Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tunezja.wrócilismy..

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
aga i jacek
Croentuzjasta
Tunezja.wrócilismy..

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 04.09.2007 07:47

Choc wróciliśmy już prawie 2 mies. temu to dopiero teraz zebrałam się aby napisać bo luz..blues..a w głowie same dziury po takim wyjeżdzie. To był nasz pierwszy rodzinny wyjazd wakacyjny i bardzo zresztą udany. po raz pierwszy wypoczęliśmy tak że hej.. Cóż do szczęścia kobiecie trzeba więcej jeśli za nią posprzatają i ugotują .
Było super pogoda oczywiście gwarantowana choć jak na początek lipca z tego co mówili tubylcy to nie było za ciepło ( ok. 30 st. z lekkim wiaterkiem)Poza tym hotel spoko ale cóż można wymagać na 3 *** , my wymagać nie mamy więc nam odpowiadało. jedzonko mogłobybyć ciut bardziej urozmaicone bo po tygodniu jedzenia praktycznie tego samego to chciałabym się już coś innego spróbować .Brakowało mi w jadłospisie tunezyjskich dań bo praktycznie było jedzonko europejskie.
Przy hotelu mieliśmy zjeżdzalnie więc zabawy było co niemiara
Bylismy w Yasmin Hamammet w hotelu Prima Life Safa
sikor
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sikor » 04.09.2007 08:10

W ubiegłym roku również byliśmy w tym samym hotelu /przełom września i października/. Chyba coś popsuli z jedzeniem, bo w rok wcześniej mieliśmy bardzo urozmaicony szwedzki stół, nie tylko z europejskimi daniami.
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 04.09.2007 09:17

Rok temu byłem z moją drugą połową w Tunezji w hotelu 3***+ w miescowości Bordj Cedrija 20 km od Tunisu we wrzęniu, spokój na plaży, bardzo przyjemne pokoje w nowej cześci hotelu, ale to przecież nie jest ważne.

Ważneisze są małe wycieczki. Wynajeliśmy dwu-letnie Polo 1.2 z klimą na dwie pary ( ok 110 zł/dzień) .
Proponuje wypoczywającym w Tunejzji troche aktyniejszy wypoczynek. Więc:
1. Obowiązkowo ogród Tunezji - Piękny półwysep rozciąga się od hammametu do Hamman Lif, pełno owoców, piękne ,puste i szerokie plaże. Nazw nie pamietam, jak coś to na miala. Do zobaczenia : Zamek(Kelibia), piękna plaża na przylądku, oraz gorące źródła spływające z gór do samego morza - Korbus- widoki przy zjeżdzie lepsze niż na teneryfie ( klify)
2. Wycieczka nowa autostradą w keirunku Bizerty skręcamy w prawo i drogami przez zyzne pola i winnice do jak dla mnie genialnego spokojnego miesca, najpięknejszej plaży jaką widziałem - Raf-Raf - poprostu obowiązek. Sama bizerta pozwala zasmakować życia większego miasta arabskiego.

Na południe proponuje wycieczkę porządną autostradą do El-Jem ze słynną areną gladiatorów z filmu Gladiator ( koloseum). W poszukiwaniu plaż dzikich wybralismy się tego dnia do Chebby.. dziko..

O Tunsiie nie wspominam- to obowiązek, moze słynna Kartagina nie robie juz takiego wrazenia, jednak stojący nieopodal pałac ( mało powiedzine) obecnego prezydenta ,już tak... No i Sidi bou Said z błekitnymi dachami, bielonymi domami i tym niezapomnanym kolorem morza...

Dlatego jeśli będziecie w Tunezji, nie siedźcie z tyłkiem w hotelach... ten kraj ma dużo do zaoferowania, za przystępne pieniadze.
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 04.09.2007 09:27

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.09.2007 09:39

kresselack napisał(a):Raf - Raf

Raf- Raf..

Czy o to chodziło :?: ;)
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 04.09.2007 10:02

Leszek Skupin napisał(a):
kresselack napisał(a):Raf - Raf

Raf- Raf..

Czy o to chodziło :?: ;)

Tak Leszku dokładnie o tą plaże.. .z widokiem na pustynną wyspę zresztą, genialne miesce.. Niska zabudowa, 0 turystów, genialna woda. ehh było pięknie..

Polecam, foto na miala bo nie wychodzi mi wklejanie ich na forum..
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 05.09.2007 10:06

wielu znajomych bylo w Tunezji badz Egipcie i wszyscy narzekali. wypoczynek ograniczal sie do siedzenie w hotelu badz jego okolicach. ewentualnie jednorazowej wyprawie na pustynie. mowie teraz powaznie ale wszyscy powiedzieli ze byl to ich pierwszy i ostatni taki wyjazd. zniechecili mnie taka opinia do odwiedzenia tego regionu
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 05.09.2007 11:08

A to forum jest o Chorwacji, czy o czym popadnie?. Zaraz zaczna pisac o wypoczynku na Krymie itd.....no chyba, ze regulamin tego nie zabrania?.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 05.09.2007 11:28

A Kolega nie zauważył w jakim podforum się znajduje ? :? Na moje to akurat tutaj o Chorwacji pisać się nie powinno.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 05.09.2007 11:36

Maciej napisał(a):A Kolega nie zauważył w jakim podforum się znajduje ? :? Na moje to akurat tutaj o Chorwacji pisać się nie powinno.

Sorry, poprostu ne zwrocilem uwagi, ze na forum www.cro.pl mozna opisywac inne niz dotyczace Chorwacji przezycia z wakcji.
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 05.09.2007 16:06

fokstrot napisał(a):wielu znajomych bylo w Tunezji badz Egipcie i wszyscy narzekali. wypoczynek ograniczal sie do siedzenie w hotelu badz jego okolicach. ewentualnie jednorazowej wyprawie na pustynie. mowie teraz powaznie ale wszyscy powiedzieli ze byl to ich pierwszy i ostatni taki wyjazd. zniechecili mnie taka opinia do odwiedzenia tego regionu

mysmy ze względu na dzieci i koszta od razu przed wyjazdem nastawiliśmy się na odpoczynek leżący a nie zwiedzający i było nam z tym bardzo dobrze , polecam bardzo to miejsce bo jest naprawdę cudownie
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 05.09.2007 17:45

Koszt wynajęcia samochodu na 3 dni wychodzi dokładnie 300zł, paliwo rok temu ok 2,50zł.. czego chceć więcej
Jack66
Odkrywca
Tunezja?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 03.03.2008 20:54

Jakie pieniądze zabrać do Tunezji z Polski Euro czy USD?
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 08.03.2008 22:50

Korzystałem z karty bankomatowej, z czym nie buło zadnego prablemu. Ani bankomaty, ani terminale płatnicze w dużych sklepach nie są niczym nadzwyczajnym.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.03.2008 23:08

marcin.k napisał(a):Korzystałem z karty bankomatowej, z czym nie buło zadnego prablemu. Ani bankomaty, ani terminale płatnicze w dużych sklepach nie są niczym nadzwyczajnym.

Zwłaszcza, kiedy ma się do dyspozycji kilka kart... :papa:
Następna strona

Powrót do Afryka

Tunezja.wrócilismy..
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone