Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi 2009 ze Śląska

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.02.2010 18:00

Cześć Cynamonowa Dziewczyno .
Pozwolę się wtrącić do relacji Crayfisha, bo m.in. ja wybrałem się w ub. roku z T. do P. piechotą.
Jadranką idzie się krótko - może jakieś 100 -200 m i to za barierką oddzielającą nas od drogi.
Można też, zamiast wzdłuż morza, iść ponad jadranką ale to trochę dalsza droga (jest jej kilka wariantów).
:papa:
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 03.02.2010 21:13

Aneta.K napisał(a):... czy na plaży za portem czyli ul.Kraj i Kamena zauważyliści na plaży prysznice? ...

Przy ul. Kamena (w kierunku na Podgorę) są na bank - przechodziłem koło nich idąc na plaże - więc doskonale pamiętam.
Przy ul. Kraj (w kierunku na Makarską) niestety nie pamiętam ale nie wahałbym się postawić sporo na to że są.
Stawiam na miejsce gdzie jest część hotelowa Tucepi.
Myślę, że Buber mógłby potwierdzić.

Pozdrawiam.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 03.02.2010 21:26

CinnamonGirl napisał(a):... Interesuje mnie czy spacer te moze odbywać sie bardziej urokliwą trasą niż Jadranką ;) plazami/sciezkami/promenadami itp. Wg mapy jest to ok 3 km.

No niestety ja nie byłem. Ale Buber już tu dotarł. Pozdrawiam. :papa:
Na mapie widać, że niestety trzeba troszkę na zakręcie iść wzdłuż Jadranki - nie ma wyjścia.
Tutaj powiększenie mapy
Pozdrawiam gorąco Cynamonową :coool:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 04.02.2010 00:22

Crayfish
dzięki WIELKIE!!! 8) :D
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 04.02.2010 10:18

buber dzieki wielkie :) wiedzałam że gdzies o tym spacerze czytałam, ale szukam od tygodnia i nic ;) tyle to mogę przejsc bałam sie ze całe 2-3 km jadranką i to bezpośrednio drogą.
cryfish dzieki :)

Jeszcze 4 miesiace i 9 dni :D i mam nadzieje tam spacerować :)
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 04.02.2010 11:32

CinnamonGirl napisał(a):...Jeszcze 4 miesiace i 9 dni :D i mam nadzieje tam spacerować :)

A możesz zdradzić w jakiej miejscowości nastawiasz się na nocleg ?
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 04.02.2010 14:45

Póki co na tapecie jest Podgora właśnie (szczegónie jak oglądam tego typu fotki http://www.adriatic-pearls.com/images/m ... gora01.jpg czy http://www.horvatia-tour.ru/pic/podgora_photo_big.jpg . Jakos mnie tam ciągnie mimo opini niektórych ze domy straszą swym wyglądem i innych takich (czasami stare jest piękne). W sumie jadę w ciemno więc jak zrobię AAAAA co ja wymysliłam!!! To zawsze mozna pojechać do innej miejscowości. Choc do tej pory nie zawiodłąm się na mojej intuicji.

Natomiast nie ciągne mnie zupełnie do Tucepi (chyba ze na popołudniowy spacer), które jest tak ładnie opisywane m.in. przez ciebie. Nie wiem czemu moze własnie ze wszystko takie wychuchane nowe i pachnące ;) i ociekające dobrobytem.
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 04.02.2010 14:57

CinnamonGirl napisał(a):Jakos mnie tam ciągnie mimo opini niektórych ze domy straszą swym wyglądem.

Ja przez tydzień tam chodziłem, i Podgora sprawia wrażenie jednego z bogatszych miasteczek, więc... Nie wiem, skąd ta opinia.

Osobiście polecam.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 04.02.2010 18:51

new1984 napisał(a):Ja przez tydzień tam chodziłem, i Podgora sprawia wrażenie jednego z bogatszych miasteczek, więc... Nie wiem, skąd ta opinia.
Osobiście polecam.

Zgadzam się całkowicie.
Miasteczko OK. Nie podobała mi się plaża w centrum. Afe
Natomiast bardzo ładna plaża w Podgorze jest na północ od mariny w stronę Tucepi.
Nie byłem - ale zaglądałem na fotki w Google Earth.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 04.02.2010 19:24

No w innym wątku ktos jako wadę Podgory podał 'brzydkie domy' i waska plaze i bez klimatu.
Co do domów to sie wypowiedziałam wczesniej.
Plaza to dla mnie nie problem bo google map twoim przyjacielem i tez wyniuchałam fajne miejscówki a nogi są do chodzenia wiec nie widze problemu ze mam sie do nich troche przespacerować.
A klimat - kazdy lubi co innego. Mi sie własnie wydaje ze jako taki klimacik który mi odpowiada jest.. a moze to zdjęcia tylko z klimatem są ;P
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 04.02.2010 20:18

CinnamonGirl:
Nie zbadasz na własne oczy, uszy, węch i dotyk to się nie przekonasz.
Zdjęcia to tylko wskazówka.
Miłego wypoczynku życzę i sporo przyjemnych wrażeń.
Doskonała baza wypadowa na większe wyspy, Split, Dubrownik, Bośnię.
No i nie zapomnij o Sv. Jure. - WARTO nawet kawałek podjechać, tam gdzie koniki się pasą.
Euro jeszcze stanieje a pogoda nie sprawi niespodzianki.
BON VOYAGE.
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 04.02.2010 20:26

Crayfish napisał(a):Nie zbadasz na własne oczy, uszy, węch i dotyk to się nie przekonasz.
Zdjęcia to tylko wskazówka.

Popieram. Ja mogę tylko powiedzieć, że po sezonie był niezły luz. A że ty jedziesz w czerwcu, problemów być nie powinno.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 05.02.2010 07:36

Crayfish - plan już jest :P
Do Splitu mnie nie ciągnie (chyba ze bedzie załamanie pogody i nie bedzie co robić), w Dubrowniku byłam w zeszłym roku.

Planuję:
- 1 dniową wycieczkę do Mostaru, Pocitej i wodospadów Krawica
- 1 dniową wycieczkę na Hvar (prom+autko) i zwiedznaie Hvaru i Starego Gradu z przejazdem starą drogą (bo pewnie na nic innego nie starczy czasu)
- Sw Jure - moj facet chyba juz jest przekonany ;) mimo jego lęku wysokości :P w kazdym razie go przygotowuję puszczając filmiki z tej eskapady, motywując go dodatkowow ze mu dołożę do remontu autka (hamulce są do zrobienia - bo sie przydadzą dobre i nowiutkie podczas tej wyprawy)
- popołudniowo-wieczorne wypady do Omisu, Breli+Baśki(autko + napęd własny), Makarskiej, Tucepi (napęd własny), Górnej Podgory (autkiem lub napęd własny)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 05.02.2010 09:21

Cynamon polecam Ci jeszcze Kotisinę nad Makarską i ewentualnie 1/2 godzinki w Vepricu :) .
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 05.02.2010 13:55

Buber napisał(a):Cynamon polecam Ci jeszcze Kotisinę nad Makarską i ewentualnie 1/2 godzinki w Vepricu :) .

juz sobie notuję do specjalnego wakacyjnego pliku
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tucepi 2009 ze Śląska - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone