napisał(a) Gajus.ems » 14.01.2013 17:22
Temat campów w Żuljanie już nie raz był poruszany, poszukaj w temacie np. campingi na Peljesacu.
Tak na gorąco to ...w lipcu 2012 czynne były cztery. 1) MASLINA-przy samym wjeździe do miejscowości, trochę mały dla kamperów, opanowany przez czeskich nurków, jest tam magazyn sprzętu, oczywiście camp dostepny dla każdego. 2) SUNCE-położony na skarpie n-pko informacji turystycznej, chwalony przez formułowiczów. 3) ŻULJANA-ciekawa rzecz camp położony w centrum maleńkiej miejscowości, bez widoku na morze, ale zawsze zapełniony, dominują Francuzi i Włosi. Wg mnie słabiutki (położenie). 4) VUCINE-mój faworyt, położony kilkaset metrów od centrum nad cudowną zatoką o tej samej nazwie. Camp w miarę duży, ale najfaniejsze miejsca nad morzem, nie dla camperów (brak dojazdu, również nie dla osobówek). Niemniej jednak innych zacisznych miejsc dla camperów nie brakuje. Nocowałem na tym campie początkiem czerwca 2011 r, było pusto. W lipcu 2012 widziałem kilka camperów, ale wolne miejsca też były. Camp jest świetnie położony, trochę skromna baza sanitarna, mam na myśli ilość i jakość. Takie warunki jednak są na wszystkich campach w Żuljanie. Żulka to moje ulubione miejsce w CRO, byłem tam kilkukrotnie w apartamentach i raz na campie. Polecam.
GAJUS