Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trzy kolory: czerwony, biały i niebieski

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 01.09.2009 12:06

Dzięki za miłe słowa, ale to nie są pro foty, jeszcze mi dużo brakuje :)

Wszystkie zdjęcia robione 400d a obiektywy to 24-105L, 70-300 IS USM i Sigma 10-20.
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 17.09.2009 10:28

Jeszcze jeden "słodki widoczek" ;)

[img]xxxx[/img]
Ostatnio edytowano 17.09.2009 10:56 przez troyan, łącznie edytowano 1 raz
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 17.09.2009 10:39

Deja vu :wink:

PZDR
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 17.09.2009 10:44

16 moim zdaniem najlepsza, ja przynajmniej lubię takie fotki ;)
A Dubrovnik bardzo fajny, dachy i Stradun super ujęte.

Można wiedzieć o jakiej godzinie robiłeś panoramę Trogiru? Ja robiłam zupełnie po ciemku Rovinj, ale im dłużej naświetlałam tym bardziej jakieś dziwne flary mi wychodziły...
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 17.09.2009 10:51

Rafał K napisał(a):Deja vu :wink:

PZDR

Aaaaaa pomyliłem linki, zaraz poprawię :D
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 17.09.2009 10:54

F-uncia napisał(a):16 moim zdaniem najlepsza, ja przynajmniej lubię takie fotki ;)
A Dubrovnik bardzo fajny, dachy i Stradun super ujęte.

Można wiedzieć o jakiej godzinie robiłeś panoramę Trogiru? Ja robiłam zupełnie po ciemku Rovinj, ale im dłużej naświetlałam tym bardziej jakieś dziwne flary mi wychodziły...

Chyba koło 22.30, sprawdzę exif w domu.

Flary wiesz z czego wychodziły ? Robiełm zdjęcia w porcie w Trogirze i wyskoczyły mi dziesiątki takich śmiesznych "flarek", zachodziłem wieczorem w namiocie w głowę co to kuźwa było. Zobaczyłem rano co to było...spacerek przy morzu okazał się psikuśny dla obiektywu bez dekla ;) Poprostu słona bryza osiadła na soczewce, a kropelki były tak malutkie że ich nie było widać po zmierzchu ale na tule pokaźne że wszelkie światło rozbijało się na dziesiątki kuleczek.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 17.09.2009 11:00

Teraz widzę, że faktycznie powinnam dłużej naświetlać, no ale cóż to była moja pierwsza panorama nocna ;) A nie miałam za wiele okazji bo wieczorem czytam bajki córce, a potem sama najczęściej odlatywałam ;) Ale wbrew pozorom nie taki łatwy kawałek chleba, trzeba mieć sporo doświadczenia.

Moje flary były tam gdzie światła właśnie, może wina soli właśnie ;) W życiu bym na to nie wpadła :D
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 17.09.2009 11:10

24. Trogir, Camp Rożac

Obrazek

25. Trogir, Port

Obrazek

26. XXXXXXXXX

27. Mewa, Split

Obrazek

28. J/w

Obrazek

29. Korcula

Obrazek

30. Vela Luka

Obrazek

31. Magiczne drzwi, Dubrovnik i my ;)

Obrazek
Ostatnio edytowano 30.10.2009 19:29 przez troyan, łącznie edytowano 1 raz
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 18.09.2009 11:51

26 wymiata ;)

31 bardzo sympatyczne ;)
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 21.09.2009 08:37

chyba jak narazie najlepsza fotorelacja z 2009 roku.
Pozdrawiam.
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 29.09.2009 19:36

No kobietka mi pojęczała i wyrwałem jeszcze trochę z dysku, to już chyba ostatnie "zagłębie" zdjęć jakie miałem. Chyba w przyszłym roku znowu tam pojedziemy ;)

32.
Obrazek
33.
Obrazek
34.
Obrazek
35.
Obrazek
36.
Obrazek
37.
Obrazek
38.
Obrazek
39.
Obrazek

...no i jeszcze kilka kadrów jakby ktoś chciał:

http://marcinbogusz.fotohasiok.pl/
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 29.09.2009 20:48

Koty są super, zwłaszcza te ostatnie -39

W 36 coś przegiąłeś z rozjaśnianiem cienia (nie wiem czy to rozjaśnianie czy HDR ale płasko to wyszło)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 29.09.2009 22:01

Mam dokładnie te same wnioski.
Koty zajeb..e, bo w pierwszej chwili wyglądało jak nie z góry, ale na wprost.
Pozdrawiam.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 30.09.2009 09:43

Skoro to już koniec to można podsumować :wink:

Kadry - bije z nich spokój, są też "bardzo mocno i z dbałością skomponowane" (w większości :wink:) - tzn. nie ma w nich mowy o błądzeniu wzroku - temat jest czytelny. Mało szerokich ujęć - też dla mnie na plus (mz to dość trudno jest je z reguły dobrze skomponować).

Duży szacun za nie nadużywanie w kompozycji błękitów, lazurów, itp - które nam się (podprogowo) zawsze dobrze kojarzą. Jest ich tyle ile trzeba :lol: Wiadomo przecież jak jest w Cro :wink:

Obróbka - panujesz nad Ps'em i tyle. Chciałbym tak umieć...

Nie chcę wyróżniać żadnej pracy. Kilka jest genialnych ale parę "pstryków" też popełniłeś :wink: - to zdarza się jednak nawet najlepszym :mrgreen:.

To tyle ode mnie - pstrykacza.

PZDR
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 01.10.2009 21:50

Rafał K napisał(a):Skoro to już koniec to można podsumować :wink:

Nie koniec, w przyszłym roku zaś tam jedziemy ;)

Rafał K napisał(a):Kadry - bije z nich spokój, są też "bardzo mocno i z dbałością skomponowane" (w większości :wink:) - tzn. nie ma w nich mowy o błądzeniu wzroku - temat jest czytelny. Mało szerokich ujęć - też dla mnie na plus (mz to dość trudno jest je z reguły dobrze skomponować).

Wybrałem te najbardziej sensowne z...500 zdjęć, musiały być "pokazywalne" ;)

Rafał K napisał(a):Duży szacun za nie nadużywanie w kompozycji błękitów, lazurów, itp - które nam się (podprogowo) zawsze dobrze kojarzą. Jest ich tyle ile trzeba :lol: Wiadomo przecież jak jest w Cro :wink:

Czy ja wiem..może popełniłem ten błąd rok temu, kiedy poejchałem do Cro pierwszy raz z lustrem i już w miare świadomie robiąc zdjęcia.

Rafał K napisał(a):Obróbka - panujesz nad Ps'em i tyle. Chciałbym tak umieć...

Nic trudnego, Lightroom jest tak intuicyjny że można być totalnym laikiem w PSie. No oczywiście do momentu prayc na warstwach

Rafał K napisał(a):Nie chcę wyróżniać żadnej pracy. Kilka jest genialnych ale parę "pstryków" też popełniłeś :wink: - to zdarza się jednak nawet najlepszym :mrgreen:.

Hihi, w końcu jesteśmy na portalu wakacyjno-podróżniczym a nie stricte foto, niema się co napinać, przecież w albumie też są takie fotki wpięte :)

Rafał K napisał(a):To tyle ode mnie - pstrykacza.

Pff, dowcipniś ;) W przyszłym roku też biorę 85 1.8 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie