Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Trzecie koty..."-Powrót na Pag

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.08.2010 21:46

Helen brak slow, piękna plaża, kiedyś nie mogłam się przekonać do wyspy Pag, ale jak rok temu tam pojechaliśmy ( także dzięki Twojej relacji :) to uważam, że to jedna z najpiękniejszych wysp chorwackich, jest taka inna :)
zdjęcia z niej wychodzą takie malownicze, ostre..miodzio :), moi znajomi, na poczatku myśleli, że bylismy w Argentynie, tak na niektórych fotkach pag się prezentował :)
Zresztą droga do Metajny to według mnie najciekawszy odcinek widokowy na wyspie, jak na innej planecie :)
My wjechaliśmy naszym subarakiem jakąś ścieżką, gdzieś w okolicach Metajny oglądać plażę, ale nie wiem jak się nazywała...
:?
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.08.2010 21:50

Bonus dla mahadarbi, owieczki ;), bo pisała, że widzieli tylko jedną :

Obrazek
Obrazek

Witaj ines, dokładnie, Pag jest wyjątkowy, tak inny, tak wyrazisty w swoim charakterze.
Ostatnio edytowano 18.09.2010 15:51 przez helen, łącznie edytowano 1 raz
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 16.08.2010 21:51

Pozostaję w niemym zachwycie 8O Połączenie nagości i bieli skał z kolorem wody i plaży... niee, no, Helen, rozwaliłaś mnie. Poddaję się! ŻADNYCH ZDJĘĆ! W takich okolicznościach przyrody kończę moją relację z Pag-u :oops:

I pomyśleć, że tam nie dotarliśmy, bo tę Metajnę odradziło kilka osób na forum!
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 16.08.2010 21:54

O, dziękuję za owieczki :lol: śliczności! Jak one sobie, biedaczki w ogóle tam radzą, to dziw bierze...

Helen, a czy ja mogę Ci się zrewanżować fotą z serii Ludzie? Bo kreteńskie kobiety już za nami, Metajna też, a ja dopiero odnalazłam dość specyficzne zdjęcie... :lol:

Powtórzę raz jeszcze: foty są absolutnie perfekcyjne!!!
I raz jeszcze spytam chytrze, czy nic a nic nie podrasowane? ;-)
Ostatnio edytowano 16.08.2010 21:55 przez mahadarbi, łącznie edytowano 1 raz
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.08.2010 21:54

:oops: co ja poradzę, że Pag taki piękny, ale wiesz... to naj, naj jest wciąż przed nami ;) ja kończę na dziś "relacjonowanie" ... teraz sobie poczytam.

Nie, zdjęcia robione z filtrem, czasem mniej lub bardziej nieudolnie, kupiłam aparat przed wyjazdem, uczyłam się z dnia na dzień, a filtrem kręciłam na wyczucie... wiele razy miałam ochotę zrzucić go ze skały, bo patrząc na wyświetlacz myślałam, że zdjęcia do niczego się nie będą nadawały.
Teraz wyostrzam tylko, bo zmniejszanie kradnie ostrość, czasem rozjaśniam gdzie za ciemno, ale nie poprawiam koloru, za sztucznie to wtedy wygląda, nie używam Photoshopa, bo ani nie mam, ani nie umiem obsługiwać. Do ideału im bardzo daleko... cieszę się, że się podobają.
Ostatnio edytowano 16.08.2010 21:59 przez helen, łącznie edytowano 1 raz
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.08.2010 21:55

mahadarbi napisał(a):Pozostaję w niemym zachwycie 8O Połączenie nagości i bieli skał z kolorem wody i plaży... niee, no, Helen, rozwaliłaś mnie. Poddaję się! ŻADNYCH ZDJĘĆ! W takich okolicznościach przyrody kończę moją relację z Pag-u :oops:

I pomyśleć, że tam nie dotarliśmy, bo tę Metajnę odradziło kilka osób na forum!

Dla mnie Metajna to chyba najciekawsza mieścinka na wyspie, przynajmniej widoki jak się do niej jedzie, iście księżycowe :) !
A owieczek tam to nie brakowało :twisted:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.08.2010 22:00

Mahadarbi dawaj to zdjęcie :)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 16.08.2010 22:05

Robi się :lol: Jest z serii 'oko do widza', z zabawnych raczej
Obrazek

Oto 'parka', która z zainteresowaniem Wiedeń zwiedzała :lool: Jeździli tak dobrą godzinę, po czym wybiegli z autokaru jak z procy, nie bardzo wiedząc na jakim są morzu :lol:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.08.2010 22:06

8O o matko !! :lool:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 16.08.2010 22:08

Początkowo myślałam, ze obojgu coś się stało, zawał, umarli z upału? Ale nie! Kiedy zobaczyłam pianę z ust i głośne chrapanie - ulżyło mi :lol: Dawno nic mnie tak nie rozbawiło, jak oni...
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.08.2010 22:15

To się nazwiedzali za wszystkie czasy.

Znalazłam szkockie staruszki:

Obrazek

na zdjęciu pojawiły się "nieproszone", odkryłam je dopiero po wywołaniu filmu :) , mnie bardziej zachwycała zabudowa.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.08.2010 22:19

mahadarbi napisał(a):Robi się :lol: Jest z serii 'oko do widza', z zabawnych raczej
Obrazek

Oto 'parka', która z zainteresowaniem Wiedeń zwiedzała :lool: Jeździli tak dobrą godzinę, po czym wybiegli z autokaru jak z procy, nie bardzo wiedząc na jakim są morzu :lol:

To są konkretni ludzie,nie wiem czy by sobie życzyli taką fotę.To tak jakby ci ktoś zrobil ci zdjecie nago na plaży naturystów.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 16.08.2010 22:20

Urocze! Idą dziarskim krokiem, widać, energiczne są! Piękne cienie i półcienie na budynkach, światło...

A Ty wiesz, że ja nie wpadłam na pomysł, by z kliszy fotograf zgrał te wszystkie zdjęcia z tyluuuuu lat na płytę? Człowiek to się uczy na błędach. I innych forach :wink:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.08.2010 22:21

AndrzejJ napisał(a):To są konkretni ludzie,nie wiem czy by sobie życzyli taką fotę.To tak jakby ci ktoś zrobil ci zdjecie nago na plaży naturystów.

Racja...
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 16.08.2010 22:28

AndrzejJ. napisał(a):To są konkretni ludzie,nie wiem czy by sobie życzyli taką fotę

Wiem, że konkretni. Konkretne są też staruszki, czy staruszka z sąsiadem u mnie w wątku. Tak powstają ciekawe zdjęcia. Tak się kręci życie najczęściej. Niespodziewanie i z zaskoczenia. Bez autoryzacji. Nie sądzę, że robię coś tak niegodziwego, by się z tego tłumaczyć. Bez spiętych kazań, poproszę.

AndrzejJ. napisał(a):To tak jakby ci ktoś zrobil ci zdjecie nago na plaży naturystów.

Mnie to nie przeszkadza. Chyba że to robi tchórz schowany za skałą i idiotycznie rechoczący ;-) Wtedy fotka zmienia charakter, stając się dla niego rozrywką. Bzdurne porównanie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"Trzecie koty..."-Powrót na Pag - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone