Oto mapka przejazdu do końcówki tego dnia.
A - Predjamski grad
C - Skocjanske jame
Zastanawiam się, czy można powiedzieć, że to już "po znajomości" byłoFranz napisał(a):Borys wskazuje ręką bliskie ogrodzenie - tam jest Okroglica.
Tymona napisał(a):Zastanawiam się, czy można powiedzieć, że to już "po znajomości" było
Tymona napisał(a):A tak poza tym - ciekawe miejsce. Wydaje mi się, że tacy "górscy" turyści jak my też daliby radę ?
Franz napisał(a):Kupujemy bilet i pani pyta, w jakim języku życzymy sobie opowieść o kościele. Zakładam, że pani nie zna polskiego, wybieramy więc angielski. OK., pani wkłada do odtwarzacza kasetę, po czym z głośnika rozlega się język angielski, a pani wskazuje jedynie na bieżąco fragmenty, o których w danym momencie jest mowa. A jest co wskazywać...
HAncur napisał(a):My słuchaliśmy polskiej wersji, bo taką też Pani dysponowała.
HAncur napisał(a):A kościółek wart zaglądnięcia - szczerze polecam.
HAncur napisał(a):Piękny powrót do zeszłorocznych wakacji na Istrii.
HAncur napisał(a):Wiem, wiem, ale mam problem z wklejaniem zdjęć.
Tymona napisał(a):Pamiętam, że my dawno temu też do Humu trafiliśmy, ale był tak zalany strugami deszczu, że niewiele widzieliśmy - dlatego dopiero teraz mogłam mu się dokładniej poprzyglądać
Tymona napisał(a):Mam jeszcze pytanie odnośnie Słowenii - myślę o miejscu, z którego można by zrobić taki rodzaj bazy wypadowej na 3-4 dni (wiesz, by bardziej stacjonarnie musimy podejść do rzeczywistości ), myślałam o Bledzie i okolicach. Jak myślisz, dobry to pomysł, czy może są jakieś ciekawsze na 3-4 dni w Słowenii (więcej czasu mieć nie będziemy)?
Powrót do Nasze relacje z podróży