lillylive napisał(a):Hmmm, ja poleciłam Ci Tucepi bo byłam w czerwcu ubiegłego roku i moja córa na pytanie gdzie chciałaby w tym roku pojechac na wakacje odpowiedziała nam: Tucepi:), fakt mieliśmy kapitalną pogodę isuper fale przez dwa dni apartament przy plaży wszystko extra pod względem plażowania tylko troszkę brakowało nam uliczek tak wiec na drugi tydzień wyladowaliśmy w Primosten a tam juz mojej mlodej srednio przypadła do gustu plaża...ale miasteczko urokliwe:)
Teraz jestem na etapie wybierania mejscówki na urlop i właśnie w grę wchodzi:
1- Korcula(ale boję sie skalistych ,kamienistych plaż,młoda bedzie narzekać:(
2- Podgora
3- Pag-Mandre
4- Krk-Stara Baśka
Jeśli jedziesz w ciemno zawsze możesz zajechac do Tucepi zerknąc a do Podgory masz rzut beretem i zdecydujesz na miejscu:) Fakt ze Podgora wydała mi się bardziej zielona w sensie przyrodniczym:):)
Tez pod koniec czerwca i na początku lipca byłem w tym roku w Baska Voda i pogoda była rewelacyjna. Wybór miejsca zostawił bym jednak w tych okolicach. Nie byłem zbyt dużo razy w Chorwacji i naprawdę ciężko odkochać się od Riwiery Makarskiej.
Co do jazdy to nie sadze bym jechał w ciemno. wiem że wybór jest spory (pamiętam jak w tym roku przy wjeździe do Baski było sporo ludzi oferujących apartamenty). Po 15 godzinach jazdy tak naprawdę mam ochotę przytaszczyć tobołki z z samochodu, napić się Rakiji z gospodarzami i pójść na plaże.
Myślę że co do wyboru miejsca wchodzi w grę kilka małych acz ważnych kwestii przez które byliśmy bardzo zadowoleni z lokalizacji w Baśce tzn. Możliwość odsapnięcia na plaży od upału pod drzewami (wiem że pod parasolem też można ale drzewa mają swój klimacik), w miarę cicha okolica plus możliwość dojścia wieczorem do centrum zamieszania:-) oraz możliwość zabawy nie tylko na plaży czyli jakiś plac zabaw lub trampoliny do skakania. W tej chwili bardziej patrzy się na zadowolenie malucha niż na swoje, ale chciałbym połączyć tak by i dzieci i rodzice byli zadowoleni