Witam.
Odświeżam temacik. W przyszłym roku w lipcu będę w okolicy miejscowości POLJICA około 12 km od Trogiru. Chciałbym zwiedzić omawiany Trogir i Split.
1) Prosił doświadczonych forumowiczów o wskazanie ciekawych i wartych obejrzenia miejsc w obu miastach (jak by się dało ze wskazaniem pozycji GPS lub położenia z maps gogle) oraz podaniem aktualnych opłat jeśli takie obowiązują za wstęp lub zwiedzanie.
2) Wskazania dostępnych i oczywiście jak najtańszych miejsc parkingowych w obu miastach.
Z jednego z powyższych postów pobrałem mapkę Trogiru na którym widać jak poniżej parking, Konzum market i plac targowy. I tu moje pytanie ile aktualnie kosztuje ten parking i czy jest inna opcja postoju (inne niedaleko miejsce postojowe). Kolejna spraw to czy można po prostu zaparkować sobie na dłuższą chwilę pod KONZUMEM i czy nikt mnie nie przegoni albo nie wezwie jakiejś straży miejskiej lub lawety. Kolejna sprawa zaznaczyłem na mapce plac targowy, czy jest to ten targ rybny o którym co niektórzy często wspominają???
Jeśli chodzi o Split proszę o pomoc bo tam to już zupełnie nie wiem gdzie zostawić auto