kłaniam
nie byłem na forum ze 20 miechów
pojadę do cro w lipcu 4 tydz
autostrada zagrzeb split czynna?
ile peso wynosi koszt przejazdu?
pozdro
aGGi napisał(a):Autostrada z Zagrzebia (Lucko) do Splitu (Dugopolje) kosztuje 157 KN. Pierwszy płatny odcinek Zapresic - Krapina kosztuje 18 KN.
Autostrada prowadzi prawie do samego Splitu (z Dugopolje do Splitu jest jakieś 22 kilometry). Jest to jednak droga trochę rozgrzebana, bo wciąż trwają na niej roboty drogowe.
krakowiak napisał(a):aGGi napisał(a):Autostrada z Zagrzebia (Lucko) do Splitu (Dugopolje) kosztuje 157 KN. Pierwszy płatny odcinek Zapresic - Krapina kosztuje 18 KN.
Autostrada prowadzi prawie do samego Splitu (z Dugopolje do Splitu jest jakieś 22 kilometry). Jest to jednak droga trochę rozgrzebana, bo wciąż trwają na niej roboty drogowe.
ale autostrada jest oki już skończona budowa?
daisykf napisał(a):Mam pytanie?
Po zjeżdzie na końcu autostrady, lądujemy w miejscowości Dlugopolie.
Do Splitu mamy ok 20km.
Którą drogę wybrać kierując sie na dubrownik:
Jaka trasa jest lepsza.
1. Split- Dugopolie- Vagorac-Ploce
2. Split- Omis-Makarska- Ploce.
Trase nr 2 znam, ale jeszcze nie jechałem ta górną, może ktoś ma takie doświadczenia i może porównać
to ja ewa napisał(a):daisykf napisał(a):Mam pytanie?
Do Splitu mamy ok 20km.
Jaka trasa jest lepsza.
Trase nr 2 znam, ale jeszcze nie jechałem ta górną, może ktoś ma takie doświadczenia i może porównać
Jechalismy w tym roku trasą nr1 -przez góry.Widokowo ładna,ale za nerwowa dla mnie.Za wąsko,za stromo,za kręto.A najbardziej ubawiły mnie ograniczenia predkosci do 50km.,według mojego męża(stary wyjadacz za kierownicą)nieda sie ta drogą jechać bezstresowo z prędkością powyzej 40km.
to ja ewa napisał(a):daisykf napisał(a):Mam pytanie?
Do Splitu mamy ok 20km.
Jaka trasa jest lepsza.
Jechalismy w tym roku trasą nr1 -przez góry.Widokowo ładna,ale za nerwowa dla mnie.Za wąsko,za stromo,za kręto.A najbardziej ubawiły mnie ograniczenia predkosci do 50km.,według mojego męża(stary wyjadacz za kierownicą)nieda sie ta drogą jechać bezstresowo z prędkością powyzej 40km.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne