Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trzeba pomuc, ale jak

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 08.12.2009 07:59

Zajcu przyśłij nam nr
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.12.2009 08:14

ZAJEC napisał(a):Informuję wszystkie zaintersowane pomocą osoby ,że z Leonem ustaliliśmy termin spotkania na piątek.Wszystkim zainteresownym wysyłam numer konta a za polskie złotowki kupię euro które do Chorwacji zawiezie Leon.

W ten piatek 11-go?
Prześlij mi mejla z nr konta proszę.
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 08.12.2009 09:04

Jacku L i Jac Yamaha nie znam Waszych adresów napiszcie cokolwiek na mój
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 08.12.2009 09:14

Zbyszku, pamiętaj o mnie!
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 08.12.2009 09:18

Leon napisał(a):....a jezeli ktosz ma ochote i znajduje sie blisko tez zapraszam na spotkanie do centrom chandlowego M1 na trasie z Katowic do Czestochowi (5-6 km chiba za Katowicami). Godzina nie jest ustalona, raczej popoudniowa. Odezwie sie jeszcze z Polski a z ZAJEC bende w stalim kontakcie tagrze telefonicznim.

witam Cię Leon.
proszę podaj godzinę i miejsce w M1, podjadę i coś tam dołożę :)

pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.12.2009 09:40

ZAJEC napisał(a):Jacku L i Jac Yamaha nie znam Waszych adresów napiszcie cokolwiek na mój

Poszło "cokolwiek" na sapertg. :lol:
Ostatnio edytowano 10.12.2009 07:26 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 08.12.2009 14:24

Witam Kochanich Polakow,
dowiedziale sie troche, ale i tak wiele jak na pierwszi kontakt.
Sprawa wiglanda nieco inaczej niz jest to przedstawiono w gazecie i w moim pierwszim poscie do Was. Dozwonile sie do Pani Amali Skorupski z Vukovaru i spitale sie o pani Đilde.
Pani Đilda na prawde sie naziwa Snježana, a pani do ktorej sie dozwonile przedstawila sie jak jej matka. Niestety Snježana naprawde jest chora. Po wojnie jest chora na nerwi poprzez wszistko co przezila (strate chlopaka i wielu znajomich, oraz osobiste i rodzine przezica traumaticzne). Ojciec nie zyje i on jest z pochodzenia Polakiem. Jego ojciec (czili teszc mamy i dziadek Snježani) przijechal z Polski (z terenow ktory teraz leza na Ukrainie) i osiedlil sie w wiosce Poljanci niedaleko Vukovaru.
Matka tumaczi ze sie Snierzana "otwodzila" dzienikarce ktora jeszcze co nieco dodala "od siebie" domiszlajanc sie.
Matka Snježani potwierdza ze w czasie oblezenia przezili straszne chwile, oraz jeszcze gorsze lacznie z spaleniem domu po wojnie. Glod i bide.
Dom sami reperowali po wojnie, matka ma mala emeriture a jedini powarzniejszi przichod ma od winajmowania czesci domu serwisantom firmi Junger (to so ci chiba od ogrzewania). Snježana jest chora, bez dochodow i potrzebujanca pomoc.
Matka bila bardzo wzruszona (pozitiwnie) nasza incjatiwa, powiedziala ze maja wielke dlugi i ze srodki sie przidadza na ich splacenie i dla Sniežani. Troszke bila zaskoczona tym ze to wlasnie Polaci i skant "oni" sie o ich losach dowiedziali. To jej musiale tumaczic czim jest CRO.pl i ze niedawno duza grupka was bila na chorwackej telewizji w programie naszego dzienikaza Gorana Milić itp...itp...Wogule bilo jej sie troche cierzko rozmawiac o tak delikatnich i osobistich sprawach z kim kogo sliszy pierwszy raz przez telefon, ktori mowi po chorwacku a reprezentuje Polakow.....
W karzdim bandz razie, jestem 5 minut po rozmowie i widaje mi sie chociarz nie jest az tak wszistko zle (ale czy jest dobrze bic chorim?) ze tim kobietom przida sie karzda pomuc przed nadchodzacimi Swientamy.
Troche jestem zly na dzienikarke ze sie jeszcze nie zglosila do mnie w tej sparwie. Nie chce od niej rozglosu ale chciale sprawdzic historie i zdobic kontakt z curkom.
Na razie tyle wiem. Jutro skoroswit wibieram sie do Polski. Pozdrawiam was serdecznie
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 08.12.2009 16:10

No to jak mają długi - to wpłaty się przydadzą :D

Zajec - też nie znam Twojego adresu - podaję mój - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

teraz pewnie nr konta będzie :D
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 08.12.2009 16:41

Drodzy comaniacy jeszcze raz dla przypomnienia:sapertg@interia.pl
Zb.Zajączkowski-dlatego ZAJEC chociaz powinno być ZEC
42-600 Tarnowskie Góry
uL.Ułańska 18c/9
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.12.2009 16:54

Ja też poproszę o nr konta na maila slapol(małpa)wp.pl
Pozdrav
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 08.12.2009 17:03

pomyłka
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 08.12.2009 17:39

ZAJEC napisał(a):Drodzy comaniacy jeszcze raz dla przypomnienia:sapertg@interia.pl
Zb.Zajączkowski-dlatego ZAJEC chociaz powinno być ZEC
42-600 Tarnowskie Góry
uL.Ułańska 18c/9

Drogi Zajec :D :D :D poszło ! To pierwszy raz , ale nie ostatni :D

Pozdrav !
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 08.12.2009 17:41

slapol napisał(a):Ja też poproszę o nr konta na maila slapol(małpa)wp.pl
Pozdrav

już masz :D sapertg @ interia . pl
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 08.12.2009 17:47

Leon napisał(a):Troche jestem zly na dzienikarke ze sie jeszcze nie zglosila do mnie w tej sparwie. Nie chce od niej rozglosu ale chciale sprawdzic historie i zdobic kontakt z curkom.
Na razie tyle wiem. Jutro skoroswit wibieram sie do Polski. Pozdrawiam was serdecznie

Pewnie dziennikarka zalatana, ale myślę, że się odezwie. Już i tak sam właściwie prawie wszystkiego, co potrzebne się dowiedziałeś. Dziękuję, że nas w to wciągnąłeś :D
I podziękowania dla Zajców.
Szczęśliwej podróży Leon i uściski dla śląskiego spotkania dobrych serc :D
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 08.12.2009 18:03

To oczywiście i ja się dopisuję i zaraz wysyłam :) :) :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko