dids76 napisał(a):demi-duox napisał(a):pod kątem
trzepisz sie
A na mojej wiosce mówią, np. tak: Pociąg do Czebinii odjeżdża z peronu czeciego
elka505 napisał(a):Nie byłam świadoma tunelu. Zawsze przy powrocie z Makarskiej zatrzymywaliśmy się po wino na serpentynkach. Nalewane prosto z beczki. Nie bylismy tam od 2011 r. A w tym roku zonk...kierunkowskazy poprowadziły nas prosto na nowa drogę, tunel, do autostrady i ...po winku Na co się kierować,żeby trafić na stara drogę na Sestanovac...istnieje jeszcze? to tak na przyszłość
kojacek napisał(a):elka505 napisał(a):Nie byłam świadoma tunelu. Zawsze przy powrocie z Makarskiej zatrzymywaliśmy się po wino na serpentynkach. Nalewane prosto z beczki. Nie bylismy tam od 2011 r. A w tym roku zonk...kierunkowskazy poprowadziły nas prosto na nowa drogę, tunel, do autostrady i ...po winku Na co się kierować,żeby trafić na stara drogę na Sestanovac...istnieje jeszcze? to tak na przyszłość
A możesz zdradzić, gdzie to winko kupowaliście? Bo domyślam się, że warto tam podjechać, skoro padło słowo "zawsze"
elka505 napisał(a):kojacek napisał(a):elka505 napisał(a):Nie byłam świadoma tunelu. Zawsze przy powrocie z Makarskiej zatrzymywaliśmy się po wino na serpentynkach. Nalewane prosto z beczki. Nie bylismy tam od 2011 r. A w tym roku zonk...kierunkowskazy poprowadziły nas prosto na nowa drogę, tunel, do autostrady i ...po winku Na co się kierować,żeby trafić na stara drogę na Sestanovac...istnieje jeszcze? to tak na przyszłość
A możesz zdradzić, gdzie to winko kupowaliście? Bo domyślam się, że warto tam podjechać, skoro padło słowo "zawsze"
Choroba, dokładnego adresu nie podam,ale na pewno w Górnej Breli po prawej stronie jak jedziesz w górę, tam prawie w każdym domu jest napis : vino, prosek, mają w beczkach, próbujesz i od razu nalewają, wiec wiesz co bierzesz. Z tego co kojarzę to dom miał drewniane zielone drzwi.
Janusz Bajcer napisał(a):Od 1 stycznia 2018 roku zostanie zniesiona opłata za przejazd tunelem Sveti Ilija
- do tej pory opłata za przejazd wynosiła 20 kn.