Bo po ochrzczeniu zrozumiał, że ona - milsza Bogu ...
I ustąpił miejsca.
A może było inaczej
Podążam za Wami lekkim truchtem, czasem lekko się zasapię.
Dobrze, że przystanęliście na dłużej nad jeziorem. Przepiękne.
plavac napisał(a):Podążam za Wami lekkim truchtem, czasem lekko się zasapię.
Dobrze, że przystanęliście na dłużej nad jeziorem. Przepiękne.
piotrf napisał(a):Całe szczęście Wojtku , bo galopem za Wami nadążyć nie mogę - staram się jak mogę Twoich wątków pilnować .
piotrf napisał(a):podążam Twoimi śladami i w tym roku trochę Maramuresz , trochę Transylwanię nawiedziłem przypadkiem
piotrf napisał(a):Wschodnia ściana jednak stoi kusząc strasznie , dlatego zaległości zamiast się zmniejszać - będą rosły
Franz napisał(a):Nasza polska wschodnia ściana? Zupełnie nie znam i też mnie kusi...
piotrf napisał(a):Franz napisał(a):Nasza polska wschodnia ściana? Zupełnie nie znam i też mnie kusi...
Tak prawdę powiedziawszy to ja z ciekawości dalej się troszkę zapuszczam . . . wiesz . . . co , jak , po co i dlaczego za tą ( i każdą inną ) ścianą
Ukraina , Rosja - historycznie ciekawe bardzo i pełne zabytków , i krajobrazów zachwycających
Jeszcze znośnie tam się spaceruje - tłoków wielkich nie ma , natomiast jest co oglądać .
Franz napisał(a):mam obawy innej natury. Trochę się nasłuchałem i naczytałem o problemach kierowców z pazernymi przedstawicielami władzy na Ukrainie. Nie wiem, czy analogicznie jest w Rosji, na Białorusi.
kulka53 napisał(a):Wojtku, prawie we wszystkich miejscach, które ostatnio tu pokazujesz byliśmy te parę lat temu. Pamiętam np jakie wrażenie zrobiła na mnie maleńka Radovljica... Nie wiem jak to robisz, ale przedstawiasz je tak pięknie, że jakbym tam nie był, natychmiast porzuciłbym wszystkie plany i wybrałbym się tak szybko jak to możliwe...
Franz napisał(a):Ruszamy na koniec jeziora, gdzie czeka nas krótki spacer do kolejnej ważnej atrakcji w tym rejonie.
No tak biorąc pod uwagę moją nieznajomość tego terenu i kraju będę musiał trochę poczekać, żeby dowiedzieć się, co to za atrakcja (Kolega Paweł to się chociaż domyśla )Franz napisał(a): Ruszamy na koniec jeziora, gdzie czeka nas krótki spacer do kolejnej ważnej atrakcji w tym rejonie.
Powrót do Nasze relacje z podróży