Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tunezja , Egipt a sprawa chorwacka?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
wojtek51
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek51 » 29.01.2011 13:34

Pałac Zimowy był siedzibą Rządu Tymczasowego. Namiestnikowski nie jest niczyją siedzibą. spełnia tylko funkcje biurowe. To miałoby sens do 2010 roku.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 29.01.2011 13:38

wojtek51 napisał(a):Jeśli chodzi o Rewolucję Październikową ta zdecydowanie rozpoczeła się od szturmu na Pałac Zimowy, a pałaców u nas niezbyt dużo.

No tak, tak podawano na kursach w Wieczorowym Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu.

Szkoda tylko, że to propagandowy mit nie mający nic współnego z faktami historycznymi.

Wspominanie zamachu stanu w wyniku którego zginęło kilkadziesiąt milionów ludzi, a kilkaset doznało niepowetowanych cierpień nawet w formie żartu jest chyba nie na miejscu.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.01.2011 13:39

hepik napisał(a):A Namiestnikowski to pies? ;)

Pekin.

Pekin polecam na początek.
Ładny widok w dodatku - tak jako bonus, dla wytrwałych :wink:
wojtek51
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek51 » 29.01.2011 14:22

Kiepura napisał(a):
wojtek51 napisał(a):Jeśli chodzi o Rewolucję Październikową ta zdecydowanie rozpoczeła się od szturmu na Pałac Zimowy, a pałaców u nas niezbyt dużo.

No tak, tak podawano na kursach w Wieczorowym Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu.

Szkoda tylko, że to propagandowy mit nie mający nic współnego z faktami historycznymi.

Wspominanie zamachu stanu w wyniku którego zginęło kilkadziesiąt milionów ludzi, a kilkaset doznało niepowetowanych cierpień nawet w formie żartu jest chyba nie na miejscu.

Oczywiście masz rację. Nie powinniśmy żartować z rewolucji, Czapajewa, ZSRR, PRL itd. Może trzeba pomyśleć o takim zakazie na forum? Tylko z czego wtedy będziemy się śmiać? Może w końcu z samych siebie? :wink: :D :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.01.2011 15:29

W Hurghardzie też były zamieszki - czytałem kilka dni temu w kilku portalach - chociaż oczywiście nie tak drastyczne jak w stolicy.

Weźcie pod uwagę, że do wakacji zostało jeszcze pół roku, do tego czasu sytuacja raczej na pewno zostanie opanowana i znów będzie mozna tam latać. Myślę że wakacyjne wyjazdy są niezagrożone
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.01.2011 15:53

Raul73 napisał(a):W Hurghardzie też były zamieszki ...

Ciiii, nasi tam lubią jeździć. Zaraz będzie, że to my ... :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.01.2011 16:25

weldon napisał(a):
Raul73 napisał(a):W Hurghardzie też były zamieszki ...

Ciiii, nasi tam lubią jeździć. .... :wink:

I to ponoć 600 tys. luda/rok.
Jakby to towarzystwo "walnęło" na Chorwację ..... trzeba by szukać innego miejsca. Byłoby za tłoczno.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.01.2011 16:28

woka napisał(a):I to ponoć 600 tys. luda/rok.

No właśnie ... Zaraz się okaże, że obaliliśmy rząd w Egipcie ... 8O

:lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.01.2011 16:51

Kiepura napisał(a):No tak, tak podawano na kursach w Wieczorowym Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu.

Nie jestem pewny ale jakbym poszukał to być może do tej pory mam "dyplom" tej uczelni. :wink:
Nie wspominam tego źle,... to była jedyna chwila aby się zdrzemnąć, odpocząć a wykładowcy byli więcej normalni ( byli tacy) niż niejeden "kościelny".
Przywoływanie tego "tworu" jako kuźni komuchów, moim zdaniem jest nieporozumieniem. Raczej bym optował za laicyzacją ale też w lekkim wydaniu.
Jeden z "wykładowców" na niedziele wyjeżdzał do rodziny, do kościoła. Córkę do komuni posłał też w rodzinnej miejscowości. Jak się wydało, miał trochę nieprzyjemności. ( ja też)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 29.01.2011 17:09

woka napisał(a):I to ponoć 600 tys. luda/rok.
Jakby to towarzystwo "walnęło" na Chorwację ..... trzeba by szukać innego miejsca. Byłoby za tłoczno.

Mam nadzieję , że te 600 tys. luda nie lubi tłuc się parę tysięcy km samochodem , kamoli czy betonu na plaży i jest to "basenowo-hotelowy" lud. :lol:
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 29.01.2011 17:14

A chcieli nas do Egiptu wszystkich wysłać , z jednej rekiny a z drugiej czołgi
ale jak tak 600 tyś polaków najedzie do Chorwacji to gdzie oni sie zmieszczą?
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 29.01.2011 17:27

maniust napisał(a):Mam nadzieję , że te 600 tys. luda nie lubi tłuc się parę tysięcy km samochodem , kamoli czy betonu na plaży i jest to "basenowo-hotelowy" lud. :lol:

Mylisz się. Przynajmniej jeden , tzn. ja, z tych 600 tys. lubi czasem tłuc się na kamole lub beton. Czasami lubię też poleżeć nad basenem. A w wolnych chwilach pojechać do Jerozolimy, Kairu lub Luksoru. I znam więcej takich. Btw, Chorwacja nie jest jedynym krajem, gdzie możne wspaniale spędzić wolny czas.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.01.2011 18:53

woka napisał(a):
Kiepura napisał(a):No tak, tak podawano na kursach w Wieczorowym Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu.

Nie jestem pewny ale jakbym poszukał to być może do tej pory mam "dyplom" tej uczelni. :wink:
Nie wspominam tego źle,... to była jedyna chwila aby się zdrzemnąć, odpocząć a wykładowcy byli więcej normalni ( byli tacy) niż niejeden "kościelny".
Przywoływanie tego "tworu" jako kuźni komuchów, moim zdaniem jest nieporozumieniem. Raczej bym optował za laicyzacją ale też w lekkim wydaniu.
Jeden z "wykładowców" na niedziele wyjeżdzał do rodziny, do kościoła. Córkę do komuni posłał też w rodzinnej miejscowości. Jak się wydało, miał trochę nieprzyjemności. ( ja też)

"Nie znam nikogo, kto utracił wiarę na skutek czytania Marksa czy Lenina, ale znam wielu, którzy ją utracili przez kontakt z księżmi" - ks. Jan Twardowski. Chyba coś w tym jest... :D
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 29.01.2011 20:58

AndrzejJ. napisał(a):Sami mądrale w temacie. :D Dawno większych głupot nie czytałem takich jak w temacie ,,Jak nie Chorwacja to....???''Co jeden to dowcipniejszy i większy ma polot. :D
Ani nie jesteście dowcipni ani mądrzy,ot jesteście jak te trolle co nie potrafią pisać w temacie. :D

"trole" pisze się przez jedno "l" ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.01.2011 21:01

Ktoś tu chyba.....czuwa. :wink:
Był post- nie ma posta (u?) :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe