wojtek51 napisał(a):Jeśli chodzi o Rewolucję Październikową ta zdecydowanie rozpoczeła się od szturmu na Pałac Zimowy, a pałaców u nas niezbyt dużo.
Kiepura napisał(a):wojtek51 napisał(a):Jeśli chodzi o Rewolucję Październikową ta zdecydowanie rozpoczeła się od szturmu na Pałac Zimowy, a pałaców u nas niezbyt dużo.
No tak, tak podawano na kursach w Wieczorowym Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu.
Szkoda tylko, że to propagandowy mit nie mający nic współnego z faktami historycznymi.
Wspominanie zamachu stanu w wyniku którego zginęło kilkadziesiąt milionów ludzi, a kilkaset doznało niepowetowanych cierpień nawet w formie żartu jest chyba nie na miejscu.
Kiepura napisał(a):No tak, tak podawano na kursach w Wieczorowym Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu.
woka napisał(a):I to ponoć 600 tys. luda/rok.
Jakby to towarzystwo "walnęło" na Chorwację ..... trzeba by szukać innego miejsca. Byłoby za tłoczno.
maniust napisał(a):Mam nadzieję , że te 600 tys. luda nie lubi tłuc się parę tysięcy km samochodem , kamoli czy betonu na plaży i jest to "basenowo-hotelowy" lud.
woka napisał(a):Kiepura napisał(a):No tak, tak podawano na kursach w Wieczorowym Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu.
Nie jestem pewny ale jakbym poszukał to być może do tej pory mam "dyplom" tej uczelni.
Nie wspominam tego źle,... to była jedyna chwila aby się zdrzemnąć, odpocząć a wykładowcy byli więcej normalni ( byli tacy) niż niejeden "kościelny".
Przywoływanie tego "tworu" jako kuźni komuchów, moim zdaniem jest nieporozumieniem. Raczej bym optował za laicyzacją ale też w lekkim wydaniu.
Jeden z "wykładowców" na niedziele wyjeżdzał do rodziny, do kościoła. Córkę do komuni posłał też w rodzinnej miejscowości. Jak się wydało, miał trochę nieprzyjemności. ( ja też)
AndrzejJ. napisał(a):Sami mądrale w temacie. Dawno większych głupot nie czytałem takich jak w temacie ,,Jak nie Chorwacja to....???''Co jeden to dowcipniejszy i większy ma polot.
Ani nie jesteście dowcipni ani mądrzy,ot jesteście jak te trolle co nie potrafią pisać w temacie.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe