Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tunele - opłaty???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rumcajs1
Podróżnik
Tunele - opłaty???

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumcajs1 » 18.07.2006 11:47

Proszę o podpowiedź jakie są opłaty za przejzd tunelami w chorwacji na drodze do makarskiej????opłaty za autostrady mam ale nie wiem jak z tunelami
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 18.07.2006 11:59

rumcajs1 napisał(a):Proszę o podpowiedź jakie są opłaty za przejzd tunelami w chorwacji na drodze do makarskiej????opłaty za autostrady mam ale nie wiem jak z tunelami

Witam
Nie ma żadnych opłat za tunele w tym kierunku a jest ich 13 w tym Mała Kapela i śv. Rok dłuuugie.
pozdrav
Ostatnio edytowano 18.07.2006 13:05 przez bonar, łącznie edytowano 1 raz
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 18.07.2006 12:01

potwierdzam - tunele są free natomiast Krcki most jest opłata wjazdowa
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 18.07.2006 12:03

rumcajs1 napisał(a):Proszę o podpowiedź jakie są opłaty za przejzd tunelami w chorwacji na drodze do makarskiej????opłaty za autostrady mam ale nie wiem jak z tunelami

Ja ja jechałam do Dalmacji, to żadne tunele nie były dodatkowo płatne. A mają ich tam całkiem sporo (np. Mala Kapela jest fajny, bo ma aż 5760 m długości). Opłaty były pobierane tylko na autostradzie. Może tunele są wliczone w cenę, albo są w jakimś innym miejscu Chorwacji.
resovczyk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) resovczyk » 23.07.2006 16:34

czy wszystkie tunele są przejezdne??
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 23.07.2006 18:33

resovczyk napisał(a):czy wszystkie tunele są przejezdne??

taaaak, tylko do niektórych z nich trochę się stoi w korkach.
A dokładnie Svati Rok i Mala Kapela, oba mają około 6km długości
i przez oba z nich prowadzi tylko jedna "nitka" autostrady - a to powoduje spore utrudnienia w dni wymiany turnusów.
Wczoraj wracałem i stałem (podjeżdżałem) do Svati Rok ok. 2 godzin.
Crozdrav
J@nek
iotr1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iotr1 » 24.07.2006 08:00

a o której przejeżdzałeś ten tunel ?
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 24.07.2006 17:32

iotr1 napisał(a):a o której przejeżdzałeś ten tunel ?

w południe
J@nek
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 24.07.2006 17:56

Ja jechałem w sobotę ok 10.30 przez Sw.Rok. Stałem około godziny. Jak jechałem dwa tygodnie wcześniej na wybrzeże nie było żadnych korków, ale przejeżdżałem przez Małą Kapele w sobotę ok. 5 rano i wówczas oba pasy (cały tunel) były dla jednego kierunku jazdy. Z tego co słyszałem (i czego się można również domyśleć) natężenie ruchu gwałtownie rośnie we wczesnych godzinach rannych (jak tylko robi sie widno).
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 24.07.2006 18:45

Jedyny płatny tunel w Chorwacji to Ucka na Istrii.
Mnie udało się dwa tygodnie temu przejechać sv.Roka i M.Kapelę bez korków.Jechałem tamtędy przed południem -tam w środę,z powrotem w czwartek.
Pozdrav.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone