Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trogir z przystankiem na Plitvicach...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agasienka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agasienka » 21.06.2013 08:36

Yezuuu jaki ten świat mały :)
Pozdrawiamy z Niewiadomia i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia, których nie widać :)

Aga i Kasia
bozena41
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bozena41 » 21.06.2013 21:12

jak nie widac? skopiowac , wkleić do wyszukiwarki i gotowe
bozena41
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bozena41 » 21.06.2013 21:13

dzis wieczorem byliśmy w Splicie, super, ale napiszę coś więcej jutro, bo dziś padam na twarz. No proszę.. Niewiadom.... :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2013 21:22

bozena41 napisał(a):jak nie widac? skopiowac , wkleić do wyszukiwarki i gotowe

Skopiowałem, wkleiłem do wyszukiwarki ... i nie widzę zdjęć z Twojego komputera na moim ekranie. :idea:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 22.06.2013 11:03

bozena41 napisał(a):tak więc bazar i ribarica zaliczona. Ceny ryb jak większość w cro, bardzo wysokie.najtańsze są takie malutkie rybki na grila, ale te sobie darowałam gdyz przerażają mnie te wnętrzności. Kupiliśmy cos wielkości naszego pstrąga cena jedna z niższych czyli 40 kn za kg. Ogólnie cena ryb zaczyna sie właśnie od 40 kn, reszta to już 50-90 za kg.Krewetki od 20-40 za kg,są tez kalmary i wszelakie inne żyjątka morskie, małże, kraby itd. Pomidory od 10kn w górę, ziemniaki tez podobnie. Sery w cenach że głowa boli. Kiełbasy na grilla może i nie są złe pod warunkiem żę lubicie bardzo ostro. Podkreślam baaardzo. Dziś wieczorem wybieramy się na lody , bo chodzą już za mną trzeci dzień... pooglądam wtedy ceny w knajpkach i napiszę, ale z tego co juz sie zorientowałam, to raczej pozostaniemy przy swojej kuchni, ( to oczywiście kwestia zasobności portfela tylko i wyłącznie) Musze napisac parę słow o naszych gospodarzach, bo są przemili, wczoraj dostaliśmy wino i oliwę własnej roboty, dziś rano dostaliśmy ciasto do kawy, mogę ten apartament polecać z czystym sumieniem.O pogodzie chyba pisać nie muszę, morze czyściutkie i ciepłe. Z tego co czytałam tu na forum to plaża tu w seget moim zdaniem jest naprawdę super. w miarę szeroka a ze jest to zatoczka to jest jej spory kawałek, jest trochę kamiennych zejść, są fragmenty betonu z mozliwością cumowania łodzi, natomiast w najszerszych miejscach jest wysypany drobny żwirek z łagodnymi zejsciami do wody.Więcej o Trogirze napiszę jutro rano. :papa:

Tylko pozazdrościć takiej atmosfery!. A do plaży daleko masz? Nadawałaby się dla 6 latka? I jeszcze czy nie ma problemu z parkowaniem? Wdzięczny będę za namiary na kwaterkę na priva :)
bozena41
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bozena41 » 22.06.2013 15:15

do Bartek1977 , do plaży jest jakieś 5 minut spacerkiem, jest tu sporo dzieciaczków chyba właśne z powodu plaży, bo jest wysypana dosc drobnym żwirkiem, z parkowaniem nie ma żadnego problemu , można nawet podjechac pod samą plażę.
bozena41
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bozena41 » 22.06.2013 15:31

No to dziś piszemy o Splicie,nie nastawialiśmy sie na jakieś wielkie zwiedzanie, raczej połażenie po mieście. Ale faktycznie robie wrazenie,połączenie antyku z nowoczesnościa jest troche zaskakujące początkowo, ale w sumie wygląda to naprawdę ciekawie. Mnóstwo markowych i ekskluzywnych butikow, dziesiątki knajpek i setki turystów wszelkiej maści i narodowości.Promenada nadmorska oczywiście większa niż w Trogirze, ale sama budowa bardzo podobna, jachty przycumowane do nadbrzeża, i rząd imponującej wielkości palm.Spędziliśmy naprawdę ciekawyi sympatyczny wieczór.Dziś sobota , więc z gronem przyjaciół postanowiliśmy trochę zaszaleć ;więc kolacja w Trogirze i robienie fotek nocą.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.06.2013 15:39

bozena41 napisał(a):Promenada nadmorska

To Riva.
Pozdrav.
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... a_Riva.jpg
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 22.06.2013 22:33

Bożenko,
Na ten rok na pewno nie przydadzą się namiary ( jedziemy na Istrię) ale za rok plany są na Trogir i okolice! Jak możesz to wyślij mi kontakt do swoich gospodarzy....
Pozdrav!
Ostatnio edytowano 23.06.2013 07:07 przez Bartek1977, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2013 07:03

Trogir to zagłębie wszelakich wycieczek grupowych i indywidualnych z Polski. Język Polski to drugi język po Chorwackim. Aż duszno od rodaków, a od słów kur.... jeszcze bardziej.
bozena41
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bozena41 » 23.06.2013 15:24

Darek, chyba mam trochę odmienne doświadczenia. Może inaczej jest w lipcu czy sierpniu, teraz poki co tu w Seget prócz naszej grupki widzieliśmy chyba z dwa auta na polskich tablicach. Na plaży zero Polaków, dużo natomiast Czechów i o dziwo-Chorwatów.Zresztą Chorwaci chętnie tu przyjmują turystów z Polski. Nie chcą natomiast Węgrów I Włochów.Tyle wiem od naszych gospodarzy.
piotrek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek99 » 23.06.2013 16:02

Lepiej wez wrzucaj na forum a nie zebysmy szukali w wyszukiwarce. :D
malefica
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) malefica » 23.06.2013 16:03

bozena41 napisał(a):tak więc bazar i ribarica zaliczona. Ceny ryb jak większość w cro, bardzo wysokie.najtańsze są takie malutkie rybki na grila, ale te sobie darowałam gdyz przerażają mnie te wnętrzności. Kupiliśmy cos wielkości naszego pstrąga cena jedna z niższych czyli 40 kn za kg. Ogólnie cena ryb zaczyna sie właśnie od 40 kn, reszta to już 50-90 za kg.Krewetki od 20-40 za kg,są tez kalmary i wszelakie inne żyjątka morskie, małże, kraby itd. Pomidory od 10kn w górę, ziemniaki tez podobnie. Sery w cenach że głowa boli. Kiełbasy na grilla może i nie są złe pod warunkiem żę lubicie bardzo ostro. Podkreślam baaardzo. Dziś wieczorem wybieramy się na lody , bo chodzą już za mną trzeci dzień... pooglądam wtedy ceny w knajpkach i napiszę, ale z tego co juz sie zorientowałam, to raczej pozostaniemy przy swojej kuchni, ( to oczywiście kwestia zasobności portfela tylko i wyłącznie) Musze napisac parę słow o naszych gospodarzach, bo są przemili, wczoraj dostaliśmy wino i oliwę własnej roboty, dziś rano dostaliśmy ciasto do kawy, mogę ten apartament polecać z czystym sumieniem.O pogodzie chyba pisać nie muszę, morze czyściutkie i ciepłe. Z tego co czytałam tu na forum to plaża tu w seget moim zdaniem jest naprawdę super. w miarę szeroka a ze jest to zatoczka to jest jej spory kawałek, jest trochę kamiennych zejść, są fragmenty betonu z mozliwością cumowania łodzi, natomiast w najszerszych miejscach jest wysypany drobny żwirek z łagodnymi zejsciami do wody.Więcej o Trogirze napiszę jutro rano. :papa:

Gospodarze z polecenia ...., brzmi kusząco :) - mogę prosić o ich namiary?
podaję adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
z góry dziękuję i pozdrawiam
patiiii
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patiiii » 23.06.2013 18:03

Również poproszę o namiary do tych miłych gospodarzy :)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

dziękuje i pozdrawiam .
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 25.06.2013 14:17

bozena41 napisał(a):Darek, chyba mam trochę odmienne doświadczenia. Może inaczej jest w lipcu czy sierpniu, teraz poki co tu w Seget prócz naszej grupki widzieliśmy chyba z dwa auta na polskich tablicach. Na plaży zero Polaków, dużo natomiast Czechów i o dziwo-Chorwatów.Zresztą Chorwaci chętnie tu przyjmują turystów z Polski. Nie chcą natomiast Węgrów I Włochów.Tyle wiem od naszych gospodarzy.

Potwierdzam, ja na "naszej" plaży widziałem tylko jedną rodzinę z Polski, a tak poza tym to Włosi, Niemcy, Czesi, Chorwaci, a u nas na kwaterze była rodzina z Czech i z Francji.

:papa: :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Trogir z przystankiem na Plitvicach... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone