Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 09.08.2012 00:58

marc_s niestety ale pisze już z domu w Polsce nie pomogę ale często plażowałem koło Kamena 45, wieczorem spacery aż do końca Kamena na pewno nie będzie problemu, do wszystkich posesji dojazd był bez problemowy.
Bubek, Szczjący Goryl - najlepszy nick na cro :), Carmen ja wyjechałem i wróciłem z Tucepi w 12 godzin jadąc ok 120km/h a mieszkam 20km od granicy w Chałupkach. 12 godzin to tankowanie, winiety, przerwy na WC sześcio letniej znudzonej drogą córki więc tempo raczej mocno wycieczkowe, wkońcu urlop:).
Szczajacy_Goryl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szczajacy_Goryl » 09.08.2012 06:31

@ marc_s
To do zobaczenia na miejscu, ja jade w ciemno wiec nie wiem gdzie będę. Szukam opcje z Wi-Fi żeby relacje na żywo robić.

@ wosiu
Możesz napisać mi dokładnie swoją trasę do Chorwacji, najważniejsze punkty jak jechałeś ? Szczający_Goryl będzie jechał przez Lubawkę bo tylko tam jest przejście graniczne dla zwierząt. Potem wjadę w Twoją trasę. Najlepiej z minięciem tych cwaniaków w Słowenii co pieniądze chcą za autostradę. Mniej więcej drogę znam, ale zobacze Twoją trasę, może lepsza.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 09.08.2012 06:35

Ostatnio pisałem do niego maila 10.07 i w ciagu 1 godziny miałem odpowiedź.
Wczoraj pisałem maila tak ok. 17 i jak narazie nie mam żadej odpowiedzi.
Tam na kamena mieszkają starsi ludzie tego właściciela a on często gdzieś wyjeżdza i nie ma go po kilka dni.
Jak kiedyś dzwoniłem to właśnie odebrał starszy pan i mi powiedział, że nie ma syna i nic on mi nie powie...
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 09.08.2012 06:40

carmen81 napisał(a):Tak sugerowali nam znajomi,ktorzy wyjeżdżali o 12-tej w poludnie i na miejscu byli rano (jechali 20 godz.)
Bubek74
ponawiam pytanie odnośnie kontaktu z właścicielami z kamena bo od 2 dni czekam na odpowiedz emaliową i cisza

ile jechali?????? 20 godzin?? chyba byli z pomorza :D :D
licząc te 20 godzin: wyjazd o 17 przyjazd na 13 dnia następnego i git
wyjazd o 10 przyjazd na 6 rano dnia następnego.
Ja licze, że w 15-16 godzinach razem z postojami dojade spokojnie do Tucepi bez żadnych wariacji...
okrzem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okrzem » 09.08.2012 07:40

carmen81 napisał(a):Mąż dodatkowo mnie straszy,że przewidywane jest załamanie pogody w tym terminie :( . Mam nadzieje,że jednak te prognozy się nie sprawdzą.

to mąż nie wie, że nie ładnie straszyć tym bardziej że straszy i innych. napisz co to za prognozy???
jadę w te okolice w ciemno w tym smym czasie :D
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 09.08.2012 07:53

To są prognozy na makarską:
http://www.accuweather.com/pl/hr/makars ... her/115628
wczoraj na tej stronie pokazywało, że 18, 19, 20, 21 deszcze i burze a dzisiaj tylko 18, 19, 20 i to opady lekkie.
mam nadzieje, że czym bliżej do wyjazdu to prognozy będą optymistyczne
okrzem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okrzem » 09.08.2012 08:09

Bubek74 napisał(a):To są prognozy na makarską:
wczoraj na tej stronie pokazywało, że 18, 19, 20, 21 deszcze i burze a dzisiaj tylko 18, 19, 20 i to opady lekkie.

no to niezłe załamanie, temp w normie a że czasem przekropi to nie przeszkadza, a już myślałem że czapki i ciepłe gacie będę musiał zabrać :wink: :hut:
leusia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leusia » 09.08.2012 08:39

A czy ktoś odwiedził Brelę przy okazji wczasów w Tucepi ? Wyjeżdżam z 14-miesięcznym dzieckiem na początku września w ciemno i cały czas mam dylemat piomiędzy tymi dwoma miejscowościami, może ktoś coś podpowie, lub podsunie jakieś cenne wskazówki? Czym się różnią te miejscowości ?
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 09.08.2012 09:31

leusia napisał(a):A czy ktoś odwiedził Brelę przy okazji wczasów w Tucepi ? Wyjeżdżam z 14-miesięcznym dzieckiem na początku września w ciemno i cały czas mam dylemat piomiędzy tymi dwoma miejscowościami, może ktoś coś podpowie, lub podsunie jakieś cenne wskazówki? Czym się różnią te miejscowości ?

Czym się różnią :?: Tucepi jest płaskie, Brela stroma. Obydwa miasteczka mają swój urok, ze wskazaniem na... Brelę. Jednak z małym dzieckiem to chyba Tucepi, tym bardziej, że we wrześniu.
carmen81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmen81 » 09.08.2012 23:30

wosiu napisał(a):Carmen ja wyjechałem i wróciłem z Tucepi w 12 godzin jadąc ok 120km/h a mieszkam 20km od granicy w Chałupkach. 12 godzin to tankowanie, winiety, przerwy na WC sześcio letniej znudzonej drogą córki więc tempo raczej mocno wycieczkowe, wkońcu urlop:).

Bubek74 napisał(a):ile jechali?????? 20 godzin?? chyba byli z pomorza :D :D
licząc te 20 godzin: wyjazd o 17 przyjazd na 13 dnia następnego i git
wyjazd o 10 przyjazd na 6 rano dnia następnego.
Ja licze, że w 15-16 godzinach razem z postojami dojade spokojnie do Tucepi bez żadnych wariacji...

my jedziemy pierwszy raz więc zasugerowaliśmy się tym co mówili znajomi ale wasze doświadczenie większe więc plany wyjazdowe zmienimy..dzięki
carmen81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmen81 » 09.08.2012 23:36

Bubek74 napisał(a):Ostatnio pisałem do niego maila 10.07 i w ciagu 1 godziny miałem odpowiedź.
Wczoraj pisałem maila tak ok. 17 i jak narazie nie mam żadej odpowiedzi.
Tam na kamena mieszkają starsi ludzie tego właściciela a on często gdzieś wyjeżdza i nie ma go po kilka dni.
Jak kiedyś dzwoniłem to właśnie odebrał starszy pan i mi powiedział, że nie ma syna i nic on mi nie powie...

ja wysłałam 6-tego sierpnia i do teraz bez echa. Przyznam,że troszke mnie to zmartwiło bo od lutego gdy złożyłam rezerwacje i wpłaciłam zaliczke dostając potwierdzenie nie kontaktowałam się i chciałam jeszcze się upewnic by potem nie zdziwic. Zapewne jest tak jak piszesz ..wyjechał i nie sprawdza skrzynki ale mam nadzieje,ze jeszcze odpisze poczekam a potem spóbuje zadzwonic choc moj english nie wysokich lotów :mrgreen:
carmen81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmen81 » 09.08.2012 23:40

okrzem napisał(a):to mąż nie wie, że nie ładnie straszyć tym bardziej że straszy i innych. napisz co to za prognozy???
jadę w te okolice w ciemno w tym smym czasie :D

mi to mówisz tak mnie straszy od ponad tygodnia choc dzis jego wyrocznia prognozowa w komórce pokazała lekką poprawe :D
carmen81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmen81 » 09.08.2012 23:44

Bubek74 napisał(a):To są prognozy na makarską:

patrząc na tą prognoze to 19-ty zawita nas deszczem no ale kolejne dni niczego sobie :D no i temp.wyższa niż to co moja połowica ma w komórce :mrgreen: .Ja się trzymie więc tej prognozy i niech się jeszcze bardziej wykraluje w terminie urlopu
carmen81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmen81 » 09.08.2012 23:46

okrzem napisał(a): a już myślałem że czapki i ciepłe gacie będę musiał zabrać :wink: :hut:

:mrgreen:
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 10.08.2012 06:52

carmen
Ja właśnie w lipcu pisałem tam do kamena 16 z zzapytaniem czy aby nic się nie zmieniło z moją rezerwacją. Gość mi odpisał krótko, że wszystko jest ok i czeka na nas 14.08 od godz. 12.
Ja rezerwowałem 17.01 ppotem zaraz wpłacałem zaliczkę i wted był kontakt praktycznie z dnia na dzień.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone