Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi na Rivierze Makarska 5.09 - 12.09

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 21.09.2009 08:33

Witam,

niedawno powróciłem z kilkudniowego pobytu w Cro, gdzie zwiedziłem parę ciekawych miejsc i przebyłem długą drogę samochodem. Z chęcią podzielę się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami, ale muszę nadrobić zaległości w pracy, więc swoją przygodę opiszę później. Jeśli natomiast miałby ktoś do mnie jakieś krótkie pytania to na każde postaram się odpowiedzieć w miarę moich czasowych możliwości.

Serdecznie pozdrawiam :)
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 21.09.2009 08:45

czekamy cierpliwe na relację i zdjęcia
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 21.09.2009 10:44

Jeśli chodzi o Tucepi to czekam :D
grzeslaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzeslaw » 21.09.2009 11:12

Tak, tak. Pisz wszystko. W przyszłym roku planuję właśnie tam się wybrać.
Pozdro
Lewusss
Odkrywca
RELACJA cz.1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 21.09.2009 11:46

4 września 2009 r. piątek godz. 19:30 – wyjazd
Po tym jak swoje wystaliśmy w korku udało się po około 40 min opuścić zatłoczoną stolicę. Udaliśmy się dwoma samochodami, kontaktując się po drodze przez CB radio trasą w kierunku Częstochowy. Wszystko poszło w miarę gładko, mieliśmy informację gdzie suszą, więc całą drogę w Polsce udało się pokonać w miarę szybko. Mijając Częstochowę skierowaliśmy się w stronę Bielsko Białej. Tam napotkaliśmy utrudnienia, gdyż droga była zablokowana i musieliśmy zmienić trasę i przekroczyć granicę w Cieszynie, zamiast w Zwardoniu. Tym samym opcja drogi z Żiliny została zmieniona i postanowiliśmy Słowacje pokonać drogami lokalnymi zamiast wygodną i szybką autostradą.
5 września 2009 r. sobota godz. Około 4:40 – drugi dzień trasy
Po wielogodzinnych tułaczkach po krętych słowackich uliczkach dotarliśmy do granicy z Węgrami, a później dojechaliśmy do Budapesztu. Plan był taki, żeby pozwiedzać stolicę Węgier. Kiedy zakotwiczyliśmy o godzinie 5:50 na parkingu nieopodal stacji benzynowej Stell, tuż przy autostradzie. Wszyscy zgodnie postanowili, że się zdrzemniemy, ponieważ należy chociaż trochę zregenerować siły. Jako pierwszy przebudziłem się o godzinie 7:20 i zrobiłem wszystkim pobudkę. Sprytnie poprowadziłem naszą ekipę na drugą stronę autostrady do Mc Donalda, gdzie każdy odświeżył się oraz zjadł małe śniadanie. Udało się nawet spotkać naciągacza, który sprzedawał bardzo tanio świetnie noże niemieckiej firmy. Niestety nie spotkał nigdy nikogo z Warszawy, ale za to Zakopane, czy Kraków potrafił wydukać, żeby tylko opchnąć swoją malutką walizeczkę wypełnioną po brzegi ostrymi jak brzytwa kuchennymi narzędziami zbrodni. Około 8 z groszami z kopyta ruszyliśmy autostradą do granicy z Chorwacją. Zakupiliśmy wcześniej winietkę 10 - dniową na tą okoliczność, żeby wszystko odbyło się legalnie. Nie pamiętam już tego tak dokładnie, ale sądzę, że była godzina 13, może trochę wcześniej jak przekroczyliśmy granicę z Chorwacją w miejscowości Letenye. Przekroczyliśmy bramki i byliśmy już na autostradzie A4 w kierunku Zagrzebia. Na wysokości stolicy Chorwacji ruszyliśmy autostradą A1, kierując się na Split. W miejscowości Sestanovac około godziny 17:30 zjechaliśmy w kierunku Makarskiej. W Tucepi, czyli na mecie naszej podróży byliśmy tuż przed 18. Miejsce to kiedy tylko zobaczyliśmy morze bardzo nas urzekło.

C.D.N. … (zdjęcia i relacja wkrótce) :D :D
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 21.09.2009 14:05

Ja już nie mogę doczekać zdjęć.... :D
W tym roku byliśmy w Tucepi w sierpniu :D i było super :!:
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 23.10.2009 06:56

Aneta.K napisał(a):Ja już nie mogę doczekać zdjęć.... :D

A jakim apartamencie byliście? Poszukuję czegoś na drugą połowę czerwca dla 2 + 1.
Wysłałem już kilka maili i czekam na odpowiedzi, ale chciałbym skorzystac z możliwości większego wyboru.

Pozdrawiam.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 23.10.2009 11:53

Dosiadam się :)
Czekam na CD i fotki
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 23.10.2009 13:00

daro2008 napisał(a):
Aneta.K napisał(a):Ja już nie mogę doczekać zdjęć.... :D

A jakim apartamencie byliście? Poszukuję czegoś na drugą połowę czerwca dla 2 + 1.
Wysłałem już kilka maili i czekam na odpowiedzi, ale chciałbym skorzystac z możliwości większego wyboru.

Pozdrawiam.

Witam.

My byliśmy tutaj
Apartament Babic
i wróciliśmy zadowoleni :D
pankufur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pankufur » 23.10.2009 15:16

Aneta.K napisał(a):
Witam.

My byliśmy tutaj
Apartament Babic

ja też byłem w tym apartamencie w sierpniu :D
jarop11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarop11 » 23.10.2009 17:07

My też byliśmy w sierpniu w Tucepi. Tym chętnij przysiadam się do czytania.
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 23.10.2009 19:05

Hej no fajnie coś poczytać zwłaszcza ze się przebywało w Tucepi :)

ps. czekamy na fotki :D
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 23.10.2009 19:06

pankufur napisał(a):
Aneta.K napisał(a):
Witam.

My byliśmy tutaj
Apartament Babic

ja też byłem w tym apartamencie w sierpniu :D

Hej :wink: my byliśmy tam od 30.07 do 15.08 :D

Tylu nas było w sierpniu w Tucepi a nie było nam dane sie spotkać :wink: a w sumie była okazja jak np: Ribarska Noć :wink:
lisek
Globtroter
pytanie o plaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisek » 31.12.2009 14:43

Cześć,
Zastanawiam się nad kolejnym wyjazdem do CRO (już trzecim) i myślałem o Tucepi. Napiszcie jakie są tam plaże, czy może jest trochę piaszczystych. Takich generalnie szukam w okolicy Makarskiej :) Liczę też na dalszy ciąg opowieści i zdjęcia :)

Pozdrawiam,
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 31.12.2009 14:47

Na zdjęcia to my tu wszyscy czekaliśmy i czekaliśmy :wink: ale czy jeszcze się doczekamy....
Jeśli wybór pomiędzy Makarską a Tucepi to zdecydowanie Tucepi :D
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone