Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tuby Crikvenica

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bary i swinki
Odkrywca
Tuby Crikvenica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 19.02.2006 23:58

Przepraszam że tak późno ale kurcze jakoś zapomniałem tak sobie o tym forum a później nie chciało mi sie pisać... No ale cóż ważne że teraz to robie wiec tak jak obiecywałem pisze o mojej wyprawie do Crikvenicy poprostu warte odwiedzenia miasto no a już nie mówie o całym kraju :D Pierwsza moja wyprawa do "egzotycznego" kraju... Najwiękrze wrażenie zrobił na mnie krajobraz ..... ale temat nazwałem "Tuby" ponieważ sprawiały mi tam zaraz po piciu i imprezach najwiękrzą frajde :P coś niesamowitego to jest taki ponton jak u nas dentka od tira ciągnięty przez motorówke po morzu :) no bombowe to było kosztowało 50 kuna bodajrze :D ale warto było przynajmniej raz spróbować :D trwało to jakieś 10/15 min :D Ale idzmy dalej.... kraj mi sie strasnie spodobał mimo że napoczątku mnie denerwowały te swięrgoczące języki ze wszystkich stron (rzucałem palenie :P) to potem mi sie to spodobało. Natrafiłem tam na wiele nacji zkumplowałem sie z jednym Chorwatem inny mi proponował jakieś nielegalne substancje :P Chodziłem po knajpach ogólnie sam i tak sie nie nudziłem nawet zaśpiewałem na karaoke solo :P mimo że wogóle nie umiem spiewać i nikt sie zemnie nie śmiał ale bili mi brawo że jestem z Polski :P piwo ogólnie drogie w knajpach 3 razy droższe niz w sklepie dlatego zwykle 2/3 litrowe karlowacko kupowałem w sklepie wypijałem sobie na świeżym powietrzu (ludzie już wiedzieli że jestem Polakiem nikt inny tam raczej tak nie pił:P) i w pubie dwa do trzech piwek jakie tam mieli, co mnie najbardziej zasmuciło w knajpach że wszystkie były zamykane o 3... Pewnego dnia spotkałem Rosjanina ze swoją rodziną widziałem jak sie męczy robiąc zdjęcie to zaproponowałem że ja im moge je zrobić on cały ucieszony po zrobionym zdjęciu jak sie dowiedział ze jestem Polakiem chciał sie zemną napić wyciągnął butelke bo nestea i powiedział "samogon one hundret procent" :D i kazał mi spróbować ja sie przestraszyłem że mi to wypali gardło ale biore łyka i zasmakowało mi pociągnąłem tak prawie pół flaszki on sie zaśmiał ze mało i dociągnął do reszty i kolejną wyciąga a mi sie tak jakoś w głowie zakręciło i otworzyłem sobie piwko :P a on wzioł zakrętke od nestea zapytał sie mnie czy mam zażygałke(zapalnmiczke) po czym podpalił tego samogona udowadniając mi że ma 100% :D chyba jedna z moich przyjemniejszych przygód które mnie tam spotkały :D no dorównać jej mogła tylko piękna barmanka z jednego z barów która mnie szybko polubiła :) mógłbym tak pisać i pisać aż miło mi sie robi na serduchu jak sobie to wszystko przypominam :D jeśli chcecie coś wiedzieć na temat Crikvenicy lub wyspy Krk pytajcie :D odpowiem na wasze pytania z miłą chęcią :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.02.2006 09:58

Widzę Bary i świnki ,że twoje wspomnienia będą hitem forum .Reprezentujesz bardzo ,,trzeżwe'' spojrzenie na swój pobyt w Chorwacji :D i pewnie twoje rady wszystkim się przydadzą. :D :D :D
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 20.02.2006 18:21

.....
Ostatnio edytowano 25.08.2009 07:00 przez to ja ewa, łącznie edytowano 1 raz
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 20.02.2006 19:07

mam nadzieje że to nie była ironia :P jeśli chcecie coś wiedzieć wiecej pytajcie znam pewnie odpowiedz na więkrzośc waszych pytań tylko zamieściłem te które mi sie najbardziej podobały chyba :P pewnie o czymś tam zapomniałem ale wiem jak sie szło do jakiego sklepu ceny znam :) i byłem w najdroższym sezonie w sierpniu także może być już tylko taniej :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.02.2006 23:41

Jak chcesz dalej opisywać Chorwację, to sprawdzaj to co piszesz,
będzie choć trochę lepiej strawne :wink:
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Olusia370
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olusia370 » 10.06.2010 10:11

Bary i swinki napisał(a):mam nadzieje że to nie była ironia :P jeśli chcecie coś wiedzieć wiecej pytajcie znam pewnie odpowiedz na więkrzośc waszych pytań tylko zamieściłem te które mi sie najbardziej podobały chyba :P pewnie o czymś tam zapomniałem ale wiem jak sie szło do jakiego sklepu ceny znam :) i byłem w najdroższym sezonie w sierpniu także może być już tylko taniej :)

no to Bary opowiadaj, bo ja sie e tym roku do Cirkvenicy wybieram :D Jakie były ceny zakwaterowania 1noc/os. I wogole gdzie Ty sie dokładniej zatrzymałeś? czy to był hotel jakis czy apartament a moze prywatna kwatera.
Kolejne pytanie to : ile trwał Twój pobyt w Cirkvenicy no i ostatnie ile łącznie kasy wydałes :D
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 10.06.2010 10:41

ale to było 4 lata temu 8O
a i autora tematu już chyba nie ma na forum ( ostatni wpis 2007 r)
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 10.06.2010 13:54

Być jestem :) Jednak ceny ulegają co roku zmianie(w "złą" stronę), więc podawanie ile wydałem po tylu latach byłoby bezcelowe. Zatrzymaliśmy się wtedy w prywatnej kwaterze jeszcze nie do końca wybudowanej i od morza oddzielała nas Jardanka(trzeba zwrócić na to szczególną uwagę bo czasem niezbyt ciekawie się przez nią przechodzi). Spędziliśmy tam cudowne 14 dni. Ostateczna kwota w dużej mierze zależy od tego czy bierzecie swoje jedzonko czy też będziecie szamać na miejscu. Pozdrawiam.

Powrót do Nasze relacje z podróży