Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi - rower

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 20.06.2012 20:45

Akurat jeśli chodzi o Tucepi, to z rowerkiem nie poszalejesz.

borek1974 napisał(a):po zakupy mozna skoczyc

Niby można, tylko że w godzinach otwarcia sklepów dość dużo osób porusza się deptakiem na... piechotkę :twisted:

borek1974 napisał(a):w sumie objechac plaże żeby znaleźć dobre miejsce

Z tymi plażami to też nie do końca tak. W lipcu to trzeba w ogóle znaleźć miejsce :lol: A wybór nie jest duży, bo plaża jest... jedna :roll: tyle że..... czterokilometrowa :lool: :wink:

Mimo wszystko rowerek może się przydać, choć w samym Tucepi racze nie bardzo.
borek1974
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek1974 » 20.06.2012 21:02

Ups no to teraz jestem w czarnej d.....ie .

A nei orientujecie sie czy z Tucepi sa jakies wypłyniecia na rybki zeby polowiac ze statku "????
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 20.06.2012 21:15

borek1974 napisał(a):Ups no to teraz jestem w czarnej d.....ie .

Nie aż tak 8O Tucepi to bardzo przyjemna miejscowość, może tylko niekoniecznie na.... rower :)

borek1974 napisał(a):A nei orientujecie sie czy z Tucepi sa jakies wypłyniecia na rybki zeby polowiac ze statku "????

Niczego takiego nie spotkałem. Owszem statki a w zasadzie statek wypływa na... fishpicnic, ale tam się te rybki tylko konsumuje i rakiją popija :twisted: :wink: Wędkarze natomiast widoczni są w marinie.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2012 21:17

Iwona1973 napisał(a):Ja tydzień Hvar-Jelsa, a poźniej Tucepi, ale rower obowiązkowo musi być :D .Chorwacja to kopalnia pomysłów- zawsze znajdzie sie jakąś boczną dróżkę jadąc którą można natknąć się na bajeczną zatoczkę. :D

Iwona podzielam Twoje zdanie :)niekoniecznie muszę być miszczem Vidowej góry :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2012 21:19

RafałSC napisał(a):O ściezkach zapomnij. Ja byłem tam z rowerm ale poza sezonem. Na rower górski w terenie jak dla mnie za gorąco. Na szosę jak najbardziej. Tylko że ja jezdzilem w głąb lądu w gory po 100km. A tak rekreacyjnie....hmmm.....no wzdłuz morza z synem po promenadzie ale w sezonie może tam byc niezły slalom pomiedzy ludźmi.... :evil:
Ja jadę w lipcu do północnej CRO i oczywiście biorę (bo nie ma innej opcji :lol: ) ale tylko szosę. A tak do rekreacyjnej jazdy ....muszisz przekalkulować czy warto targać taki kawał rower (no chyba że masz np Audi Q7 czy innego potwora że nie liczysz się z bagażem....... :D

Mistrzu Rafale mam nadzieję, ze nie od Bike...............ja wystarczy chęć, nie marka samochodu !!!! :)
Ostatnio edytowano 20.06.2012 21:21 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
borek1974
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek1974 » 20.06.2012 21:20

Myślallem o wypłynieciu polowy makreli lub tuńczyka .Jak bylem w Trogirze na targu widzilem jak wnosili spzredawcy TUnczyka takiego 1,2 Mtr i cieli na dzwonki do sprzedaży ,byla duza osmiornica i girice za neiduze pieniadze ;d;d;d
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 20.06.2012 21:54

[quote="borek1974"]No ja do Tucepi jade 6 lipca ale wciąz kusi mnie ten rowerek .po zakupy mozna skoczyc i w sumie objechac plaże żeby znaleźć dobre miejsce[/quote]

Bierz rower , promenada jest OK ,Konzum - poranne zakupy , a można też podjechać na Biokowo :)
borek1974
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek1974 » 20.06.2012 22:11

No i mnie pzrekonales !!! bede 7 raz w CRO zawsze maiel rowerki tylko w Rabacu sie nei przydal bo kwatera byla na górkach i dupa ogolna z bikiem tzreba bylo go nosic . wiec tylko zrobił 3000 km gratis
hondac
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hondac » 23.06.2012 16:58

Mój rower szosowy juz spakowany :) za kika dni wyruszam do Breli-tam wypoczynek,poranne przejadżki (np Górne Tucepi,Biokovo)a potem się zacznie...
W planie Karytnia i wysokie góry.Już nie mogę się doczekać...
RafałSC
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RafałSC » 23.06.2012 17:58

hondac napisał(a):Mój rower szosowy juz spakowany :) za kika dni wyruszam do Breli-tam wypoczynek,poranne przejadżki (np Górne Tucepi,Biokovo)a potem się zacznie...
W planie Karytnia i wysokie góry.Już nie mogę się doczekać...

ja wyruszam w lipcu, ale na północ CRO w rejon Crikvenicy. Też biorę szosę , mtb miałem i jest za gorąco na teren. A poza tym chyba nasze beskidy jednak biją CRO na głowę w terenie.... 8)
hondac
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hondac » 12.07.2012 22:59

i już po :cry: , ale było super a wyjazd z poziomu zero na ponad 1700m
dostarczył niezapomnianych przeżyć
RafałSC
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RafałSC » 15.07.2012 13:15

Ja też po :cry:
Ale byłem w rejonie Crikvenicy i powiem , powiem że na rower więcej możliwości niz na makarskim wybrzeżu.
Ale trasy na szosie masakra: 1 - 1'30h podjazdu z nachyleniami 10-18% przy temperaturce 35-38C , w górach już na wysokości ponad 800-900m. termometr mi pokazywał "polskie" 27-28C i zjazdy ......miodzio.....co ja tam wyprawiałem....... :twisted: ale 80km/h nie szło wykręcic nigdzie .....
Ppaulinaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ppaulinaa » 15.06.2022 09:57

Witam. Czy w Tucepi znajdę wypożyczalnie skuterów i rowerów (NIE wodnych)? Czy tylko Makarska i Podgora?
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies