Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi czy aby dobrze -przydatne informacje

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kibic hr
Croentuzjasta
Re: Tucepi czy aby dobrze

Postnapisał(a) kibic hr » 01.04.2016 21:00

Plaże tam są wąskie a dodatkowo Chorwaci ustawiają płatne leżaki więc jak ktoś późno przyjdzie to ma kłopot z fajną miejscówką-te rezerwacje są jakimś sposobem radzenia sobie z tą sytuacją. Mnie osobiście znacznie bardziej raziły porozstawiane wszędzie parawany nad naszym Bałtykiem-czasami nie było nawet jak dojść do morza. Tucepi czy Baska Voda w której ja mieszkałem to bardzo popularne i mocno oblegane w sezonie miejscowości i trzeba się liczyć z tym ,że na plaży będzie konkurencja do dobrych miejsc-jedni wolą pod sosnami,inni bliżej wody. Jak się jest jeszcze z dzieciakami to tego miejsca potrzeba jeszcze więcej-więc może to raczej zapobiegliwi a nie bezmyślni turyści robią te rezerwacje. Ja w każdym bądź razie w Baskiej Vodzie załatwiałem sprawę w ten sposób-rano koło 9 przychodziłem na plaże sam ,rozkładałem manele i czekałem na rodzinkę,w tym czasie kąpiel,jakaś książka -uwielbiam te poranki na spokojnej jeszcze plaży. A co do Tucepi to jednego wieczoru poplażowaliśmy koło takiego opuszczonego hotelu-ta plaża aż taka wąska nie była. Zaletą było,że dojechaliśmy blisko niej samochodem i parkowaliśmy gratis na ulicy koło tego hotelu-ciekawe czy i rano można tam parkować za friko.
lukaszdusia
Plażowicz

Postnapisał(a) lukaszdusia » 29.05.2016 15:46

Bubek74 napisał(a):Byłem w Tucepi w kwaterce Kamena na ul. Kamena.. Powiem tak...Tucepi rewelacyjne!!! Może plaże wąskie ale fajnie płaskie. Zacienione sa w godzinach dopołudniowych bo po południu słońce jest od strony morza i te drzewa na plaże nie daja cienia. Jedynie to co wkurzało na plaży to to, że bezmyślni ludzie zajmowali od 5 rano miejsca na plaży tj. rozkładali stare karimaty, koce i przyciskali kamieniami. Kilka razy jakaś ekipa rozwalała takie dzikie rezerwacje :)

Witam czy ta kwatera to może KAMENA 57 W TUCEPI , BO WŁAŚCIE W TYM ROKU TAM SI WYBIERAMY I SZUKAM OPINII ODNOŚNIE MIESZKANIA 6+2 NA 1 PIĘTRZE. JEŚLI TO MOŻLIWE PROSZĘ O JAKIEŚ INFO ?
daro2008
Croentuzjasta

Postnapisał(a) daro2008 » 03.06.2016 21:52

Ach te Tucepi.......
Już jutro nasz 6 wyjazd do CRO, po raz piąty do Tucepi, więc chyba w tej miejscowości coś jest.

Dla niezdecydowanych, świetna miejscowość dla rodzin z dziećmi, fantastyczne widoki gór opadających prawie do morza, spokojna miejscowość, wspaniała promenada, fajne, częściowo zacienione plaże.

Jeżeli chodzi o wybór miejsca kwatery to radzę od ulicy Kamena w kierunku Podgory.
MSC
Plażowicz

Postnapisał(a) MSC » 05.06.2016 15:48

Czy w Tucepi jest jakiś dobry apartament z dwoma oddzielnymi sypialniami? To bardzo ważne.
marena01
Odkrywca

Postnapisał(a) marena01 » 05.06.2016 19:25

Pozdrawiamy z Tucepi fajna miejscowość Polecamy :papa:
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta
Tucepi - przydatne informacje

Postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 25.07.2016 10:22

Witam, od 1 września będziemy przez 2 tygodnie wypoczywać w Tucepi, w sumie 3 rodzinki z małymi dziećmi ( dzieci od lat 3 do hmm 34 (mój szwagier) :mrgreen: . Na forum praktycznie brak informacji o tej miejscowości, gdzie się wybrać na obiad, kolację, gdzie szukać rozrywki dla dzieci oprócz plaży, co polecacie ?
dadakomp1
Plażowicz
Re: Tucepi - przydatne informacje

Postnapisał(a) dadakomp1 » 25.07.2016 10:26

Chyba najlepsza plaża ... cień, etc ;-)
Byłem parę razy w Tucepi. Nie pamiętam nazw knajpek
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 25.07.2016 13:18

Jest pełno relacji z Tucepi, a w nich informacje. Tylko poczytać trochę.
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 25.07.2016 13:29

piekara114 napisał(a):Jest pełno relacji z Tucepi, a w nich informacje. Tylko poczytać trochę.

Może ktoś się podzieli nowymi informacjami, a osobnego i świeżego wątku o Tucepi nie widziałem.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 25.07.2016 16:47

Czy takie max świeże informacje są potrzebne? Zwłaszcza, że wrzesień to i tak już inaczej będzie niż w lipcu czy sierpniu - mniej knajp otwartych, mniej atrakcji....
Mi przy planowaniu i rozeznaniu 9 pobytów w Cro, wystarczyły informacje sprzed roku, dwóch lat.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re:

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.07.2016 17:25

grzesiek-swidnica napisał(a):Witam, od 1 września będziemy przez 2 tygodnie wypoczywać w Tucepi, w sumie 3 rodzinki z małymi dziećmi ( dzieci od lat 3 do hmm 34 (mój szwagier) :mrgreen: . Na forum praktycznie brak informacji o tej miejscowości, gdzie się wybrać na obiad, kolację, gdzie szukać rozrywki dla dzieci oprócz plaży, co polecacie ?

Jest ten wątek. :idea:

Jest info w necie.
>>> http://www.topdestinacije.hr/destinacij ... -tucepi-36
>>> http://www.tucepi.hr/

Jest kilka relacji.
>>> spis-tresci-t25746.html?hilit=Tucepi
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta
Re: Re:

Postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 25.07.2016 21:21

Janusz Bajcer napisał(a):
grzesiek-swidnica napisał(a):Witam, od 1 września będziemy przez 2 tygodnie wypoczywać w Tucepi, w sumie 3 rodzinki z małymi dziećmi ( dzieci od lat 3 do hmm 34 (mój szwagier) :mrgreen: . Na forum praktycznie brak informacji o tej miejscowości, gdzie się wybrać na obiad, kolację, gdzie szukać rozrywki dla dzieci oprócz plaży, co polecacie ?

Jest ten wątek. :idea:

Jest info w necie.
>>> http://www.topdestinacije.hr/destinacij ... -tucepi-36
>>> http://www.tucepi.hr/

Jest kilka relacji.
>>> spis-tresci-t25746.html?hilit=Tucepi

Dziękuję :D
nawe
Podróżnik

Postnapisał(a) nawe » 26.07.2016 00:15

Cześć Grzesiek,
ja też ze Świdnicy:) w zeszłym roku byłem tylko dwa dni w Tučepi i bardzo mnie ta miejscowość urzekła. We wrześniu prawdopodobnie będzie dość spokojnie. Plaża jak najbardziej dla 3latka. W porównaniu do innych miejscowości na Rivierze Makatskiej jest zdecydowanie "płaska", co jest atutem jeśli ktoś nie lubi podejść i stromych zejść - tymbardziej w klapkach :) Dzięki temu wydaje się, że jest wszędzie blisko. Jeżeli będziesz mieć możliwość to polecam zajrzeć na plażę Nugal pomiędzy Tučepi a Makarska, chociaż dojście tam z małymi dziećmi może być trudne to i tak warto. No i mniej na uwadze, że jest ona
upodobanym miejscem dla nudystów. Dodatkowo spacer w parku Osejava jest bardzo przyjemny i są super widoki na morze.
Co do gastronomii to zbyt wiele nie podpowiem. Jadłem tam raz w restauracji Zagreb 2. Smacznie i przystępnie cenowo. W sierpniu w porcie był wieczór rybacki, gdzie tanio można było zjeść gillowane ryby i napić się winka, jednak tłumy chętnych były wtedy ogromne. Najlepsze lody polecam w Makarska - bar Bounty. Smak Ferrero Roche! W razie pytań pisz!
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 26.07.2016 12:43

nawe napisał(a):

Cześć Grzesiek,
ja też ze Świdnicy:) w zeszłym roku byłem tylko dwa dni w Tučepi i bardzo mnie ta miejscowość urzekła. We wrześniu prawdopodobnie będzie dość spokojnie. Plaża jak najbardziej dla 3latka. W porównaniu do innych miejscowości na Rivierze Makatskiej jest zdecydowanie "płaska", co jest atutem jeśli ktoś nie lubi podejść i stromych zejść - tymbardziej w klapkach :) Dzięki temu wydaje się, że jest wszędzie blisko. Jeżeli będziesz mieć możliwość to polecam zajrzeć na plażę Nugal pomiędzy Tučepi a Makarska, chociaż dojście tam z małymi dziećmi może być trudne to i tak warto. No i mniej na uwadze, że jest ona
upodobanym miejscem dla nudystów. Dodatkowo spacer w parku Osejava jest bardzo przyjemny i są super widoki na morze.
Co do gastronomii to zbyt wiele nie podpowiem. Jadłem tam raz w restauracji Zagreb 2. Smacznie i przystępnie cenowo. W sierpniu w porcie był wieczór rybacki, gdzie tanio można było zjeść gillowane ryby i napić się winka, jednak tłumy chętnych były wtedy ogromne. Najlepsze lody polecam w Makarska - bar Bounty. Smak Ferrero Roche! W razie pytań pisz!

Cześć, dziękuję za przydatne info :)na pewno z kilku porad skorzystamy, zwłaszcza z Nugal :) Ostatnio byli tam znajomi z dwulatką i dali radę z dojsciem w to miejsce. A smak Ferrero , ulubiony hehe
marchsupers
Autostopowicz
Kilka pytań o Tucepi w 2017

Postnapisał(a) marchsupers » 03.06.2017 08:53

Witajcie!
Byłem już 3 razy w Chorwacji na wakacjach w Uglian, Nivice, Rażanij, ale w Tucepi nie byłem jeszcze i z tego powodu mam do Was kilka pytań dotyczącego miejscowości Tucepi i okolicznych :)
1. Pierwsze pytanie to czy w Tucepi są jakieś obiekty typu stołówka, gdzie można sobie iść na obiad cos w przyzwoitej cenie zjeść?
2. Kolejne pytanie dotyczy dyskotek, klubów. Czy w Tucepi takie są, ew jakie polecacie może w Makarskiej?
3. Czy w Tucepi jest jakaś bezdotykowa "karcherowa" myjnia samochodowa? Czy wolno na takiej myjnii korzystać z własnej chemii i wiaderka?
4. Czwarte pytanie dotyczy plaży w Tucepi. W innych malutkich miejscowościach jak się zostawi ręcznik na plaży idąc np. na obiad to on będzie leżał dalej i czekał na powrót po obiedzie. A jak wygląda to w Tucepi? Czy takie zachowanie jest i czy może być praktykowane?
5. No i jeszcze pytanie dotyczące strojów plażowych. Czy opalanie się dziewczyn topless w tej części Chorwacji jest "ok"? Np na Mallorce to nic nadzwyczajnego, w sumie mało która dziewczyna leży na słońcu ubrana. No i mamy zamiar z narzeczoną nosić na plaży stringi. Czy takie praktyki są częste wśród plażowiczów? :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tucepi czy aby dobrze -przydatne informacje - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies