Witam serdecznie,
Ubiegłoroczny wyjazd do Breli /moja relacja http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29031 / postawił bardzo wysoko poprzeczkę przed kolejnym wyjazdem. Mieliśmy tam wszystko czego oczekiwaliśmy: apartament przy samym morzu, taras z widokiem na Jadran, piękne kamieniste, łagodne plaże, promenada dająca niemal nieograniczone możliwości spacerowania, a i było w czym wybierać jesli chodzi o knajpki itp.
Przed 5 laty byliśmy w Tucepi i chcielibyśmy tam wrócić, gdyż jest zbliżona klimatem do Breli, głównie z uwagi na przyjazne naszym 2 i 4 letnim pociechom plaże.
Jednak czytając inne relacje dochodzę do wniosku, że 5 lat to bardzo dużo i klimat miejscowości mógł się zmienić. I tu moje pierwsze pytanie: czy w Tucepi przy samej promenadzie /ul. Kraj i Donji Ratac/ da się żyć?
Czy też może gwar nie pozwala zasnąć o 24.00 a tłok nie pozwala wypocząć, jak jest teraz?
A może jednak Podgora-Caklje?
Kolejną opcją jest Peljesac, którego znam tylko z relacji cromaniaków. Byłem przekonany, że znam Chorwację, jednak tegoroczne zadanie-wybór miejsca na kolejne wakacje chyba mnie przerasta, stąd moja prośba o pomoc. Priorytety jak wyżej, może macie dla mnie jakiegoś "gotowca". Byłbym wdzięczny za pomoc,

.png)
.png)
.png)
.png)