Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 14.08.2012 18:04

Na 11 byłem dzisiaj w Tucepi. Trasa była luzik prawie zero ruchu. WWszyscy co jechali to Polacy :)
Pogoda dzisiaj słoneczna tem ok. 30. Poprostu w Tucepi jest ekstra. W kamena jest internet i nawet działa sprawnie. Ludzi od groma....
carmen81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmen81 » 14.08.2012 22:42

Bubek74 napisał(a):Na 11 byłem dzisiaj w Tucepi. Trasa była luzik prawie zero ruchu. WWszyscy co jechali to Polacy :)
Pogoda dzisiaj słoneczna tem ok. 30. Poprostu w Tucepi jest ekstra. W kamena jest internet i nawet działa sprawnie. Ludzi od groma....

fajnie,ze trasa wam gładko zleciala :D a ile mieliście postoii :?: My wyjeżdżamy w sobotę więc ciekawe jaki będzie ruch. Martwi mnie tylko jedno dlaczego wciąż nie mam odpowiedzi z kamena :? Miłego wypoczynku
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 15.08.2012 08:34

postoi mieliśmy wiele nawet nie wiem ile ale krótkich bo mój synek co chwile czegoś chciał a to mu nie wygodnie było. To było jeszcze w Polsce. Jak już usnął to się smigało aż miło. Czechy na raz, krótki postój przezd Austrią, potem Austria ze Słowenią na raz i przed samom Chorwacją odpoczynek + tankowanie i dalej jazda. Tu już się obudził synek i postoje były tak co godzine (a to mu nogi cierpły a to go brzuch bolał i tak w kółko) :)
Współczuję Wam jazdy w sobotę bo napewno będą korki na granicy SLO-CRO.
Co do samej Kameny to jestem pod dużym wrażeniem. Czysto i miło. Tyle co podjechałem to ta starsza pani już wyszła i pytała czy ja to przemysław co ma rezerwację :). Ja jej że tak. Kazała rozpakować samochód a potem zaprowadzić go do garaży podziemnego co jest za domem. Co do plaży to dzisiaj jak wstałem o 7 to już karimaty, ręczniki i leżaki pozajmowały miejsce na plaży ale ludzi nie było.
Narazie tyle...
carmen81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmen81 » 15.08.2012 17:17

Bubek74 zadzwoniliśmy i wsio ok :D czekają na nas. Super,że wam droga gładko zleciala a my w tą sobotę jednak troszkę szybciej wyjedziemy biorąc poprawke na korki.
Szczajacy_Goryl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szczajacy_Goryl » 17.08.2012 06:41

@ Bubek74

Moja żona pyta czy są na plaży jakieś miejsca zacienione ?

Pytanie ogólne, czy automapa 6.10c poprowadzi mnie dobrze gdy wklepie jej objazd słoweńskich autostrad ?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.08.2012 06:52

Szczajacy_Goryl napisał(a):Moja żona pyta czy są na plaży jakieś miejsca zacienione ?

Miejsc zacienionych na plaży jest sporo , tylko z doświadczenia wiem że takie miejsca są zarezerwowane przez karimaty , szmaty i leżące na nich kamule.Trza to wypier....... po prostu , bo to nie są miejsca prywatne !

....aha jakby co , to toalety też są Szczajacy_Goryl.

Pozdrav
Szczajacy_Goryl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szczajacy_Goryl » 17.08.2012 07:26

@ maniust

Dzięki za szybką odpowiedź. Co do tych karimat to właśnie mam zamiar przeprowadzić nocną akcję po kryptonimem "Czysty poranek". Akcja przewiduje wypier.......lenie wszystkich szmat,itp do lokalnego śmietnika. Jak będzie trzeba akcja będzie przeprowadzana seryjnie do wyczerpania zapasów szmat, karimat itp.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 17.08.2012 07:38

Rano wstajesz a tam juz plaża uścielana czym się da, stare koce, kołdry i co tylko.
A do tego jeszcze te cwaniaki co wynajmują leżaki (po 25 kun za dzień) rozkladają i zajmują najlepsze miejsca pod murem (tam jest całe do poludnia cień).
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 17.08.2012 15:08

Mamy zarezerowany pobyt w Tucepi przy ul Dračevice. Patrzę na mapie, ze jest to obok dużych kompleksów hotelowych Alga i Neptun.
Moje pytanie dla bywalcow, czy jest tam w pobliżu publiczna plaża? Jaka to okolica?
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 17.08.2012 15:09

Szczajacy_Goryl napisał(a):@ maniust

Dzięki za szybką odpowiedź. Co do tych karimat to właśnie mam zamiar przeprowadzić nocną akcję po kryptonimem "Czysty poranek". Akcja przewiduje wypier.......lenie wszystkich szmat,itp do lokalnego śmietnika. Jak będzie trzeba akcja będzie przeprowadzana seryjnie do wyczerpania zapasów szmat, karimat itp.

a kiedy ta akcja bedzie przeprowadzana? :D
Będę w Tucepi w pierwszej połowie września, mam nadzieję, ze sie załapię :D
Mario99
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario99 » 17.08.2012 17:58

ewalla napisał(a):Mamy zarezerowany pobyt w Tucepi przy ul Dračevice. Patrzę na mapie, ze jest to obok dużych kompleksów hotelowych Alga i Neptun.
Moje pytanie dla bywalcow, czy jest tam w pobliżu publiczna plaża? Jaka to okolica?

Jestem w tej chwili w Tucepi, masz apartament w samym środku kotła turystycznego. Plaże są dostępne dla wszystkich, to nie Turcja.
Tucepi to jedno z najładniejszych miejscowości w Cro.
kuzii
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuzii » 17.08.2012 18:39

Witam :D A czy ktoś może mi coś powiedzieć o tym apartamencie http://tucepi.com/vela/ jaka lokalizacja a może ktoś przebywał tam na urlopie?? Jade pierwszy raz z rodziną do Chorwacji i moja żona pełna obaw i złych myśli...może ktoś mógłby z przebywających teraz w Tucepi sprawdzic moja zarezerwowaną kwaterke :) wyjazd juz blisko i coraz bardziej nerwowo :?
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 17.08.2012 20:12

Jestem aktualnie w Tucepi i kwatera jest fajna zewnątrz w środku nie byłem :)
Jestem też na kamena tylko troszke wczesniej a wasza kwatera jest prawie na samym końcu ul Kamena.
Cała ulica kamena to jeden wielki deptak wzdłuz morza.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.08.2012 20:24

Szczajacy_Goryl napisał(a):Co do tych karimat to właśnie mam zamiar przeprowadzić nocną akcję po kryptonimem "Czysty poranek". Akcja przewiduje wypier.......lenie wszystkich szmat,itp do lokalnego śmietnika. Jak będzie trzeba akcja będzie przeprowadzana seryjnie do wyczerpania zapasów szmat, karimat itp.

Cholera ........szkoda że się nie załapię , takie akcje to fajna sprawa .........w dodatku sugeruję wczesne przyjście na plaże i paczenie potem......widok rozdziawionych .............gęb szkopów , pepików bezcenny! :D
kuzii
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuzii » 17.08.2012 20:37

Bubek74 napisał(a):Jestem aktualnie w Tucepi i kwatera jest fajna zewnątrz w środku nie byłem :)
Jestem też na kamena tylko troszke wczesniej a wasza kwatera jest prawie na samym końcu ul Kamena.
Cała ulica kamena to jeden wielki deptak wzdłuz morza.

Dziekuje Bubek74 :) za info na temat kwaterki :D mówisz zewnątrz oki i lokalizacja też wporządku :P oby gospodarz i apartament też :? zastał tylko tydzien do wyjazdu... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone