Bubek74 napisał(a):Byłem w Tucepi w kwaterce Kamena na ul. Kamena.. Powiem tak...Tucepi rewelacyjne!!! Może plaże wąskie ale fajnie płaskie. Zacienione sa w godzinach dopołudniowych bo po południu słońce jest od strony morza i te drzewa na plaże nie daja cienia. Jedynie to co wkurzało na plaży to to, że bezmyślni ludzie zajmowali od 5 rano miejsca na plaży tj. rozkładali stare karimaty, koce i przyciskali kamieniami. Kilka razy jakaś ekipa rozwalała takie dzikie rezerwacje
piekara114 napisał(a):Jest pełno relacji z Tucepi, a w nich informacje. Tylko poczytać trochę.
grzesiek-swidnica napisał(a):Witam, od 1 września będziemy przez 2 tygodnie wypoczywać w Tucepi, w sumie 3 rodzinki z małymi dziećmi ( dzieci od lat 3 do hmm 34 (mój szwagier) . Na forum praktycznie brak informacji o tej miejscowości, gdzie się wybrać na obiad, kolację, gdzie szukać rozrywki dla dzieci oprócz plaży, co polecacie ?
Janusz Bajcer napisał(a):grzesiek-swidnica napisał(a):Witam, od 1 września będziemy przez 2 tygodnie wypoczywać w Tucepi, w sumie 3 rodzinki z małymi dziećmi ( dzieci od lat 3 do hmm 34 (mój szwagier) . Na forum praktycznie brak informacji o tej miejscowości, gdzie się wybrać na obiad, kolację, gdzie szukać rozrywki dla dzieci oprócz plaży, co polecacie ?
Jest ten wątek.
Jest info w necie.
>>> http://www.topdestinacije.hr/destinacij ... -tucepi-36
>>> http://www.tucepi.hr/
Jest kilka relacji.
>>> spis-tresci-t25746.html?hilit=Tucepi
grzesiek-swidnica napisał(a):Witam, od 1 września będziemy przez 2 tygodnie wypoczywać w Tucepi, w sumie 3 rodzinki z małymi dziećmi ( dzieci od lat 3 do hmm 34 (mój szwagier) . Na forum praktycznie brak informacji o tej miejscowości, gdzie się wybrać na obiad, kolację, gdzie szukać rozrywki dla dzieci oprócz plaży, co polecacie ?
nawe napisał(a):grzesiek-swidnica napisał(a):Witam, od 1 września będziemy przez 2 tygodnie wypoczywać w Tucepi, w sumie 3 rodzinki z małymi dziećmi ( dzieci od lat 3 do hmm 34 (mój szwagier) . Na forum praktycznie brak informacji o tej miejscowości, gdzie się wybrać na obiad, kolację, gdzie szukać rozrywki dla dzieci oprócz plaży, co polecacie ?
Cześć Grzesiek,
ja też ze Świdnicy:) w zeszłym roku byłem tylko dwa dni w Tučepi i bardzo mnie ta miejscowość urzekła. We wrześniu prawdopodobnie będzie dość spokojnie. Plaża jak najbardziej dla 3latka. W porównaniu do innych miejscowości na Rivierze Makatskiej jest zdecydowanie "płaska", co jest atutem jeśli ktoś nie lubi podejść i stromych zejść - tymbardziej w klapkach Dzięki temu wydaje się, że jest wszędzie blisko. Jeżeli będziesz mieć możliwość to polecam zajrzeć na plażę Nugal pomiędzy Tučepi a Makarska, chociaż dojście tam z małymi dziećmi może być trudne to i tak warto. No i mniej na uwadze, że jest ona
upodobanym miejscem dla nudystów. Dodatkowo spacer w parku Osejava jest bardzo przyjemny i są super widoki na morze.
Co do gastronomii to zbyt wiele nie podpowiem. Jadłem tam raz w restauracji Zagreb 2. Smacznie i przystępnie cenowo. W sierpniu w porcie był wieczór rybacki, gdzie tanio można było zjeść gillowane ryby i napić się winka, jednak tłumy chętnych były wtedy ogromne. Najlepsze lody polecam w Makarska - bar Bounty. Smak Ferrero Roche! W razie pytań pisz!