Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam! mam pyt, jakim środkiem komunikacji miejskiej mogę dostać się z Trogiru na Ciovo ( Okrug Gornji ). Wiem, że z lotniska w Splicie dojade autobusem nr 37 do Trogiru, ale co dalej?
No własnie z tego co patrzylam na necie to są autobusy do Slatine i do Okrugu Dolnjiego, i dziwi mnie, że do Gornjiego nie ma, no chyba, że cos przeoczyłam...mam nadzieję, że na miejscu się cos znajdzie...
izis napisał(a):No własnie z tego co patrzylam na necie to są autobusy do Slatine i do Okrugu Dolnjiego, i dziwi mnie, że do Gornjiego nie ma, no chyba, że cos przeoczyłam...mam nadzieję, że na miejscu się cos znajdzie...
Blaszko...wjeżdzając od trogiru zjezdzając z mostu kierujesz się w lewo.
Jadąc z okrugu masz dwie mozliwości...albo jechać w kierunku mostu na trogir i przy moście jedziesz prosto (nie wjeżdzasz na most)
Albo jechać górą przez okolicę Diruni, wjeżdzasz na samą górę wyspy (piękna panorama) jakbyś się kierował na Żenno (ale tam nie polecam) i przy biurze quadów zjeżdzasz w dół na Slatinę...ta trasa jest o wiele lepsza i szybsza.