Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi polecam

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
irek6
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) irek6 » 20.07.2013 13:54

Witam

Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytania.
Czy w Chorwacji obowiązują jakieś nie pisane (a może pisane) zasady korzystania z plaż FKK? Ostatnio odwiedziłem Nugal i jeszcze nie zdążyłem rozłożyć ręcznika a już dostałem wyraźną uwagę że to plaża tylko dla nudystów. Czy w Chorwacji na plaże FKK tekstylni nie mają wstępu?
JLoop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JLoop » 20.07.2013 14:31

Jest to sprawa uznaniowa, tak samo jak nie wchodzi się do opery z papierosem.
Naturyzm jest otwarty dla wszystkich i raczej nikt nikomu nie przeszkadza, poza tekstylnymi, którzy wcinają się między golasów jakby nigdy nic.
W gruncie rzeczy, przynajmniej przeze mnie, postrzegani są jako zwykli podglądacze z kompleksami.
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 20.07.2013 15:15

witam, tekstylni na plaży fkk są tolerowni pod warunkiem ze nie robią zdjęć no i jeszcze dobrze by było gdyby się powstrzymali od onanizowania, przynajmniej do czasu opuszczenia plaży ale to drugie nie wszędzie,
pozdrawiam
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 20.07.2013 18:33

na większości campingów fkk do których należą plaże, osoby tekstylne proszone sa przez obsluge o rozebranie się lub o opuszczenie plazy
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.07.2013 18:58

cronaturki napisał(a):
bogdan63 napisał(a):witam,
plawski 40 to ..............
pozdrawiam

W pewnym sensie zgadzam się z Tobą. Mówiąc inaczej uważam że trzeba być nie lada wieśniakiem by robić zdjęcia na plaży naturystycznej i jeszcze mieć czelność nazywać je "legalnymi".

Mam dziwne przeczucie graniczące z pewnością, iż gdyby osoby fotografowane wiedziały o tym fakcie miałyby inny pogląd na "legalność" ich fotografowania w stroju Ewy i Adama.

Jest wiele sposobów na odstraszenie takich jak plawski40. Na plaży w Grzybowie, w Hajduszo, a szczególnie na chorwackim Bolu najlepiej sprawdziło się... robienie zdjęć tym wieśniakom.

Pozdrav

Jestem tego samego zdania. Nie chciałbym żeby ktoś niedojrzały robił takie foty. Brak słów. Ktoś powinien tego człowieka ustawić do pionu
JLoop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JLoop » 20.07.2013 19:59

Tacy ludzie biorą swoją miarą. Ja rozumiem, że ktoś może pracować jako magazynier na zapleczu sklepu spożywczego i wystawiać cukier z mąką na półki magazynowe i mu to wisi, czy ktoś go w sieci zobaczy nago czy nie.
Ale na tym świecie nago opalają się również ludzie, których zawód polega na rozmowie z ludźmi, a nie rzadko zarządzanie kapitałem ludzkim.

Pławskiemu nie przyjdzie do głowy, że ktoś może na tych zdjęciach rozpoznać swojego szefa i może być bardzo nieprzyjemnie.
Daleko szukać, kobieta na zdjęciu może być kasjerką w okienku na poczcie i mieć trochę więcej "znajomych z widzenia" niż niejeden z nas i w konsekwencji może mieć z tego powodu spore nieprzyjemności.

No ale cóż...
... kto się osłem urodził....
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.07.2013 20:22

JLoop napisał(a):Tacy ludzie biorą swoją miarą. Ja rozumiem, że ktoś może pracować jako magazynier na zapleczu sklepu spożywczego i wystawiać cukier z mąką na półki magazynowe i mu to wisi, czy ktoś go w sieci zobaczy nago czy nie.
Ale na tym świecie nago opalają się również ludzie, których zawód polega na rozmowie z ludźmi, a nie rzadko zarządzanie kapitałem ludzkim.

Pławskiemu nie przyjdzie do głowy, że ktoś może na tych zdjęciach rozpoznać swojego szefa i może być bardzo nieprzyjemnie.
Daleko szukać, kobieta na zdjęciu może być kasjerką w okienku na poczcie i mieć trochę więcej "znajomych z widzenia" niż niejeden z nas i w konsekwencji może mieć z tego powodu spore nieprzyjemności.

No ale cóż...
... kto się osłem urodził....

... ten królikiem nie zdechnie :mrgreen:
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 20.07.2013 22:12

JLoop napisał(a):Tu masz moje wypociny, które sprawiłem już jakiś czas temu:
http://cronatur.com/beach/bdtucepi_dracevac.htm

Mam nadzieję, że angielski nie stanowi problemu.

Opis bardzo fajny, ale angielskim to trudno nazwać. Jednak z pewnością dzisiejszą maturę byś zdał na duuuużo %. Bo jest to "komunikatywne".
JLoop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JLoop » 20.07.2013 22:29

No proszę i nauczyciel angielskiego też się na plaży znajdzie... :?
irek6
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) irek6 » 21.07.2013 09:50

JLoop napisał(a):Jest to sprawa uznaniowa, tak samo jak nie wchodzi się do opery z papierosem.
Naturyzm jest otwarty dla wszystkich i raczej nikt nikomu nie przeszkadza, poza tekstylnymi, którzy wcinają się między golasów jakby nigdy nic.
W gruncie rzeczy, przynajmniej przeze mnie, postrzegani są jako zwykli podglądacze z kompleksami.

Dziękuję za informację
sernikowy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sernikowy » 10.08.2013 10:12

Witam
Pytanie do tych, którzy tam byli -czy plaża Garma to formalnie plaża FKK?
- czy są przed wejściem na nią namalowane znaki FKK?
Poprawcie mnie, jeśli się mylę - jeśli nie ma wyraźnych znaków przed plażą - znaczy plaża dostępna również dla tekstylnych.
Sam jestem z tekstylnych, a plaża jest przeurocza, lecz nie jestem z tych co na siłę w ubraniu wcinają się nudystom, dlatego pytam.
sernikowy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sernikowy » 10.08.2013 10:21

w zeszłym roku byliśmy na plaży konavoske stijene blisko Cavtatu (nawiasem mówiąc plaża rewelacja)
- plaża jest dostępna dla wszystkich - było też kilku naturystów, siedzieli sobie z boku, nie rzucając się w oczy tekstylnym, ewidentnie było czuć wzajemną tolerancję i luz. Czyli można jak się chce, nie drażniąc innych.
JLoop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JLoop » 10.08.2013 11:42

Garma, jeśli dobrze pamiętam nie ma żadnych oznaczeń wyłącznie dla naturystów, FKK czy inne.
Dracevac przy Tucepi też jest nieformalną plażą i mimo, że na schodach od strony Podgory jest napisane na betonie wielkie "FKK", to tekstylni też tam przebywają, bo sama plaża jako tako nie ma statusu "Naturist".
Ot po prostu koniec dzikiej plaży, gdzie naturyści lubią spędzać czas.
sernikowy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sernikowy » 10.08.2013 22:52

Dziękuję!
Jeśli ktoś z was wybiera się w rejon Cavtatu - tu - 42.593394,18.224081 jest plaża naturystyczna, chyba nie ma jej w wykazie FKK, ale bedąc tam widziałem mnóstwo ogromnych znaków FKK namalowanych na skałach, już kilkaset metrów przed nią. Znajduje się kawałek od cywilizacji, ale z Cavtatu bez problemu dojdzie się na nią ścieżką przy morzu.
Alen
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 07.10.2013 20:47

CinnamonGirl napisał(a):Czy ja wiem czy ładna? Jeśli piszesz o tej na koncu Tucepi to ot zwykła plaża przez która przechodzą ludzie idący np z Podgory w kierunku Tucepi - wiem bo sama szłam -> po prostu mało kameralna trzeba sie liczyc z tekstylnymi (mną), którzy tamtędy przechodzą. Już chyba lepsza ta zatoczka w Podgorze jakies 150m za tą plażą.

Ta zatoczka to w 100% tekstylni
I nie wierzę że taka dziewczyna jak ty woli wrócić z takich wakacji opalona w zebrę.
Plaża jest piękna i jak zdrówko pozwoli na pewno tam wrócimy.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Tucepi polecam - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone