Marek40 napisał(a):Porec kiedyś tam byłem ale nie pamietam wiec chętnie oglądnę .
mariusz-w napisał(a)::D
weldon napisał(a):Do jakich to poświeceń ten człowiek jest zdolny ...
Ciężko Cię, Wojtku, nie polubić
Marek40 napisał(a):Bardzo ładna Bazylika
Stary Chorwat napisał(a):Fantastyczna relacja. Te opisy i zdjęcia robią wrażenie.
Stary Chorwat napisał(a):Ja również zrelacjonowałem naszą ostatnią podróż jak i wcześniejsze wyjazdy ale uczyniłem to na swojej stronie www.mojachorwacja.eu. na którą serdecznie zapraszam.
Franz napisał(a):Pierwsze nadmorskie miasto Chorwacji wywarło na nas bardzo miłe wrażenie. Ciekawe, jak będzie z kolejnymi...
Franz napisał(a):gdyż widok na niemalże prosto z wody wyrastające kamieniczki z górującą ponad nimi wieżą świętej Eufemii w kształcie rakiety gotowej do startu jest naprawdę uroczy. Do tego plusk fal, rozbijających się o wystające z wody głazy
kulka53 napisał(a):Tak samo trafiliśmy najpierw do Poreca z wyślizganymi kamieniami Decumanusa i pięknej bazyliki i tak samo bardzo się nam w tym pierwszym chorwackim mieście podobało. No i potem Rovinj nas zachwycił
kulka53 napisał(a):A miejsce na nocleg rewelacyjne . Nie dość że miła trawiasta polanka to jeszcze takie malownicze ruiny na niej stoją
To się nazywa mieć szczęście
Franz napisał(a):Zjeżdżamy w jakieś zakurzone, polne dróżki pośród plantacji winogron
Franz napisał(a):najprawdopodobniej to samo by nas zachwycało...
Franz napisał(a):wśród czytelników jest niemało takich, którzy znacznie lepiej znają wiele z przedstawianych miejsc
Franz napisał(a):intrygujące pory doby masz na siedzenie w internecie.
kulka53 napisał(a):Bardzo lubię tę relację...
kulka53 napisał(a):M. in. dlatego, że w dużej mierze traktuje o miejscach z (jak wspominałem) naszego pierwszego dalszego wyjazdu, z pierwszego kontaktu z innymi niż Tatry górami, z innym niż Bałtyk morzem
kulka53 napisał(a):Niewielkie jest prawdopodobieństwo by był wśród nich taki, który bez przewodnikowej wiedzy zapuścił się w winogronowe bezdroża i odnalazł taki zabytek.... Nie sądzę też by było sporo takich, którzy przewędrowali tyle Velebitskich szlaków....
mariusz-w napisał(a):Wszystko o Preću i Rovinji już z Pawłem powiedzieliście !
Powrót do Nasze relacje z podróży