Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi czy aby dobrze -przydatne informacje

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ulka73
Globtroter
Re: Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulka73 » 05.06.2017 20:31

marena01 napisał(a):Pozdrawiamy z Tucepi od wtorku pogoda nas dosłownie rozpieszcza temp wody między 22 a 24 stopnia powietrza od 28 do 34 stopni chowamy się w cieniu sosen pozdrowienia z CRO

Od 15.06 będziemy w Blato, mam pytanko czy wiesz może jak wygląda baza nurkowa w Tucepi? Czy są "targi rybne" z możliwością "zjedzenia" rybki na miejscu??
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 03.07.2017 06:49

A mnie interesuje jak wygląda od teraz plaża koło starego hotelu Jadran obecnie TUI Blue Sunn Jadran?
Wyjechałem wczoraj i nie wiem czy tę plażę ogrodzą, czy nie?
daro2008
Croentuzjasta
Chorwacja po raz siódmy, Tucepi 2017 w sezonie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 16.08.2017 09:29

Witam.

Właśnie skończył się długo wyczekiwany urlop 2017, w sobotę 12.08 wróciliśmy z siódmego naszego wyjazdu do CRO, po raz szósty spędziliśmy dwa tygodnie w Tucepi.
Wszystkie nasze poprzednie wyjazdy odbywały się w terminach czerwcowych, w tym roku z przyczyn od nas nie zależnych musieliśmy pojechać na początku sierpnia 30.07-12.08..............i nigdy więcej takiego terminu.
Krótko pisząc na plus w porównaniu do czerwca TYLKO względnie temperatura wody w Jadranie, wyższa o ok. 3-4 stopnie.
Minusów zdecydowanie więcej:
- korki na drodze (koszmarna podróż w zarówno jedną i drugą stronę na terenie Słowenii oraz Chorwacji)
- DZIKIE TŁUMY na plażach, w czerwcu pusto, cicho i miło, chodzimy na plażę na której jest dużo cienia, specjalnie wstawałem (o zgrozo na urlopie) o godz. 05:00!!! i tak nie zawsze udało mi się "zarezerwować" miejsce w cieniu. A jak już mi się udało to musiałem po linii prostej (jak kobieta, ustawiając stopy w linii) podążać do mojej karimaty, bo w odstępie ok. 30 cm miałem już sąsiadów, mało tego moje nogi w zasadzie leżały prawie na głowach następnych plażowiczów - ABSURD!
W czerwcu ta właśnie plaża wygląda w porównaniu z tym co miałem, jak wyludniona.
- temperatura powietrza, przez dwa tygodnie ok. 37 stopni w cieniu, po tygodniu miałem dość, nawet wieczorami jak słońce zaszło nie chciało się nigdzie iść, tak było gorąco,
- ceny, tutaj Chorwaci biją rekordy, mam porównanie jakie ceny są w czerwcu, a jakie były w sierpniu duuuża różnica, sporo drożej, winogron na straganie 30-35 kun za kilo, ten sam winogron w okolicach Zagrzebia 7 kun za kilogram, dobre.

Podsumowując:
Jest takie powiedzenie "nigdy nie mów nigdy", ale ja mówię NIGDY nie pojadę do Chorwacji w lipcu i w sierpniu to nie moja Chorwacja.
giba0909
Cromaniak
Re: Chorwacja po raz siódmy, Tucepi 2017 w sezonie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 16.08.2017 09:35

O kurde, a ja rozważałem Tucepi w sezonie 2018 :(
daro2008
Croentuzjasta
Re: Chorwacja po raz siódmy, Tucepi 2017 w sezonie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 16.08.2017 10:05

giba0909 napisał(a):O kurde, a ja rozważałem Tucepi w sezonie 2018 :(

Witam.

W czerwcu polecam, miło i sympatycznie, można wypocząć i ludzie (gospodarze) jakby bardziej zadowoleni, uśmiechnięci.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.08.2017 10:11

daro2008 napisał(a):ceny, tutaj Chorwaci biją rekordy, mam porównanie jakie ceny są w czerwcu, a jakie były w sierpniu duuuża różnica, sporo drożej, winogron na straganie 30-35 kun za kilo, ten sam winogron w okolicach Zagrzebia 7 kun za kilogram, dobre.

Ceny w tym roku tak znacznie poszły do góry. Miałam porównanie lipiec i wrzesień i knajpy i zakupy to było to samo, w tym roku knajpy sporo drożej.... Chorwaci oszaleli...
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 16.08.2017 10:18

Może uda się wziąć urlop na przełomie czerwca i lipca....
Przygnębiają mnie informacje o tłumach na plażach, korkach na drodze itp. w sezonie :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2017 10:21

giba0909 napisał(a):Przygnębiają mnie informacje o tłumach na plażach, korkach na drodze itp. w sezonie :(

To nie nowość - popularne miejscowości w sezonie zawsze i wszędzie są zatłoczone.
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 16.08.2017 10:26

Janusz Bajcer napisał(a):
giba0909 napisał(a):Przygnębiają mnie informacje o tłumach na plażach, korkach na drodze itp. w sezonie :(

To nie nowość - popularne miejscowości zawsze i wszędzie są zatłoczone.

Ale mam wrażenie (czytając relacje), że w tym roku jest wyjątkowo tłoczno.
Faktycznie trzeba pomyśleć o jakiejś mniejszej miejscowości.
Myślałem o powrocie na Rivierę Makarską, ale trzeba będzie rozważyć inne rejony.
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 16.08.2017 10:51

giba0909 napisał(a):

Myślałem o powrocie na Rivierę Makarską, ale trzeba będzie rozważyć inne rejony.

Witam.

A ja po tegorocznym doświadczeniu myślę o zdradzie Riviery Makarskiej, mierzę w Priomosten (oczywiście w czerwcu) lub w Ivan Dolac - jeżeli ktoś posiada jakieś namiary na fajne kwatery w tych miejscowościach lub okolicy, proszę o info.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 16.08.2017 12:17

Byłem w Tucepi trochę pozwiedzać chyba 24 lipca. Miejscowość przepiękna, ale na plaży tłum był przerażający. Mam wrażenie że o wiele tłoczniej niż w Baska Voda - bo jednak plaża w centrum jest zdecydowanie węższa.
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 03.09.2017 22:21

Mozecie polecić jakąś przyjemną konobe w Tucepi? Juz dwa razy byliśmy na lignijach i jakos tak średnio. Nie wspominając o cenach bo Chorwaci naprawde oszaleli w Tucepi porcja kalmarow to obecnie 80-120 zwierzaków. Ostatnio na Pagu ceny takiego obiadu to 60 -70. Nie mówiąc już o braku kielona powitalnego...

Za to lidl w makarskiej miażdży cenami podstawowych produktów, niektóre rzeczy są dwa razy tańsze w stosunku do Konzuma, choć po lokalne przysmaki i tak trzeba do Konzuma.
krzygaj
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzygaj » 04.09.2017 08:36

Największe oblężenie to ma Postup - drogo, ale też i chyba najlepsze dania.
Nam bardzo podpasowała Bokun - Prżene Lingnije z frytkami były po 55 konusów(końcówka sierpnia), bardzo dobre sałatki - minusem jest ubogi zestaw dla dzieci - na plus chlebek w oczekiwaniu na danie oraz arbuz na koniec i i nawet kelner potrafił poczęstować nas czymś mocniejszym :)
W Bokun jedliśmy najwięcej razy.

Pzdr
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 06.09.2017 09:10

Do Bokuna jeszcze nie trafiliśmy choć planujemy ( w czasie popoludniowego przyplywu ok 18 strasznie tam wieje od morza ). Za to stolujemy się w konobie Kamena przy tej samej ulicy i jestesmy bardzo zadowoleni, jedna z lepszych w cro w jakich jadlem a to juz 6ty raz:) Jedzenie bardzo smaczne, świetna obsluga i bardzo przyjemny "chorwacki" lokal, naprawde tutaj czuć atmosferę jak na wyspach. No i pyszna wisnioweczka na dowidzenia.

Chyba wiem gdzie kupić domowe specjały ale napiszę jak potwierdze info:)
izabella_72
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izabella_72 » 25.09.2017 19:29

daro2008 napisał(a):
giba0909 napisał(a):

Witam.

A ja po tegorocznym doświadczeniu myślę o zdradzie Riviery Makarskiej, mierzę w Priomosten (oczywiście w czerwcu) lub w Ivan Dolac - jeżeli ktoś posiada jakieś namiary na fajne kwatery w tych miejscowościach lub okolicy, proszę o info.

A ja Ci polecam Rogoznice, nie tak oblegana jak Primosten i spokojna. Znajdziesz tam wszystko - o ile nie szukasz szaleństwa i tłumu. Polecam Kresimira Scelaca do kontaktu w sprawie noclegów. Taniej niż 95UE nie znajdziesz przy linii brzegowej. Ja jednak uderzę na Tucepi w tym roku.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tucepi czy aby dobrze -przydatne informacje - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies