napisał(a) Rysio » 26.07.2008 19:22
Powiem krótko
Za późno wziąłeś się na szukanie
My w tym roku rezerwowaliśmy noclegi w lutym
A teraz żebyś się nie załamał
Noclegi z netu najczęściej są już dawno zarezerwowane i Chorwaci siedzą na swoich tarasach i nie odbierają meili bo mają komplet. Jest jednak duża grupa apartamentów u właścicieli, którzy nie mają wystawionych ofert w necie. Często starsi, bardzo przyjemni ludzie, serdeczni, którzy po zakwaterowaniu traktują Cię jak rodzonego syna czy wnuka. Z czymś takim spotkałem się np w ubiegłym roku na Korculi. 3 Razy na dzień pytali czy wszystko w porządku, czy mała zdrowa, czy czegoś nie potrzebujemy. Dziennie przynosili świeże winogrona, figi i inne owoce, które w ogródku rosły. Jak rozpalałem grilla, którego mieliśmy praktycznie na wyłączność, na stole w przeciągu kilku minut pojawiało się "domace", jak mówiłem że nie trzeba było, to stwierdzali tak jakby to było oczywiste, "pecete". Aż mi czasem głupio było, bo jak przyjechaliśmy to urwałem im 5E z ceny za niewielki, aczkolwiek bardzo przyjemny appartman
Także uszy do góry i tnij tak żeby rano być na miejscu. To zdecydowanie ułatwia znalezienie czegokolwiek
Pozdrav Rysio