Byłem w 2008 roku w Tucepi i szczerze mówiąc w samym miasteczku plaży FKK nie widziałem... W zasadzie też i jej nie szukaliśmy
Byliśmy za to z narzeczoną na plaży przy nieczynnym hotelu Jadran (chyba - część Krvavica czy jakoś tak) i tam prawa strona aż po początek leśnej ścieżki była zajęta przez naturystów. Reszta przez towarzystwo niby tekstylne, ale niezbyt w tym względzie ortodoksyjne
My co prawda za naturystów się nie uważamy, ale nad wodą cenimy sobie bardzo np. możliwość swobodnej, wymiany stroju bez tego całego śmiesznego tańca voodoo pod ręcznikami (czyt. bez zakrywania się) oraz kiedy nam przyjdzie ochota – możliwość czasowej jego niekompletności (nawet kompletnej
); bądź też czasami – jak w przypadku mojej 2 połówki – tę swoistą "umowność" stroju (czyt. bo „umówmy się”, że same stringi są „strojem:
), więc nam się bardzo podobało. Nie wiem, jak tam jest dziś.
Aha, no i byliśmy także na chwilę na Nugalu, oczywiście w tym przypadku w strojach okazjonalnych
(czyt. bez majtek i wszelkich innych „zasłaniaczy” czegokolwiek), ale zwinęliśmy się, bo... nie ma tam plażowego prysznica
Nawet tam jednak widziałem młodego faceta w spodenkach... Ot, biegacz. Przybiegł crossem (mijał nas na ścieżce od Makarskiej), odpoczął spokojnie i pobiegł spowrotem. Nikt nie robił z tego problemu. Wyglądał na kulturalnego, więc mi też kompletnie nie przeszkadzało, że może np. nacieszyć oczy moją rozebraną połowicą... A niech ma! W końcu jest na co popatrzeć
Zabawne jest, że tradycyjnie już chyba plażowicze przychodzący na Nugal robią zawsze zdjęcia z góry, dokładnie z tego samego miejsca. Do dziś nie wiem, czy na tę plażę da dojść od Tucepi... My próbowaliśmy, ale po jakimś kilometrze odpuściłem, bo dziewczyna była w klapkach, a ścieżka trudna. Wracając natknęliśmy się jeszcze na sympatyczną, młodą blond Szwedkę z facetem. Pytała, czy da się tędy dojść. Odradziłem, bo była w... sandałach na koturnie. Ale chyba dali radę, bo nie widziałem ich potem wracających.
pawel.777 napisał(a):Andrzej_Monia napisał(a):Witamy. Czy możecie dać opinię na temat plaży nugal koło makarskiej?
A jakiej opinii potrzebujesz? Na początku leżą ubrani, potem mieszani a na końcu rozebrani. Czyli każdy znajdzie miejsce dla siebie. Są też drzewa, można się schronić w cieniu.
Nie bardzo. Nugal jest z założenia 100% FKK. W praktyce też.