adamcmar napisał(a):Słonik napisał(a):potwierdzam, the best of !!! jestem tu od 9.07 , juz drugi raz zresztą i bardzo nam się podoba. jutro wycieczka do Dubrovnika. Na sob lub niedz planujemy fish picnic, ale ciezko sie zdecydowac, jakim statkiem plynac, Makarskim Jadranem, Vitorio, Voga.... Uff, kazdy jest przez naganiaczy zachwalany; i jak tu sie ustrzec ZONKA? 3 lata temu byliśmy na flagowym Makarskim Jadranie. trochę tłok był, spęd ogólnie. Teraz zastanawiam sie nad czymś bardziej "kameralnym", skłaniam się ku Vitorio. Może ktoś ma jakies doświadczenia???????
Jeżeli ma być kameralnie , to polecam "Amici" , po plaży w Tucepi z biletami biega Ivan , stateczek startuje z Makarskiej , ale w pakiecie jest dojazd busem z Tucepi ,
_Ewa_ napisał(a):husband napisał(a): Muzyka na nim tak dudniła głośno, że było go już słychać z daleka. To nie dla mnie , chyba by mi głowa pękła po takim rejsie. Zdecydowanie polecam mniejsze fregaty, rok temu taką płynąłem na Hvar i Bol i było OK
"De gustibus non disputandum est"
Ja płynęłam kilkakrotnie i małym stateczkiem, i Makarskim Jadranem właśnie - 28 czerwca tego roku. Przyznam, że tak wspaniałego Kapitana, tak wesołego i sympatycznego, pełnego poczucia humoru jak na Makarskim jeszcze nie spotkałam! Gość jest po prostu nieziemski, a repertuar muzyczny dawkowany przez niego wcale mi nie przeszkadzał i wbrew pozorom nie był taki głośny - jedynie momentami "dawał czadu"
Poza tym podchodził do wielu ludzi, zagadywał, zabawiał, rozmawiał... dusza człowiek A na Korculi czekali już wynajęci przewodnicy, którzy oprowadzali po miasteczku i nikt nie miał problemu ze zrozumieniem, bo każdy z czekających przewodników miał kartkę z językiem, w którym mówił (był więc polski, niemiecki, angielski, czeski, rosyjski - tyle zauważyłam, ale nie przyglądałam się dokładnie)
Ja, mając teraz porównanie twierdzę, że to na małych stateczkach się "wynudziłam", w tym roku bawiłam się przednie!
No, ale tak, jak wspominałam - o gustach się nie dyskutuje, więc całe szczęście, że dla każdego jest coś miłego, różnorodność i wybór
Aha, no i czekam z ciekawością na ciąg dalszy, bo ja tym razem w moim kochanym Tucepi byłam między 20 czerwca, a 1 lipca
Bubek74 napisał(a):Ja od 14.08 przez 14 dni będę w Tucepi na ul. Kamena 16.
Jest to mój pierwszy wyjazd do Cro.
Jakiż ja jestem ciekawy tej Chorwacji...
Powrót do Nasze relacje z podróży