Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tunezja , Egipt a sprawa chorwacka?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.01.2011 09:14

Jacek S napisał(a):Poza tym po co jechać jak embargo na internet nałożyli?
:wink:

No to lipa.. ;)

Generalnie okolica robi się coraz cieplejsza. Najpierw Tunezja, potem Egipt, teraz mówią o Jordanii i Jemenie. A w radio jeszcze o Turcji wspomnieli...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.01.2011 09:16

A w TR kto ma szumieć?
Kurdowie?

Wątpie żeby tam na taką skalę (Tunezja) ktoś protestował.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.01.2011 09:27

A kto wie... Jak się będą dookoła tłukli, to i Kurdowie pójdą po swoje...
Dywagacje, ot co.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.01.2011 09:28

...a teraz do baru!
Damian stawia.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.01.2011 09:39

Co niektórym to się nawet protestować nie chce :!:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.01.2011 11:11

Jacek S napisał(a):A w TR kto ma szumieć?.

Tym razem dosłuchałem radiowych wiadomości :)
Podobno w Ankarze i Istambule protestowali studenci przeciwko konserwatywnemu rządowi. Doszło do starć z policją.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 28.01.2011 12:20

IHMO
Jeśli zamieszki nie ustaną to nie ulega wątpliwości
że przybędzie turystów także i w Chorwacji.

Jednak mogą się np. w lutym skończyć i wszystko wróci do normy.
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 28.01.2011 14:53

Jacek S napisał(a):Fakt - zazwyczaj są to oddalone a przede wszystkim zamknięte obiekty wypoczynkowe ale...smrodek wisi w powietrzu więc po co się tam pchać z dzieciakami?

Poza tym po co jechać jak embargo na internet nałożyli?

Przeciętny turysta hotelowo-basenowy kieruje sie instynktem stadnym. Jak znajomi zaczna sie wycofywać z wyjazdów a dodatkowo Pani Żona powie, ze tam gdzie jest niebezpiecznie nie pojedzie, to taki turysta zmieni kierunek. Pozostaje wtedy Turcja (jakby tu nie wybuchały bomby) albo Grecja (drozsza, poza tym oni cały czas kiwaja sie nad przepascią.
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 28.01.2011 20:12

Cześć - jestem właśnie takim przeciętnym hotelowo basenowym turystą i właśnie Pani Żona oznajmiła mi że mam sobie Egipt w tym roku wybić z głowy więc trzeba będzie się "przebranżowić" w rachubę wchodzą Włochy, Grecja i Hiszpania więc macie rację Chorwacja nie wchodzi w rachubę. Ale nie martwił bym się nadmiarem Polaków w Cro a raczej falą niemieckich turystów bo to oni są naprawdę osran..i w tym momencie ponieważ ich w Egipcie zginęło najwięcej w zamachach bombowych. Więc wydaje mi się że w tym roku na plażach chorwackich będzie dominował język niemiecki a ceny w Chorwacji będą jeszcze wyższe niż w 2010 roku.

PS
Ci co byli w Turcji a później w Egipcie, wiedzą doskonale że już później nikt do Turcji nie wraca :)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 28.01.2011 20:25

W zwiazku z niepokojancimy wiadomosciamy z Egiptu u mnie jest duzo wiencej zapitan niz zwikle. Z tego co slisze problem jest w tym ze sie do wladzi chca dobrac islamisci. A to nijak nie wchodzi pod reke z turistyka.
Tylko ze by sie ludzi nie zabijali.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.01.2011 20:31

Na plażach chorwackich jeszcze długo dominował będzie ceski jezik.
A hotelarze nie pojadą do Chorwacji , bo tam nie ma hoteli ... na całe szczęście :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.01.2011 20:39

Leon napisał(a):W zwiazku z niepokojancimy wiadomosciamy z Egiptu u mnie jest duzo wiencej zapitan niz zwikle. Z tego co slisze problem jest w tym ze sie do wladzi chca dobrac islamisci. A to nijak nie wchodzi pod reke z turistyka.

Każda odmiana fanatyzmu religijnego jest niebezpieczna . Kościół trzeba trzymać stale pod kontrolą , krótko i za pysk ... to jest podstawowy i z....y obowiązek każdego państwa :!:
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 28.01.2011 20:49

mkm napisał(a):Każda odmiana fanatyzmu religijnego jest niebezpieczna . Kościół trzeba trzymać stale pod kontrolą , krótko i za pysk ... to jest podstawowy i z....y obowiązek każdego państwa :!:

... a my to gdzie żyjemy ... ?
... ale to nie to forum.
wojtek51
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek51 » 28.01.2011 23:18

mkm napisał(a):
Leon napisał(a):W zwiazku z niepokojancimy wiadomosciamy z Egiptu u mnie jest duzo wiencej zapitan niz zwikle. Z tego co slisze problem jest w tym ze sie do wladzi chca dobrac islamisci. A to nijak nie wchodzi pod reke z turistyka.

Każda odmiana fanatyzmu religijnego jest niebezpieczna . Kościół trzeba trzymać stale pod kontrolą , krótko i za pysk ... to jest podstawowy i z....y obowiązek każdego państwa :!:

mkm: masz rację. Najwyższy czas to zrobić. Proponuję zacząć od naszego kraju.
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 29.01.2011 08:46

Czytając wszystkie wypowiedzi zastanawiam się dlaczego sądzicie, że do Cro ruszy masa turystów. W ogóle mam wrażenie, że traktujecie Cro jako najwyższe dobro i wszyscy, którzy mają inne zdanie i jeżdżą gdzie indziej są "be".
Ja osobiście bardzo polubiłam Chorwację, byłam tam w 2009r. i cały czas zaglądam na forum -to dowód, że lubię Chorwację, lubię czytać relacje z podroży i oglądać fotki. Jednak uważam, że jadąc na urlop raz w roku- szkoda mi co rok jeździć w ten sam region.
Korzystam z wycieczek lotniczych, ale wcale nie jestem basenowym turystą, który nie wychodzi poza hotel, wręcz całkiem odwrotnie, w hotelu śpię tylko.
Ktoś wcześniej wspomniał o drogiej Grecji. Otóż w 2010 Grecja była dużo tańsza od Chorwacji 2009.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe