Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trogir (Ciovo) czy Primosten

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorz 26
Plażowicz
Trogir (Ciovo) czy Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz 26 » 29.03.2009 16:04

Drodzy, mam pytanie
trochę się łamię czy jechac do Primosten czy też na Ciovo, które miejsce jest waszym zdaniem warte żeby tam zostac na kilkanaście dni, jeśli chodzi o fajne plaże czyste, łagodne moze i niezbyt duze tłumy turystów. Obstawiałbym chyba raczej za Ciovo, bo Trogir, chyba jest naprawdę piękny, ale np na onecie bardziej chwalą jednak plaże Primostenu. :)
http://plaze.onet.pl/3486,1503489,artykuly.html
Dzięki za każdy komentarz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2009 16:18

A ja bym polecał Ci nieco więcej samodzielności :?
Na tym forum jest trochę fotorelacji i z Ciovo i z Primosten.
Poczytaj, pooglądaj i ewentualnie zadaj pytanie w wątku juz istniejącym.

:arrow: Ciovo, np:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21525&highlight=
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17344&highlight=
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=16110&highlight=

:arrow: Primosten, np:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=16798&highlight=
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=12974&highlight=

Więcej info znajdziesz np. w dziale Nasze relacje z podróży
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 29.03.2009 17:19

I Ciovo i Primosten do cichych miejsc raczej nie należą
:)
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 29.03.2009 18:09

Mimo wszystko Primosten a do Trogiru na wycieczkę :lol:
Andrzej S
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej S » 29.03.2009 18:14

Jak co dzień chcesz być w Trogirze i nie jeździć samochodem to lepiej na Ciovo można taksówką wodną popłynąć, a jak się człowiek uprze to na piechotę też można dojść z niektórych miejsc, a do Primostenu można na wycieczkę jechać. Jak mam porównywać stare misto Trogiru do Primostenu to Trogir mi się bardziej podobał. A co do tłumów to Trogir i Primostem są bardzo popularnymi miejscowościami i dużo ludzi jak nie jest na miejscu to i tak przyjeżdża pozwiedzać.
Grzegorz 26
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz 26 » 29.03.2009 18:28

Dzięki za info, skoro rzeczywiscie te dwa miejsca są takie tłoczne, to może jednak lepiej się wybrac do jakiejs cichej mniej znanej miejscowosci, jesli się tylko uda wyhaczyc jakąś fajną plaże :):):)
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 29.03.2009 18:47

Trogir i rejon Ciovo jest rzeczywiscie czesto uczęszczanym miejscem. Primosten też fajne miejsce. Ja bym wybral jednak PRIMOSTEN

a jak ktoś tu już wspomnia - ewentualnie wybrać się do Trogiru na wycieczkę.
Grzegorz 26
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz 26 » 29.03.2009 19:46

Dzięki serdeczne za info.
Myślę, że warto jednak zaryzykowac i wybrac się w cemno (we dwie osoby chyba nie powinno by problemu z noclegiem, także w lipcu:)), i najpierw uderzyc na Primosten, a jak nic się nie znajdzie, to ewentulanie Ciovo.
Na fajne wakacje składa się wiele czynników, a z doświadczenia wiem, że o wiele lepiej wszystko dotknąc "na miejscu":)

Wiem, że to wszystko oczywiste oczywistości :) i to wszystko na formum już jest :D , ale jednak zawsze lepiej zapyta bezpośrednio:)
Grzegorz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 29.03.2009 20:14

Grzegorz 26 napisał(a):... Myślę, że warto jednak zaryzykowac i wybrac się w cemno ...z

Bardzo słuszna decyzja.
W lipcu dla 2 os. znajdziesz przy odrobinie cierpliwości na 100 % coś ładnego i ciekawego i wam odpowiadającego.
Skoro nie boisz się odrobinki "ryzyka", no bo wiadomo, obcy kraj, nieznana okolica itp., to będziesz miał super przygodę.
Jechanie w ciemno ma wiele plusów, a szczególnym walorem jest to, że możesz sobie poszukać takiego miejsca, które ci będzie najbardziej odpowiadać. No bo często okazuje się, że to co w internecie nam się podoba (ze zdjęć i z opisów), w rzeczywistości okazuje się "co nieco" inne i jesteśmy zawiedzeni.

Pogrzeb trochę w forum (szczególnie w dziale "nasze podróże"), znajdziesz wiele ciekawych i szczegółowych opisów i będziesz mógł poczynić wstępne plany i a potem na miejscu zadecydujesz gdzie osiąść.
My tak robimy już od lat i zawsze jest super!

A drugim walorem jest to, że zazwyczaj w ciemno można znaleźć coś tańszego.

pozdrav i życzę powodzenia w przeszukiwaniu forum
:P
kingaocho
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kingaocho » 29.03.2009 20:39

My w tym roku postanowiliśmy być jeden tydzień na Ciovo, a drugi tydzień w okolicach Omisu. Myślę, że zakwaterowanie w dwóch różnych miejscach też jest dobrym rozwiązaniem.
Grzegorz 26
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz 26 » 29.03.2009 20:49

Fakt, tego nie brałem pod uwagę, a fajnie byłoby jak się jedzie na dwa tygodnie zahaczyc np. o Dubrownik, ale to już szczegóły, najważniejsza to dobra pierwsza baza wypadowa:), hehe i mysle, że rzeczywiście Pakostane, może temu posluzyc. Szczerze powiedziawszy to w oglole nie wyobrazam sobie, zezeby cały czas by w jednym miejscu. poza tym uwielbima góry. Nie wiem dokladnie jak z tym jest w Chorwacji, ale myślę że dobrze, tylko pewnie upał doskwiera niemilosiernie :)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 29.03.2009 21:24

Grzegorz 26 napisał(a):Fakt, tego nie brałem pod uwagę, a fajnie byłoby jak się jedzie na dwa tygodnie zahaczyc np. o Dubrownik, ale to już szczegóły, najważniejsza to dobra pierwsza baza wypadowa:), hehe i mysle, że rzeczywiście Pakostane, może temu posluzyc.

Z Pakostane do Dubrovnika będziesz miał przeszło 300 km i ok. 4,5 godzin jazdy i nawet korzystając z autostrady może okazać się dość męczące :( , chyba że zostaniecie tam na drugi dzień :wink: to wtedy tak, bo jazda na samo zaliczenie Dubrovnika i zwiedzanie go biegiem jest IMO bez sensu :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2009 22:32

Grzegorz 26 napisał(a): uwielbima góry. Nie wiem dokladnie jak z tym jest w Chorwacji, ale myślę że dobrze, tylko pewnie upał doskwiera niemilosiernie :)

Chorwacja to kraj w większości górzysty.
Są regiony, gdzie góry schodzą do morza :lol:
Jak uwielbiasz góry, to upał wytrzymasz :wink:
Ostatnio edytowano 30.03.2009 07:50 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.03.2009 07:30

kingaocho napisał(a):My w tym roku postanowiliśmy być jeden tydzień na Ciovo, a drugi tydzień w okolicach Omisu. Myślę, że zakwaterowanie w dwóch różnych miejscach też jest dobrym rozwiązaniem.

Jest dobrym i stosowanym tu przez wielu. Po kilku takich wyprawach znajdziesz swoje miejsce.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone