napisał(a) Italiano » 06.11.2010 14:11
janniko napisał(a):Italiano
B. fajna relacja, no i szacun za cierpliwość w kwestii wklejania zdjęć!
Zaostrzyłeś mój i tak nabrzmiewający apetyt na Turcję (hm.. nie wiem czy uda się w przyszłym roku, ale w 2012 to już na pewno... o ile przepowiednie Inków się nie spełnią...
}.
W jakim miesiącu byłeś?
Pytam z ciekawości, bo skąd tyle chmur i jakiś paskudny deszczyk w Pammukale! A fuj! Brrrrr... !
pzodro
Witam...i przepraszam za powolność relacji robie to po prostu czasami w sobotę czy niedzielę
rzeczywiście to trochę żmudna robota.
Turcję postrzegam jako dla mnie najfajniejszy i najbliższy kraj gdzie można zobaczyć starożytne zabytki( co jest moja pasja) i dojechać samochodem, nawet 10-letnim Passatem
Fajan cenowo, nie licząc oczywiście niektórych miejsc wybrzeża najechanych przez tabuny europejczyków, dlatego tam wrócę.
Do Turcji pojechałem na początku czerwca chcąc ominąć upały, ale w tym roku pogoda oszalała
, w Turcji na przemian mialem 40 kilka stopni i potężne zlewy i mrzawki
.Jadąc do Turcji napotkalem powódź na Słowacji i Węgrzech( w okolicy Miszkolca przejechaliśmy w ostatniej chwili bo Policja zamykała drogę a ludzie ukladali worki z piaskiem). Z jednej strony było fajnie w kwestii zwiedzania bo nie bylo tak gorąco cały czas ,a opalić sie i tak można było bez problemu.Rzeczywiście Pergamon wyszedł niestety pochmurny, ale wracając nie odpuściłem i zajechałem tam na chwile zrobić kilka słonecznych zdjęć w Pergamonie.
Ostatnio edytowano 06.11.2010 14:25 przez
Italiano, łącznie edytowano 1 raz