Franz napisał(a):A jaki to był film, kiedy na koniec pojawiało się "FIN"?...
Prócz tego co powyżej wymieniono to pamiętam, że "FIN" kończył bajkę "Biały Delfin Oum oraz Było Sobie Życie.
Franz napisał(a):A jaki to był film, kiedy na koniec pojawiało się "FIN"?...
romuald22 napisał(a):Prócz tego co powyżej wymieniono to pamiętam, że "FIN" kończył bajkę "Biały Delfin Oum oraz Było Sobie Życie.
Franz napisał(a):plavac napisał(a):Chciałem to sprawdzić, ale zarówno w cda jak i na yuotube są wersje zdigitalizowane, z wykasowaną końcówką
Zadałeś sobie ten trud...
plavac napisał(a):Ale czy to naprawdę ostatnie zdjęcie z Dinary? Czy już słyszymy soundtrack i widzimy napisy końcowe? I za chwilę pojawi się napis Wojtek Franz will return...
Franz napisał(a):plavac napisał(a):To prawda, terminujesz w Górach ostro A my razem z Tobą, Mistrzu.
Mimo wszystko proszę o mniej przesady w sformułowaniach...
plavac napisał(a):Ale jeszcze za czasów moich studiów słowo Mistrz oznaczało człowieka, od którego warto się uczyć.
Franz napisał(a):Tak mi się przypomniało z dawnej lektury, że mistrzem dla młodych taterników był Stanisław Groński o pseudonimie Mojżesz. Zwracał się do znajdujących się pod jego opieką młodych adeptów per "synu". Kiedy go spytano, skąd się wziął ten ojcowski sposób, odparł:
- Po prostu pomijam pierwsze dwie sylaby...
plavac napisał(a):Franz napisał(a):plavac napisał(a):walp napisał(a):Les Mondes Engloutis - "Szagma albo zaginione światy."
Cała seria Żandarmów, Hibernatus i inne francuskie superprodukcje
Wracając na teren Chorwacji, muszę się przyznać, że nie pamiętam, czy na koniec "Winnetou" przesuwało się po ekranie: "Ende"...
Chciałem to sprawdzić, ale zarówno w cda jak i na yuotube są wersje zdigitalizowane, z wykasowaną końcówką
Ale Chorwacja ładnie pokazana!
P.
plavac napisał(a):A przesady w tym może za grosz.
Powrót do Nasze relacje z podróży