Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 05.08.2012 19:29

ok dzieki
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 05.08.2012 19:31

A dziś znalazłem :D super Rakije :lol: . Jak staniecie twarzą do sklepu STUDENAC to kierujecie się na prawo jakieś 50m i tam (tylko wieczorem) siedzi dziadek i sprzedaje po 60 ale mi bez problemu sprzedał po 50kun za litr. Troszeczkę za nim po lewej młody chłopak ma budkę z owocami też ma ale po 40kun i za pół litra.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 05.08.2012 19:34

dzięki za namiary, spróbujemy...
1Ania
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1Ania » 05.08.2012 19:48

Bubek, a możesz mi powiedzieć ile płacisz za apartament i w ile osób jedziecie, jeśli to nie tajemnica. Ja aktualnie koresponduję z Kamena 15 (od 27 sierpnia mają wolne co nam pasuje) i chciałabym porównać cenę, zwłaszcza że to już właściwie wrzesień będzie.

Goryl, ja szukam apartamentu po całej Riwierze Makarskiej i naprawdę każdy oznacza po swojemu. Powinno być tak jak napisał Bubek, ale to pobożne życzenie. Fajne są strony, na których można rzut apartamentu zobaczyć, to dużo daje. Mi zależy żeby była zamykana sypialnia, bo dzieciaki chodzą na drzemkę w dzień i wcześnie spać wieczorem, a zdarzało się że apartament czteroosobowy to jeden pokój z aneksem kuchennym.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 05.08.2012 20:29

1Ania ty jedziesz tu: http://www.tucepi.net/murtela/
a ja będę obok: http://www.tucepi.net/kamena/
i będę w apartamencie 1 A2+1 w 3 osoby czyli ja z żoną i syn 4,5 roku
ceny za dobę zgodnie z cennikiem na stronie minus mały rabat od całej kwoty (ale niewielki)
ja będę do 28.08 a Ty od 27.08 to jest szansa, że może się spotkamy :D
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 05.08.2012 21:15

wosiu,
jak z ofertą apartamentów? Zdarzają się jeszcze "tabliczkowicze"? :wink:
Wybieramy się pod koniec sierpnia (no, bardziej druga połowa - 20.) w 7 osób i wciąż nie zapadła decyzja - czy w ciemno, czy na miejscu? Niby mamy coś w Igrane za 10E, bardzo ładne!, ale to Igrane coś mnie nie ciągnie.
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 05.08.2012 21:44

Steja właśnie zauważyłem że jest więcej wolnych apartmanów na 5,5,7 osób niż na 2,3 ja szukałem jak ty przyjechałem w Podgorze i tam "tabliczkowicze" oferowali właśnie na te 5,6,7 osób.
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 05.08.2012 21:50

Bubek74 no no willa jak się patrzy 1Ania Kamena 15 i 16 to tak jakby jeden budynek tylko kamena 16 ma własną restauracje na dole. A co do plaży to muszę was odrobinę zmartwić to ta sama plaża co moje teraz tylko ja bliżej w kierunku centrum. Jesteście na pograniczu plaży z drzewami na prawo i całkowicei odkrytej na lewo, i jest tam teraz tłok. 16.08 macie "rybi wiecor" chyba tak się to pisze, wtedy w porcie jest z 10 grilli muzyka i tańce potem to samo 24.08.
pumis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumis » 05.08.2012 22:45

wosiu napisał(a):A dziś znalazłem :D super Rakije :lol: . Jak staniecie twarzą do sklepu STUDENAC to kierujecie się na prawo jakieś 50m i tam (tylko wieczorem) siedzi dziadek i sprzedaje po 60 ale mi bez problemu sprzedał po 50kun za litr. Troszeczkę za nim po lewej młody chłopak ma budkę z owocami też ma ale po 40kun i za pół litra.

Masz rację ! na lewo od najlepszej Pizzeri w Tucepi ! ! ! przed apartamentami siedzią zawsze wieczorem i sprzedają olej i trunki.
pumis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumis » 05.08.2012 23:14

Bubek74 napisał(a):ja do Tucepi jade od 14.08 do 28.08
Z tego co tu doczytałem to masakra z ta plażą, że o 7 juz było pełno.
Ja będe na ul. Kamena 16 więc kawałek na poludnie od mariny i ciekawy jestem czy tam tez tak plaża jest oblegana.
Proszę o info.
Mam pytanie o sklepy spożywcze, czy są? wiem, że jest konzumi i studenac ale chodzi mi o drobne sklepy.
Czy są jakieś targi warzywno -owocowe? Jakie są przykładowe ceny?
Czy w marinie można kupić świeżą rybkę, żeby sobie ja samemu sprawić?? Jakie są ceny??

Dzisiaj wróciłem z Tucepi i mieszkaliśmy trochę wcześniej nad lodziarnią Zagreb przy Kraj 119 http://villa-ankora.com/villaankora/ i tam o 6-tej rano było ciasno ale od jakiegoś tygodnia :(.
Twoja plaża jest w luźniejszej :) części Tucepi, byłem tam w zeszłym roku w app. Sevelj http://www.tucepi.com/sevelj/position.htm.
Obok Twoich app. jest super knajpka Kamena, dobre jedzenie i jeżeli Cie to interesuje płatność kartą ( najlepszy kurs 0,54 )
Targu w Tucepi nie ma ale jest stragan z warzywami, po rybki musisz jechać do Makarskiej na trag obok portu bardzo wcześnie rano lub do Konzuma.
Cen nie podam bo jadłem z restauracjach, mam rachunki więc tu ceny mogę zapodać :)
Tucepi nie jest miejscowością z Targami itp. Twoje app. nie mają też udostępnionego grilla jak te obok np. Sevelj ale miejsce jest godne polecenia :) a plaża dalej na południe jest luźniejsza.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 06.08.2012 06:22

Pumis dzięki za informację.
Ta knajpka kamena to właśnie w mojej willi o tej samej nazwie.
Szkoda, że nie ma rybek...
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 06.08.2012 13:41

Ha a dzisiaj rano :lol: o 11 przechodziłem koło portu i widziałem pana który już co prawda pakował stoły ale pakował je do kurtra czy coś podobnego (pełno sieci rybackich linek itp itd.) więc chyba można kupić tu rybki rano. :papa:
1Ania
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1Ania » 06.08.2012 20:35

Bubek, może gdzieś na siebie wpadniemy. Ale właśnie zapadła decyzja, że jednak jedziemy w ciemno, na miejscu oceniamy lokum i targujemy cenę. Do tego dzieciaki robią nam przykre niespodzianki (chorują) i dzięki temu nie trzeba będzie odwoływać, przekładać i nie stracimy zaliczki. Chcemy być w Chorwacji od 25 sierpnia (sobota) na 10-14 dni.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 06.08.2012 20:38

ja będe w Tucepi do 28.08 na Kamena 16 więc kto wie...
leusia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leusia » 07.08.2012 21:00

Witam.
Również wybieramy się do Tucepi w ciemno w pierwszym tygodniu września z 14 miesięcznym maluchem . Proszę o info czy to dobry pomysł, żeby jechać z młodą właśnie do tej miejscowości :?: W Cro będziemy pierwszy raz 8O Jakie są plaże w tucepi bardziej kamieniste czy żwirkowe, czy nadają się dla takiego małego dziecka? Jak wyglądają mniej więcej ceny apartamentów na początku września? Proszę o ewentualne wskazówki, bo przyznam, że trochę obawiam się tego wyjazdu, głównie ze względu na małą :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone