Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kuzii
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuzii » 11.09.2012 19:53

CK-Kondi napisał(a):
Szczajacy_Goryl napisał(a):Jestem na miejscu, i jestem w szoku, nadal full ludzi. Wczoraj na plaży komplet.

My też jesteśmy na miejscu, z tą małą różnicą ,że w Polsce... :(Nie do końca jest prawdą, ze o godz. 23 Tucepi wymiera i gaszą światła. Spokojnie można spacerować, wśród kramików czy coś zjeść. Nie wiem w którym miejscu masz "bazę" ale im dalej od centrum czy to w jedną czy drugą stronę będzie luźniej. Z tym, ze na plaży w kierunku opuszczonego Hotelu Jadran mamy wrażenie, ze kamyczki są drobniejsze niż w kierunku Podgory.
Pozostaje mi życzyć Ci udanego wypoczynku. :)

Całkowicie się z Tobą zgadzam :) , jak piszesz tak jest naprawde :) ja stacjonowałem na końcu ul.Kamenna w kierunku Podgory,a dokładnie obok ,,Willi Andrea,,
p.s. gdzie dokładnie wynajmowałes apartament jaki numer?? jakie warunki?? itd... jak z tym darmowym internetem przy willi andrea? potrzebne było jakieś hasło bo ja próbowałem ale nic mi z tego niewyszło...pytam tak na przyszłość :D
kuzii
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuzii » 11.09.2012 20:03

piokrk napisał(a):My właśnie wracamy z Tucepi , nocleg okolice jezior plitvickich
pogoda w tucepi w zmienna.
Udało nam sie codziennie plażować
Dziś pogoda rano nieciekawa.
Byliśmy na ulicy kamena na końcu przy jadrance.
Apartament 2+1 35e

Widze że byliście w tym samym terminie co my :) i w tej samej okolicy 8O,szkoda że niewpadliśmy na siebie może byśmy na piwko razem się wybrali...jakie wrażenia??,gdzie dokładnie stacjonowaliście pod jakim numerem domu??jakie warunki??pozdrawiam Dawid
CK-Kondi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CK-Kondi » 13.09.2012 08:19

kuzii napisał(a):
CK-Kondi napisał(a):
Szczajacy_Goryl napisał(a):Jestem na miejscu, i jestem w szoku, nadal full ludzi. Wczoraj na plaży komplet.

My też jesteśmy na miejscu, z tą małą różnicą ,że w Polsce... :(Nie do końca jest prawdą, ze o godz. 23 Tucepi wymiera i gaszą światła. Spokojnie można spacerować, wśród kramików czy coś zjeść. Nie wiem w którym miejscu masz "bazę" ale im dalej od centrum czy to w jedną czy drugą stronę będzie luźniej. Z tym, ze na plaży w kierunku opuszczonego Hotelu Jadran mamy wrażenie, ze kamyczki są drobniejsze niż w kierunku Podgory.
Pozostaje mi życzyć Ci udanego wypoczynku. :)

Całkowicie się z Tobą zgadzam :) , jak piszesz tak jest naprawde :) ja stacjonowałem na końcu ul.Kamenna w kierunku Podgory,a dokładnie obok ,,Willi Andrea,,
p.s. gdzie dokładnie wynajmowałes apartament jaki numer?? jakie warunki?? itd... jak z tym darmowym internetem przy willi andrea? potrzebne było jakieś hasło bo ja próbowałem ale nic mi z tego niewyszło...pytam tak na przyszłość :D

Byliśmy u Pani Aleny Simicz - adres to Kamena 48. Dokładnie to było w drugiej linii domów od promenady. Stojac na balkonie widziałem (niestety) tył Villa Anerea. Ale morza kawał tez było widać i z tego najbardziej sie cieszyliśmy, ze rano przy śniadanku widzieliśmy przepływające statki i łodzie.
Jakie warunki? Jak dla nas aż nadto. Nie jesteśmy nie wiadomo jak wymagający i np. spalona żarówka w lampce nocnej nie stanowiła problemu. W tym domku jest z tego co policzyliśmy 4 nie wiem jak to nazwać apartamenty, pokoje do wynajęcia. Nasz był największy (2+2) czyliż dwa pokoje, każdy z balkonem. Klimatyzacja w pokoju większym (nasłonecznionym). Do tego funkcjonalna i wyposażona kuchnia i dopiero co wyremontowana łazienka. Nam więcej nie potrzeba. Odwiedziliśmy też pokój sąsiedni tzw. 2+1. Ale on z kolei był bez kuchni:(
Wiec pokoje są tam różne. I co ciekawe. Zarezerwowalismy nasze lokum jakoś w lutym. Natomiast sąsiedzi z tego pokoju bez kuchni przyjechali w ciemno i płacili o 5 Euro wiecej. Czyliż nie kalkuluje sie w tym przypadku jechać w ciemno.
Co do dostępu do internetu. Willa Andrea ma dwie sieci: VIlla Andra - dla swoich mieszkańców (z hasłem) oraz Villa AndreA - dla gosci restsuracji (bez hasła). Z tym, ze od jakiejś 22.30 -23 Villa AndeA była niedostepna. Róznica jest między sieciami a duzej literce "A".
PS. Przypadkiem nie byliscie czarną skodą Fabia (kombi)?
Szczajacy_Goryl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szczajacy_Goryl » 16.09.2012 20:38

jestem w Tucepi i ryba nic nie bierze. Ktos wie gdzie tu lowic i na co ?
stn
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) stn » 16.09.2012 21:27

Szczajacy_Goryl napisał(a):jestem w Tucepi i ryba nic nie bierze. Ktos wie gdzie tu lowic i na co ?

chyba najlepiej wybrać się wieczorem na łódkę ;)
PS. Widziałem, wasze dwa samochody ok tydzień temu jak przejeżdzaliście przez deptak ;)
My od wczoraj w domu.... :cry:
PS.2 mam nadzieję, że tutaj byliście..... http://www.ranc-tucepi.hr/ 8)
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 24.09.2012 13:39

Byłam w Tucepi 8-14 września, ludzi bylo duzo, pogoda w miarę, woda cieplutka, ale....
Miejscowość ta tak bardzo polecana na forum rozczarowala nas zupełnie, ale czemu sie dziwić, skoro przyjechaliśmy tam po 2 tygodniowym pobycie na Pagu.
Tłoczno, głośno, pełna komercja, a na plaży pełno Polaków.
Niby fajnie, ale dlaczego oni tak przeklinają??? Byliśmy z 2 letnim dzieckiem, po jednym pobycie na plazy w okolicy Kamena moje dziecko nauczyło sie kilku nowych słów ( z grzeczności nie zacytuję)
marc_s
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc_s » 25.09.2012 19:00

Ewalla pewnie się gdzieś mijaliśmy byłem 8-18września, kwatera Kamena 52 (tyły Willi Andrea). Plażowaliśmy jak się kończył deptak w stronę Podgory.
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 01.10.2012 21:58

nie, my na plaży na Kamena byliśmy tylko raz, nie podobało nam się.
Bywaliśmy na plaży w Dracevice, w Podgorze chyba dwa razy.
Ponadto zaliczyliśmy Sv Jure ( bardzo fajnie, choć deszczowo i widoków fajnych nie było) oraz Mostar.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tucepi 01.08 d0 10.08 pytać - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone