Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tropical Island (k/Berlina) - czy ktoś był?

Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft (79 liter) – to najdłuższy niemiecki wyraz. W Niemczech rocznie do obrotu trafia ponad 800 ton antybiotyków dla zwierząt - dwukrotnie więcej niż dla ludzi. Piwo i wino można kupić w wieku +16 lat. W Niemieckich szkołach 6 to najniższa ocena, a 1 najwyższa. Narodowe zwierzę to mityczny czarny orzeł.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 05.12.2010 19:55

AndrzejJ. napisał(a):Pytanie? Czy jest bilet na Wyspę Tropikalną z możliwością korzystania z saun?
I ile jest droższy od normalnego?

Byłam tam dosyć dawno i nie wiem czy dobrze zapamiętałam relacje cenowe, ale wszystko zależy od tego na ile czasu i jakie programujesz rozrywki.Opłatę uiszczasz wchodząc tuż na początku. Ewentualne dodatkowe, chyba 10 euro dopłaca się za każdą następną dobę.
Jeżeli jednak zapłaciłeś za wstęp ok. 30 euro z wejściem na obie strefy to następnego dnia musisz jeszcze dopłacić, o ile dobrze pamiętam 8 czy 9 euro za dodatkowe wejście do saun.
Nie wiem czy również wiesz, ale w całej strefie saun obowiązuje zakaz noszenia strojów kąpielowych. Jeśli się nie podporządkujesz po prostu Cię stamtąd wyproszą...,
...ale wszystko wg gustów i upodobań... :D
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 05.12.2010 20:25

AndrzejJ. strefa saun+ strefa tropikalna 34,50Euro/osoba dorosła, jedna strefa 28,50 Euro/osoba dorosła.
Proszę
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.12.2010 20:26

ebolec napisał(a):AndrzejJ. strefa saun+ strefa tropikalna 34,50Euro/osoba dorosła, jedna strefa 28,50 Euro/osoba dorosła.
Proszę

za jaki okres?
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 05.12.2010 20:32

pisze tam, ze jednorazowy wstęp. Czyli rozumiem cały dzień, oprócz godzin nocnych bo za to jest dopłata
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 05.12.2010 20:35

FUX za jednodniowy pobyt.
Opłatę za następną dobę uiszczają doliczając ok. 3.00 w nocy.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.12.2010 20:43

ebolec napisał(a):pisze tam

Jest napisane... 8)
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 05.12.2010 20:48

FUX-skoro tak dbasz o szczegóły to przeczytaj ponownie to, co uprzednio napisałeś :!:

FUX napisał(a):Nie patrz na hotel, tylko na termy...
4 osoby za 3 godziny z saumami dla 2 osób około 70 juro..
Warto...!!!!!!!!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.12.2010 20:54

FUX napisał(a):
ebolec napisał(a):pisze tam

Jest napisane... 8)

W jednym z postów było napisane "austria" :wink: niewidzialna ręka poprawiła :D
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 05.12.2010 21:02

Janusz, wyjaśnij proszę z tym wyrazem "austria". Czy Twój post dotyczył mojej skromnej osoby? Sprawdzałem i napisałem w tym temacie Austria, a nie austria :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.12.2010 21:13

FUXikowi się "austria" przytrafiła :wink: tak jak mnie kiedyś "szwecki" stół :wink:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 05.12.2010 21:18

Mam wrażenie, ze czasami FUX w myśl zasady:

Obrazek

:wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.12.2010 21:32

ebolec napisał(a):Mam wrażenie, ze czasami FUX w myśl zasady:

Obrazek

:wink:

Ty ebolec nie lataj tu z szabelkami na Fuxa tylko skup się na procesie sądowym. :D
Kriss69
Podróżnik
Byłem w "Tropikalnej wyspie"

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriss69 » 13.12.2010 12:25

W listopadowy deszczowy weekend w tym roku po święcie Niepodległości byłem w "Tropicalnej Wyspie" i odwrotnie niż większość komentujących powiem - nie warto.
:cry: To znaczy - jeżeli się chce pojechać to raz można;
no może z małymi dziećmi - pewnie dla nich to atrakcja - piasek, płytka woda, do tego podświetlana, zabawki w wodzie, zabawki na brzegu, do zjeżdżania, wspinania.
może świat saun, jak w każdym aquaparku
Wady: oj dużo - jeżeli planujesz, że w deszczowy, jesienny czy zimowy weekend odpoczniesz na rajskiej wyspie to się zdziwisz...
Nie tylko Ty wpadłeś na ten pomysł, a więc tłumy, tłumy, tłumy, parę godzin oczekiwania do kasy, czekając, aż inni wyjdą i zwrócą "zegarki".
Można rezerwować parę dni wcześniej przez internet, ale gwarancję wejścia masz do godziny 11.
Jak ktoś mieszka blisko granicy no to może być jakieś rozwiązanie. Wpadłem na baustelle na autostradzie Drezno - Berlin i po rezerwacji. :cry: :cry:
Druga wada - o gustach nie dyskutujemy, ale to dla mnie przerażający kicz, pomieszanie wszystkiego, brakowało mi tylko jeszcze krasnali podwórkowych
Miała być tropikalna roślinność - przyznaję pewnie trudno pod dachem odtworzyć tropikalny ekosystem, a to nie palmiarnia, a i odwiedzający pewnie podlewają coca- colą, ale dla mnie cokolwiek rachityczna ta tropikalna puszcza nawet jak na warunki pod dachem;
Po trzecie - jak ktoś liczy , że jest to aquapark i tam cokolwiek popływa,albo w inny sposób aktywnie spędzi czas to jest w błędzie. Wody tam jak na lekarstwo.
Południowe morze niewielkie jak na ilość kąpiących się, płytkie i w zasadzie zero w nim jakichkolwiek atrakcji dla wieku chociażby 7+
W każdym aquaparku w Polsce, o Słowacji nie wspominając atrakcji wodnych więcej.
Po czwarte - ceny w euro jak ceny, o nich nie dyskutuję, ale jak z całą rodziną to zadarmo to nie jest.
Reasumując dobry, acz zatłoczony plac zabaw dla małych dzieci, z knajpkami dla ich rodziców. Trzeba tylko uważać, żeby w tym tłoku nie zgubić dzieciaka. :)
Dla starszych nie ma sensu jechać- może świat saun (dodatkowo płatne), ewentualnie..
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.12.2010 16:47

Kriss69
dzięki
otake żetelnom otpowieć mi chodziło..

się bałem właśnie że to bardziej aquaparkowe bagienko niż coś faktycznie dla odpoczynku..
nie znoszę wszelkiego rodzaju aquaparków!

więc sprawa się rosczygła .. szukamy jakichś fajnych basenów termalnych... a tropicalne uciechy pozostawimy innym... bardziej nowoczesnym wczasowiczom..
bo my to ciemnogród i zacofanie wielkie reprezentujemy i szukamy czegoś miłego i zaściankowego..

pozdro
:papa:
Poprzednia strona

Powrót do Niemcy - Deutschland

Tropical Island (k/Berlina) - czy ktoś był? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone