambuł - miasto o dużej wadze historycznej (niegdyś znany był pod innymi nazwami: Bizancjum i Konstantynopol). Ciekawostką jest, że w Stambule zmarł Adam Mickiewicz – wybitny polski poeta epoki romantyzmu. W jego niegdysiejszym domu mieści się dziś Muzeum Adama Mieckiewicza, gdzie znajduje się ekspozycja poświęcona pamięci artysty. Turcja jest jednym z niewielu państw na świecie, które są całkowicie samowystarczalne pod względem produkowanej żywności.
Italiano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Italiano » 15.11.2010 20:17

Jacek S napisał(a):Fajne ujęcie z wisząca nad głową skałą :D

No to jak z tymi zdjęciami (z tego miejsca) było?

raz robiłem ja, raz żona,raz samowyzwalacz, raz turysci . Jednak aparat w takim miejscu to ryzyko , bardzo łatwo go utopić :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.11.2010 08:33

Italiano napisał(a):do kanionu nie ma co zabierać telefonów komórkowych, okularów i być może aparatów ( tylko skąd później wziąść zdjęcia?)...teraz to wiem

A ja z Twojego tekstu wywnioskowałem wcześniej, że przewodnik pstryka a później zgrywa na płytkę i za symboliczną opłatą sprzedaje :)

Pozdrawiam
Italiano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Italiano » 16.11.2010 20:19

Jacek S napisał(a):
Italiano napisał(a):do kanionu nie ma co zabierać telefonów komórkowych, okularów i być może aparatów ( tylko skąd później wziąść zdjęcia?)...teraz to wiem

A ja z Twojego tekstu wywnioskowałem wcześniej, że przewodnik pstryka a później zgrywa na płytkę i za symboliczną opłatą sprzedaje :)

Pozdrawiam

Twoje wnioski też sa słuszne zauważylem takich przewodników . Na pewno stoja przy wejściu/wyjsciu do kanionu i tam robią zdjęcia. Wydajemi sie że do kanionu wchodza tylko przewodnicy znajacy rzeke i płycizny.Chociaz jakis zdesperowany i rządny pieniędzy zapuści sie w kanion ze zorganizowana grupą. Dla naszej dwójki...nie wiem czy by mu sie opłacało. :D lub ile by zawolał :D
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 16.11.2010 21:31

Italiano napisał(a):. Na pewno stoja przy wejściu/wyjsciu do kanionu i tam robią zdjęcia. Wydajemi sie że do kanionu wchodza tylko przewodnicy znajacy rzeke i płycizny.Chociaz jakis zdesperowany i rządny pieniędzy zapuści sie w kanion ze zorganizowana grupą. Dla naszej dwójki...nie wiem czy by mu sie opłacało. :D lub ile by zawolał :D

za jedyne 5 lira od widoczku, po utargowaniu rzecz jasna...

Obrazek

tyle, że ja byłem tam 2 lata wcześniej...

PS - opłata dla 2 "przeprowadzaczy" przez najbardziej rwący nurt - tylko 1 lira...

a statywu nie było gdzie ustawić...

:wink: :wink: :P :P
Italiano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Italiano » 17.11.2010 17:37

jacky z DG napisał(a):
Italiano napisał(a):. Na pewno stoja przy wejściu/wyjsciu do kanionu i tam robią zdjęcia. Wydajemi sie że do kanionu wchodza tylko przewodnicy znajacy rzeke i płycizny.Chociaz jakis zdesperowany i rządny pieniędzy zapuści sie w kanion ze zorganizowana grupą. Dla naszej dwójki...nie wiem czy by mu sie opłacało. :D lub ile by zawolał :D

za jedyne 5 lira od widoczku, po utargowaniu rzecz jasna...

tyle, że ja byłem tam 2 lata wcześniej...

PS - opłata dla 2 "przeprowadzaczy" przez najbardziej rwący nurt - tylko 1 lira...

a statywu nie było gdzie ustawić...

:wink: :wink: :P :P

-czyli 10 widoczków = 50 Lirów - mi sie nie kalkuluje, posiadając własny aparat "obstrykaliśmym" się sami :D ale zdjęcie w dechę :D Chociaz miałem na myśli zdjecia z głębi kanionu i wtedy pewnie nie było by 5 lirów. A własnie był ktoś dalej w góre kanionu niż za 3-4 zakretami od wodospadu, za tym progiem, co tam jest?
-1 lir za rwący nurt- opłaca się, tylko po co do 10 metrów brać przeprowadzacza lepiej dac mu tego lira i niech da nam spokój :D i pozwoli sie bawic samemu :D
-statywu nie używam, poniewaz mam lumixa i jego niewielkie rozmiary pozwalaja ustawić go na kamieniu, ławce.. itd, chociaz pewnie statyw czasami by sie przydal, ale z drugiej strony nie chciałoby mi się go wszędzie taszczyć. :D zwlaszcza że często lazimy poza trasami wycieczek.
Pozdrawiam
Italiano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Italiano » 20.11.2010 07:43

Ostatnio edytowano 27.07.2015 22:02 przez Italiano, łącznie edytowano 2 razy
Italiano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Italiano » 05.12.2010 11:00

Poprzednia strona

Powrót do Turcja - Türkiye

Turcja 2010- Wbrzeże Egejskie, Pamfilia, Licja- Italiano - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone