gosiek_k napisał(a):Witam , mam kilka pytań dotyczących Trogiru, przeszukałam forum lecz nie znalazłam takich informacji które rozwiałyby moje wątpliwości, wiec jeśli możecie to pomóżcie . Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji ( 4osoby dorosłe i 7 latek ) po długim zastanawianiu się jakie miasto wybrać padło na Trogir .W internecie wyszukaliśmy opinie o tym mieście i tu właśnie zaczyna się problem , jedni piszą że jest tam pięknie ale znalazło się tez kilka informacji o niezbyt czystej wodzie w morzu i kiepskich plażach a jesteśmy typowymi maniakami plaż i morza więc to dla nas priorytet. Czy moglibyście sie na ten temat wypowiedzieć i coś doradzić ?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Hm.. w Kaštelach zona przemysłowa Splitu...Jeśli bliskość Trogiru jest priorytetem, to chyba jednak najlepiej ulokować się na Čiovo.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Hm.. w Kaštelach zona przemysłowa Splitu...Jeśli bliskość Trogiru jest priorytetem, to chyba jednak najlepiej ulokować się na Čiovo.
gosiek_k napisał(a):...również wyspa Krk i jej wodospady by nas interesowały ale odległość jest dość spora czy jest prom ze Split na krk ?
gosiek_k napisał(a):dziękuje za pomoc , po dłuższym zastanowieniu rezygnujemy z Trogiru i zdecydujemy się chyba na miejscowość Blela , tam ponoć plaże i woda są naprawdę piękne , jak wygląda w tej miejscowości sprawa z promami ? Czy najbliższy port jest W Split ? , chcielibyśmy popłynąć na jednodniowe wycieczki np na Korculę i Pag , również wyspa Krk i jej wodospady by nas interesowały ale odległość jest dość spora czy jest prom ze Split na krk ?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne