Cześć daniellos76 - już odpowiadam.
Nigdy nie byłem na nim i nie byłem świadomy że jest ten targ rybny. Wziąłem zatem telefon w dłoń i zadzwoniłem do Cro. Okazuje się że mają wystawione stragany takie rybne w okolicach studenaca codziennie wcześnie rano. Studenac znajdziesz łatwo - jest na początku oficjalnej promenady. To największy sklep w Podgorze.
Jest też parę innych sklepów mniejszych. Ceny jak to w małych sklepicach w wakacyjnych miejscowościach. My zaopatrywaliśmy się zazwyczaj w Konzumie w Makarskiej a na miejscu chodzilismy po jakieś drobne rzeczy.
Jeśli chodzi o plażę to powinienem polecić Ci tą w stronę Tucepi - tam jest naprawdę dużo miejsca - a jakby co zawsze można iść jeszcze dalej i dalej w stronę Tucepi. Właściwa plaża zaczyna się koło hotelu Sirena. Ale.. no właśnie Ty będziesz mieszkał z drugiej strony Podgory więc nie ma co drałować tyle i raczej musiałbyś rozważyć plażowanie w stronę Cakjle Ameryki nie odkryję w żaden sposób.
Jeśli chodzi o żarcie - ja mogę z czystym sumieniem polecić Roko
Tutaj znajdziesz kilka zdjęć Podgory:
podgora-3x-apartament-2os-lub-1x4-i-1x2-t36214-15.html#p1343391
Tutaj opis miejscowości:
podgora-3x-apartament-2os-lub-1x4-i-1x2-t36214.html#p1342905
Jedna uwaga którą za moment i napiszę w tamtym wątku - w nachodzące lato konoba Ribar nie będzie czynna